ŠABLONY II Výzva č. 02_18_063 OP VVV Pro žadatele.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Advertisements

Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Portál IS KP14+ MŠ z území MAS Kyjovské Slovácko v pohybu Mgr. Jiří Hrubý.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování Portál IS KP14+ ZŠ z území MAS Kyjovské Slovácko v pohybu Mgr. Jiří Hrubý.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
 Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK)  Avízo výzvy – duben 2016  První výzva (vlna) – květen 2016  Právní akt o poskytnutí podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Cíl a identifikace výzvy
Šablony.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE VÝZEV č. 02_16_023 a 02_16_023
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ Výzva č. 02_16_022: pro MŠ a ZŠ v krajích.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
MAP – Místní akční plán ORP RK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Animace škol (šablony)
Implementační projekt KAP
Plán vzdělávacích aktivit
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064 OP VVV Semináře MAS,
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Výzva č. 02_18_06 OP VVV Pro žadatele
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
SEMINÁŘ PRO VÝZVU Č. 02_18_063 ŠABLONY II
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Vzorový projekt pro ZŠ.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Význam a přínos šablon pro málotřídní školy
Vítejte na třetí místní konferenci
Vzorový projekt pro gymnázia
OP VVV Výzva Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – šablony II Setkání zástupců škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Vzorový projekt pro ZŠ.
MAS MORAVSKOTŘEBOVSKO A JEVÍČSKO o.p.s.
Realizace projektů Šablony II
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

ŠABLONY II Výzva č. 02_18_063 OP VVV Pro žadatele

Šablony II – krátké přestavení Otevření výzvy: 28. 2. 2018 – 28. 6. 2019 vyplnění + vyhodnocení dotazníků – od 3/2018 první možnost podání žádosti – od 3/2018 Zahájení realizace: 1. 8. 2018 až do 31. 8. 2021 vždy každý 1. den v měsíci Délka projektu: max 24 měsíců Místo realizace projektu: EU (v ISKP14+ úroveň jakéhokoliv kraje v ČR) Způsob podání žádosti: elektronicky přes MS 2014+, https://mseu.mssf.cz/ - nutný elektronický podpis

Oprávnění žadatelé Mateřské školy, Základní školy, MŠ+ZŠ Školní družiny (ŠD) Školní kluby (ŠK) Střediska volného času (SVČ) Základní umělecké školy (ZUŠ) 1 IČ = jedna žádost

Poskytnutí dotace Dotace bude poskytnuta prostřednictvím zřizovatele dle zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a bude označena účelovým znakem 33063. MŠMT kraj obec/městská část soukromá a církevní škola školy zřizované MŠMT škola 1. Zálohová platba – 100 % celkových výdajů projektu – do 30 pracovních dnů po vydání právního aktu, nejdříve 60 dnů před zahájením realizace projektu

Šablony II – krátké představení Výše dotace pro projekt: 100% dotace MŠ, ZŠ: ŠD, ŠK, SVČ, ZUŠ: 300 000 Kč + 2 500 Kč na dítě/žáka 100 000 Kč + 1 800 Kč na dítě/žáka/ studenta počet dětí k 9/2017/ (9/2018) ◦ Min. částka na 1 projekt je 100 000 Kč a max. částka je 5 000 000 Kč.

Šablony II – krátké představení Administrativní náročnost: Podání žádosti: zpracování žádosti doložení všech potřebných příloh Realizace projektu: připravení formulářů příloh zpráva o realizaci (ZoR) – (2x) 1x8 měsíců ◦ (+ vyplňování příloh + data v www.esfr.cz) – nedokládá se účetnictví projektu závěrečná zpráva o realizaci (ZZoR) – (1x) popř. žádost o změnu

Šablony II – podpora z MAS MAS = Místní akční skupina – komplexní podpora zdarma metodická podpora před podáním projektu během jeho realizace konzultace během projektu, informování v případě změn podpora při zpracování a kontrole zpráv o realizaci, příloh

Šablony II – dotazníky Dotazníkové šetření on-line:https://sberdat.uiv.cz/login Žadatel vyplňuje 1 dotazník pro Šablony II za 1 IČ 1. školy, které se účastní/ly Šablony I - Dotazník je otevřen 6 měsíců před ukončením Šablon I. Není možné vyplnit dotazník po ukončení Šablon I 2. školy, které se neúčastnily Šablony I – od vyhlášení do ukončení výzvy Výstup z dotazníku je povinnou přílohou k žádosti o podporu

Šablony II – dotazníky 1 dotazník pro Šablony I (výstup) a pro Šablony II (vstup) Vyhodnocuje se aktuální nejslabší oblast organizace, která potřebuje podporu; bude vygenerována 1 povinná šablona (pdf) - konzultace s MAS, jak vyplňovat. Pro Šablony I slouží jako vyhodnocení prvního projektu. SVČ k 1 povinné šabloně vyberou ještě 1 povinnou šablonu z oblasti inkluze. Je možné vyplnit dotazník tak, aby vyšla tato povinná šablona právě z oblasti inkluze. Nefunguje tlačítko „Zpět“ nahoře v prohlížeči, neklikejte na něj, můžete přijít o zatím vyplněná data. Používejte tlačítko „zpět“ v aplikaci.

Šablony II – krátké představení splnění bagatelní podpory není povinné pro Šablony II projekt žadatel skládá z jednotlivých „šablon“ šablona – předem definovaná činnost (cíl, popis, výstup, dokládání, náklady, indikátory) ke každé šabloně jsou přiřazeny indikátory – viz Kalkulačka indikátorů (vypočítává se) výstup šablony – předem definován (Word, XLS), dokládá se ve zprávě o realizaci projektu.

Šablony II – Kalkulačka indikátorů – pro výpočet projektu (v XLS)

Šablony II – krátké představení není vyžadována udržitelnost povinná publicita pouze na webu a letáku A3 na škole nutné dodržet: 1 povinnou šablonu finance: na mzdy, drobné vybavení, spotřební materiál, literaturu, kurzy, školení, dopravu, besedy, odb. konzultace, odměny za administraci projektu

Výběr šablon pro speciální školy MŠ, ZŠ (a její ŠD, ŠK) dle § 16, odst. 9 školského zákona (celé školy) nemohou vybírat šablony zaměřené na podporu inkluzivního vzdělávání: Personální šablony: školní asistent, školní speciální pedagog, školní psycholog, sociální pedagog DVPP zaměřené na inkluzi

Šablony II - změny Personální šablony: snížení úvazku na 0,1 měsíčně (kromě psychologa) odstranění podmínky min. 12 měsíců práce soc. pedagog: rozšíření kvalifikace: VOŠ vzdělání v oblasti soc. práce (obdobně jako např. soc. pracovník dle zákona č. 108/2006 Sb.) školní asistent – nekvalifikovaný pracovník musí získat kvalifikaci do roka od nástupu na danou pozici (doložit 1 inzerát + 1 kontakt (e-mail. odpověď) na ÚP min. 30 dnů před nástupem) číst kapitolu 7.2 doplnění možnosti řešení OČR/PN od 15. dne

Šablony II - změny OČR, PN – možnosti řešení: zastoupení jiným pracovníkem (kvalifikovaný, uzavření smlouvy/DPČ/DPP) náhrada měsíce chybějícím pracovníkem, případně pouze chybějících dnů v rámci stejného měsíce (úprava smlouvy/DPČ/DPP) vrácení peněz o dny nepřítomnosti (dle Kalkulačky indikátorů ZoR)

Šablony II - změny DVPP individuální – šablona Vzdělávání ped. pracovníků: 1 šablona = 8 hodin. Na 1 kurz max 10 šablon (80 hod) druhy: Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Cizí jazyky Osobnostně sociální rozvoj Inkluze – není pak možná změna (samostatná šablona) Kariérové vzdělávání Polytechnické vzdělávání ICT Projektová výuka Kulturní povědomí a vyjádření

Vzdělávání pg. sboru zaměřené na inkluzi Pro ZŠ, SVČ, ZUŠ DVPP kurz – 8 hodin – doporučeno pro alespoň polovinu pedagogického sboru, minimálně však pro 2 pedagogy (vytvoření týmu) 1 šablona = 1 pedagog Rozdíl DVPP zaměřené na inkluzi (8 hodin) a Vzdělávání pg. sboru: DVPP je určeno pro jednotlivé pedagogy, kteří absolvují vzdělávací kurz ve standardních podmínkách poskytovatele kurzu – možnost násobného výběru šablony – počítá se s dopravou na místo konání kurzu, stravným atd. Vzdělávání pg. Sboru je určeno pro skupinu pedagogů, za kterým přijede do školy školitel DVPP kurzu (nepočítá s dopravou, stravným atd.)- pevně stanovená 8hodinová šablona = min. 8hodin

Šablony II – změny Chůva – pouze do 30.8.2020! Sdílení zkušeností – odstraněn výstup dohoda o spolupráci škol– postačí záznam; Tandemová výuka, spolupráce s odborníkem –postačí sken záznamu z realizace TV, pro KnM zůstává; Pedagog z jiné školy/student – možno pro všechny žadatele bez ohledu na velikost; Vzájemná spolupráce pedagogů – není omezení velikosti školy pro možnost zapojení PP z jiné školy. ZŠ – ZŠ, SVČ – SVČ…

Šablony II – krátké zajímavé info Rozšíření tematického zaměření klubů čtenářský klub klub zábavné logiky a deskových her klub komunikace v cizím jazyce badatelský klub klub občanského vzdělávání a demokratického myšlení Supervize/mentoring/koučink – aby pracovník vykonávající tuto aktivitu nebyl kmenovým pracovníkem daného subjektu minimálně 1 rok před startem aktivity

Šablony II – nové šablony Školní kariérový poradce – doplnění o identifikaci a podporu nadání každého žáka (pro úvazek 0,1 zrealizuje každý měsíc min. 2 individuální setkání s žáky/studenty (vhodné směry vzdělávání, profesní orientace) Zapojení odborníka z praxe do výuky (10 výuky + 15 hodin přípravy + reflexe) Zapojení ICT technika do výuky (25 hodin + příprava, reflexe, úklid zařízení), pro ZŠ a ZUŠ

Šablony II – Využití ICT ve výuce Cíl: využívání nových výukových metod s využitím ICT = notebooky a tablety 16/32/48/64 hodin výuky = 16/32/48/64 týdnů výuky 1 šablona = 10 dětí/žáků/účastníků (min. 3 ohrožení školním neúspěchem) = 10 mobilních zařízení výuka pravidelně každý týden (1h/1týden) (64 hod = 2 roky) napříč předměty (mimo ICT), třídami – běžná výuka sloučení malých tříd na výuku každý zapojený pedagog = výuka min. 1 hodina s expertem Max v hodnotě dosahující ½ max. výše fin. podpory pro daný subjekt Výběrové řízení předem, dodání v rámci realizace projektu

Šablony II – Projektový den ve škole pedagog a odborník z praxe naplánují a zrealizují projektový den ve škole nebo v jejím blízkém okolí v délce 4 vyučovacích hodin – v rámci běžné výuky/vzdělávání projektové vzdělávání = vedení dětí/žáků/účastníků k samostatnému zpracování úkolů/řešení problémů, vzájemné spolupráci a odpovědnosti výběr odborníka: v kompetenci ředitele školy (osoba z praxe – ne učitel) za 1 projektový den: doložení 1 přípravy PD, popis jeho průběhu a společná reflexe pedagoga a odborníka

Šablony II – Projektový den mimo školu pedagog a odborník z praxe naplánují a zrealizují projektový den 10 dětí/žáků/účastníků (min. 3 ohroženi školním neúspěchem) v délce 4 vyučovacích hodin (pouze 1 den) pro skupinu v rámci běžné výuky/vzdělávání (např. organizace koncertu, výstavy,…) cestovní vzdálenost min. 10 km od místa školy – dle kalkulátoru: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus- plus/resources/distance-calculator_cs samostatné zpracování úkolů/řešení problémů, vzájemná spolupráce a odpovědnost a další stejné podmínky po skončení aktivity: interní sdílení zkušeností ve škole pro ostatní PP

Šablony II – Komunitně osvětová setkání pro MŠ, ZŠ, SVČ, ZUŠ cílem je podpořit komunitní charakter škol/SVČ – akce ve škole nebo v okolí školy 1x 2hodinové setkání spolupráce s externistou (např. rodičem) nebo jinou organizací zaměření setkání např. : přednášky s diskusí veřejnosti workshopy, výstavy, divadelní a kulturní aktivity – posílení soudržnosti další aktivity ve spolupráci s místními organizacemi (domovy pro seniory, NNO, jiné školy a SVČ, …)

Šablony II – Koordinátor spolupráce ZUŠ a příbuzných organizací 0,1/měsíc není stanovena podmínka pro výběr šablony Kvalifikace: minimálně střední vzděláním s výučním listem Činnosti: komunikace a hledání vhodných forem spolupráce se zástupci různých organizací v oblasti kultury a umění (školy, školská zařízení, neziskové organizace, spolky, úřady, aj.), případně v oblasti sociálních služeb. pro úvazek 0,1 zrealizuje za jeden měsíc 1 workshop/kulatý stůl – spolupráce pedagogů a spolupracujících organizací, stáže, příklady dobré praxe, úpravy ŠVP, zapojení odborníků. S násobkem úvazku se násobí počet akcí. (nemusí se během hlavních prázdnin)

Vazba mezi výstupovými a výsledkovými indikátory Naplnění výstupového indikátoru: 5 40 00 Počet podpořených osob – pracovníci ve vzdělání Postupné naplnění výsledkových indikátorů: 6 00 00 Celkový počet účastníků (milník, bagatelní podpora 24 hod) – nepovinný k naplnění a 5 25 10 Počet pracovníků ve vzdělávání, kteří v praxi uplatňují nově získané poznatky a dovednosti – povinný k naplnění Nesplnění šablony: propočítat výsledkový indikátor a případně požádat o změnu projektu

Vazba mezi výstupovými a výsledkovými indikátory Naplnění výstupových indikátorů: 5 05 01 Počet podpůrných personálních opatření 5 26 01 Počet poskytnutých služeb individuální podpory pedagogům 5 26 02 Počet platforem pro odborná tematická setkávání 5 12 12 Počet rozvojových aktivit vedoucích k rozvoji kompetencí 5 10 17 Počet uspořádaných jednorázových akcí 5 21 06 Počet produktů polytechnického vzdělávání Výsledkový indikátor: 5 10 10 Počet organizací, ve kterých se zvýšila kvalita výchovy a vzdělávání (+ vykazovat 5 15 10, 5 16 10, 5 17 10) – povinný k naplnění Výsledkový indikátor lze naplnit i bez splnění výstupového indikátoru.

Dokladování bagatelní podpory – milníku 6 00 00 Pro vykázání milníku 6 00 00 – nutné pracovat v systému IS ESF 2014 + Registrační údaje do systému IS ESF 2014+ obdrží škola po vydání Rozhodnutí – datovou schránkou nebo depeší. Vyplňuje se karta účastníka OP VVV (identifikační údaje podpořené osoby), kterou příjemce uchovává podepsanou účastníkem pro případnou kontrolu na místě (do ZoR se nedokladuje). K ZoR se dokládá jmenný seznam účastníků započítaných do 6 00 00 Technický postup k práci v systému (a Karta účastníka OP VVV) je zveřejněn na webu MŠMT: http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/is- esf-2014-evidence-podporenych-osob-2

Změny projektu Nepodstatné změny (nemění text právního aktu) Podstatné změny významné(=bez dopadu do právního aktu) Podstatné změny zakládající změnu právního aktu Změny před vydáním právního aktu – žádost o změnu v IS KP 14+, po vyrozumění Poslední možnost předložení žádosti o podstatnou změnu: 40 pracovních dní před koncem projektu

Hodnotící proces Přijetí žádostí: dnem podání (=finalizovat, elektronicky podepsat) Kontrola formálních náležitostí a přijatelnosti: opravitelná kritéria Vyrozumění: formou interní depeše a zároveň výzva ke kontrole/doplnění podkladů pro právní akt Příprava právního aktu Zaslání zálohové platby Délka hodnotícího procesu: cca 5 měsíců

Šablony II – povinné přílohy každá příloha el. podepsaná v dokumentu Prohlášení o přijatelnosti: - exekuce, bezdlužnost, bezúhonnost (fyz. a práv. osob) Výstup z dotazníkového šetření Kalkulačka indikátorů Doklad o bankovním účtu/podúčtu Každý oprávněný žadatel, který NENÍ zřízen organizační složkou státu, krajem, obcí

Šablony II – info na webu MŠMT k šablonám II http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/vyzvy-c-02-18-063-a-02-18-064-sablony-ii

Šablony II – systém na https://mseu.mssf.cz/ • …

Šablony II – systém na https://mseu.mssf.cz/ • …

Šablony II – systém na https://mseu.mssf.cz/

Šablony II – systém na http://www.esfr.cz • …

Dotazy

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST ING. SIMONA DOČEKALOVÁ M A S B O S KO V I C KO P LU S , Z . S . E M A I L : I N F O @ M A S B O S K O V I C K O P L U S . C Z T E L : 7 3 6 5 1 9 7 1 2