Metodický a supervizní seminář k praxi III.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

Metodický a supervizní seminář k praxi III. 6. září 2011.
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (organizace, firmy)
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
STUDIJNÍ POVINNOSTI STUDENTŮ FF UP
Sociální zabezpečení a důchodová politika SZDP Přednášející: Mgr. Hana Grzegorzová Typ předmětu: povinně volitelný, kontrola docházky…..nastaveny na první.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI 7. února 2013.
Integrationsfachdienst Integrační odborné vzdělávání Asistence při odborné přípravě.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (organizace, firmy)
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Děti se specifickými potřebami Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. Marie Lukasová.
Praxe na VOŠ Jabok Úvodní přednáška pro 1. ročník.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
1. Setkání – Program seminářů, požadavky k zápočtu, požadavky ke zkoušce.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Koncept praxí a stáží1 PSY 413 Praxe a stáže (poradenství- děti a mládež) PhDr. Ivana Poledňová, CSc., Mgr. Milan Růžička.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 4. září 2012.
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 2. září 2014.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
Metodický a supervizní seminář k praxi IV. 15. února 2011.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Didaktika přírodopisu 1 1. seminář
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Pedagogická praxe Informace k praxi Studijní plán pro LS 3 kredity, hodinová dotace : 42 hodin Povinné části: – hospitace (náslech) v TV celkem.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Tereza Pulkrtová.  je třeba zorganizovat, propagovat a osobně se zúčastnit nejméně dvou exkurzí?
Informace MPSV ČR k postupu orgánu sociálně-právní ochrany dětí v případech záškoláctví (Č.j. 2014/ ze dne 14.března 2014)
Individuální projekt OP VVV
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Praxe KS VOŠ JABOK + ETF UK
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Fakulta zdravotnických studií
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
PhDr. Lenka Gajzlerová Úvodní hodina.
PhDr. Lenka Gajzlerová, Ph.D. SZ7BK_SP1P Speciální pedagogika 1
PSY413 Praxe a stáže (pedagogická a školní psychologie)
Tisková konference Štrasburk dva roky poté
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
VNITŘNÍ NORMA FAME DOPLŇUJÍCÍ STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD UTB
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Konference je financována Nadací Sirius
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Novinky v předškolním vzdělávání
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
závěrečné práce/BP/DP
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Metodický a supervizní seminář k praxi III.

Program Výstup z prázdninové praxe Metodické semináře a rozdělení do skupin Časový harmonogram praxí a metodických seminářů 2. ročníku Tematické zaměření praxí – výběr praxe Jak úspěšně absolvovat praxi Individuální plán praxe Zpráva z praxe Závěrečná konference Podmínky získání zápočtu

PRÁZDNINOVÁ PRAXE Zpráva – do odevzdávárny vedoucímu své nové seminární skupiny Zápočet z letošní prázdninové praxe se zapisuje ve zkouškovém období zimního semestru K zápočtu: IPP, zpráva z praxe, hodnocení

ROZDĚLENÍ DO SKUPIN 4 SEMINÁRNÍ SKUPINY A: Ivana Čihánková (ETF) B: Hana Čížková C: Radek Kuchař D: Marie Ortová

Časový harmonogram praxí a metodických seminářů 19. 9. Úvodní seminář pro celý ročník 21.9.(18.00) - 25.9.Otevřen rozpis pro výběr praxe I. 26. 9. Představení partnerských pracovišť 3. 10. Seminář před praxí v seminárních skupinách – IPP 9. 10. - 13. 10. Praxe I. 16.10.(18.00) - 22.10.Otevřen rozpis pro výběr praxe II. 17. 10. Seminář po praxi v seminárních skupinách 31. 10. Seminář před praxí v seminárních skupinách – IPP 6. 11. - 10. 11. Praxe II. 13.11. (18.00) - 19.11.Otevřen rozpis pro výběr praxe III. 14. 11. Seminář po praxi v seminárních skupinách 28. 11. Seminář před praxí v seminárních skupinách – IPP 4. 12. - 8. 12. Praxe III. 12. 12. Seminář po praxi v seminárních skupinách

PRAXE VE 2. ROČNÍKU: Zaměření na sociální práci: Student musí v rámci 6 týdnů praxí splnit tyto náležitosti: Praxe u 4 cílových skupin: Ohrožené děti, mládež a rodiny – bude realizována povinně ve státní správě (OSPOD, sociální kurátoři), doporučujeme ještě druhou praxi v neziskovém sektoru Dospělí ohrožení sociálním vyloučením Lidé s postižením Senioři Na jedné z praxí musí studenti sledovat také pastorační cíle (IPP a zprávu poslat také příslušnému učiteli z katedry teologie a filozofie)

PRAXE VE 2. ROČNÍKU: Zaměření na speciální pedagogiku: Student musí v rámci 6 týdnů praxí splnit tyto náležitosti: Praxe na 4 typech pracovišť: Školy zřizované podle § 16, odst. 9 Školského zákona + Speciálně pedagogická centra (Sociální) služby pro děti s postižením (Sociální) služby pro dospělé s postižením Státní správa (Úřady práce, odbory Městských úřadů) Během praxí získat zkušenost alespoň se 3 druhy postižení (každé z nich na zvláštní praxi) – smyslové, tělesné, mentální (kombinované) Na jedné z praxí musí studenti sledovat také pastorační cíle (IPP a zprávu poslat také příslušnému učiteli z katedry teologie a filozofie)

PASTORAČNÍ PRAXE Sociální služby v zařízeních, která jsou zřizována církví (Charita, Diakonie, ...) Farnosti – komunitní centra v lokalitě Práce s mládeží v rámci církve (diecézní centra mládeže, salesiánská střediska) Duchovní péče v nemocnicích, ve věznicích

PASTORAČNÍ PRAXE METODICKÁ PODPORA ZE STRANY ŠKOLY: Katedra teologie a filosofie Skupina A: Láďa Heryán Skupina B: Michael Martinek Skupina C: Ondřej Fischer Skupina D:

ÚSPĚŠNÁ PRAXE (step by step) 1. VÝBĚR Z ROZPISU(na základě informací na kartě zařízení, webových stránek) 2. Vypracování INDIVIDUÁLNÍHO PLÁNU PRAXE 3. Po uzavření rozpisu KONTAKTOVAT VYBRANÉ ZAŘÍZENÍ, (domluvit se na organizaci praxe, konzultovat individuální plán praxe) 4. METODICKÝ SEMINÁŘ PŘED PRAXÍ (individuální plán praxe) 5. PRAXE 1. den – Individuální plán praxe ; domluvit průběh praxe 5. den – Hodnocení praxe – razítko + podpis 6. METODICKÝ SEMINÁŘ PO PRAXI 7. ZPRÁVA Z PRAXE vložit do odevzdávárny nejpozději 14 dnů po praxi po schválení vytisknout a vložit spolu s hodnocením praxe do portfolia

CO DĚLAT KDYŽ ... KOMUNIKOVAT ONEMOCNÍM Pokud jsou odpracované alespoň 3 dny, je možné zbylé hodiny odpracovat v náhradním termínu Pokud jsou odpracované méně než 3 dny, je třeba opakovat praxi celou Ihned kontaktovat koordinátora na pracovišti i ve škole KOMUNIKOVAT

INDIVIDUÁLNÍ PLÁN PRAXE

ZPRÁVA Z PRAXE

PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ ZÁPOČTU Docházka na metodické semináře Podepsané Individuální plány praxe Schválené zprávy z praxí + vytištěné v portfoliu Hodnocení z praxe potvrzení odpracovaných hodin

Děkujeme za pozornost