TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
CELOSTÁTNÍ VEŘEJNÁ SBÍRKA NA PODPORU NEVIDOMÝCH
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Tyflokabinet České Budějovice, o.p.s. se zrakovým postižením
HEWER SOCIÁLNÍ AKTIVIZACE
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Činnost Bílého kruhu bezpečí, o.s. Péče o zvlášť zranitelné oběti trestné činnosti Bc. Irena Sedláčková Projekt „KRUH bezpečí zvlášť zranitelným obětem.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Členění území naší vlasti
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Zlatý erb 2008 Testování přístupnosti Mgr. Radek Pavlíček TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Členění území naší vlasti
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Jitka Tomečková Michaela Trněná.  Víte, že … ?  Smyslová zahrada  Možnosti umělecké realizace  Slepecké spolky  Slavné osobnosti s postižením zraku.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Členění území naší vlasti
Ústav vs. Komunitní služba
CHARITA FUNDRAISING Komunikační platforma ÚSPĚŠNOST Osvěta Komunikace
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých Tyfloservis o.p.s.
Transkript prezentace:

TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života s cílem udržet jejich schopnost žít v domácím prostředí. Cílovou skupinou jsou osoby starší 15 let s těžkým postižením zraku a osoby starší 15 let s kombino-vaným postižením, z nichž jedno je zrakové. V případě technického poradenství je dolní hranice věku 7 let.

Realizujeme mnoho dalších aktivit Co nabízíme Sociální služby Zaměstnáváme osoby znevýhodněné na trhu práce (zejména osoby se zrakovým postižením) Realizujeme mnoho dalších aktivit

Naše sociální služby Poskytujeme registrované sociální služby podle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: průvodcovské a předčitatelské služby odborné sociální poradenství sociálně aktivizační služby sociální rehabilitace sociálně terapeutické dílny Místa poskytování: Brno, Břeclav, Znojmo, Moravský Krumlov

Zaměstnáváme osoby se zdrav.znevýhodněním Různé pozice v rámci organizace tedy de facto otevřený trh práce, např. finanční manažerka, sociální pracovníci, poradci v rámci IT techniky, fundraiserka, vedoucí dobrovolníků, technický pracovník atd. V rámci chráněného trhu pracovní místa keramiků, košíkářů atd. v HapAteliéru.

Dále realizujeme projekt Blind Friendly Web investiční projekt Dům služeb pro nevidomé Josefa Chaloupky projekt Rozvoj péče o osoby se zrakovým postižením v Jihomoravském kraji projekt Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje

Pár příkladů ze služeb: Sociální rehabilitace kurzy obsluhy PC pro zrakově postižené kurzy vaření (plánování nákupu, samotný nákup, vaření, základy stolování, úklid po vaření a stolování) kurz „Orientace na trhu výrobků“ kurzy první pomoci, sebeobsluhy a další podle zájmu klientů kurzy sociálních a komunikačních dovedností To vše bez kontroly zrakem.

Sociální aktivizace zrakově postižených: poznávací výlety a exkurze besedy, přednášky aromaterapie, muzikoterapie, arteterapie cvičení a pohybové aktivity To vše bez kontroly zrakem.

HapAteliér - výtvarně a řemeslně zaměřená dílna: sociálně terapeutická dílna chráněná pracovní místa „ruce jsou naše oči i pracovní nástroj“

Několik fotografií z dalších aktivit: Další aktivity: TyfloBrno – soutěž v prostorové orientaci a samostatném pohybu Slepec za volantem aneb nic není nemožné (Masarykův okruh) Turistická liga

Patříme do velké rodiny TyfloCenter Obecně prospěšné společnosti působící v jednotlivých krajích ČR: TyfloCentrum Brno, o.p.s. TyfloCentrum Hradec Králové, o.p.s. TyfloCentrum Jihlava, o.p.s. TyfloCentrum Karlovy Vary, o.p.s. TyfloCentrum Liberec, o.p.s. TyfloCentrum Olomouc, o.p.s. TyfloCentrum Ostrava, o.p.s. TyfloCentrum Pardubice, o.p.s. TyfloCentrum Plzeň, o.p.s. TyfloCentrum Praha, o.p.s. TyfloCentrum Ústí nad Labem, o.p.s. Tyflokabinet České Budějovice, o.p.s.

Poděkování za pozornost a kontakt TyfloCentrum Brno, o.p.s. Chaloupkova 3 612 00 Brno Tel. 515 919 770 E-mail: vedeni@centrumpronevidome.cz Web: www.centrumpronevidome.cz

V roce 2020 oslavíme 20 let své existence Užijte si dnešní den a děkujeme Vám, že jste přišli 