14.12. 2018, Olomouc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Phlogenzym jako léčebná alternativa u artrózy
Advertisements

Generická preskripce a substituce Pozitivní listy
Kulatý stůl-Paliativní medicína evropské zkušenosti
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Komunikace ve zdravotnictví – potřeba kontaktní sestry Konference nadačního fondu Porozumění Mgr. Alena Šmídová.
O právech pacientů a také o právech pojištěnců
Rozhodčí soud pro zdravotnictví Externí přezkum nároků z veřejného zdravotního pojištění JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. České zdravotnické fórum Centrum.
Péče o seniory, nemocné a umírající v domácím prostředí
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Role nelékařů v českém zdravotnictví
David Suchánek. Smíchovská střední průmyslová škola Vypracovali: David Suchánek Petr Kejda Odborný konzultant: Norbert Bidrman.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
SIK Skupina odhalování informační kriminality
CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka
Řízení zdravotnictví z pohledu kraje – zdravotnické právo
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
1 Systém veřejného zdravotního pojištění © Radek Policar.
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Oční aplikace Avastinu JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. (zdrojem kazuistik jsou dotazy pacientů na Platformu zdravotních pojištěnců ČR a případy od kolegů.
Zákon o regulaci reklamy AIFP podporuje novelu zákona jako celek - dílčí výhrady.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Paragraf Fišerové – dopady na pacienty, pojišťovny a poskytovatele zdravotní péče.
Reklama, léčiva, informace očima pojištěnce JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. Platforma zdravotních pojištěnců ČR, o.s.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
LP KALYDECO ivakaftor LP KALYDECO k léčbě cystické fibrózy (CF) u pacientů od 6 let věku, kteří mají v genu CFTR mutaci G551D v ČR řádně.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Zdravotnická dokumentace SHRNUTÍ. Zákonný rámec Zákon č.372/2011 Sb. - Zákon o zdravotnických službách – ruší mj. Zákon 20/1962 Sb., - „O zdraví lidu“,
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Na Zámecké 9, Praha 4 - Nusle, IČO: č. účtu: /2700
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Zdravotní péče v ČR,.
Novela seznamu zdravotních výkonů
Zdravotní pojištění cizinců
ABECEDA MEDICÍNSKÉHO PRÁVA
Ministerstva zdravotnictví ČR
XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4
Jiří Kabát Domácí péče 2017.
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Standardizace odborné zdravotní péče
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Ošetřovatelství v primární péči
Plán legislativních prací vlády na rok Legislativní činnost Ministerstva zdravotnictví Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Centrum mezistátních úhrad Tereza Hylmarová
Správa sociálního zabezpečení
Podávání léků v pobytových zařízeních sociálních služeb  kompetence a úhrada  ve světle účinné legislativy, stanovisek MPSV a MZ a Metodiky VZP ČR pro.
„Jediný, kdo může hlasovat, je pojištěnec svýma nohama.“
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
následná lůžková péče Dohodovací řízení pro rok 2019
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Problematika neuhrazené péče zdravotnickému zařízení (Co s tím?)
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
NUTRIČNÍ TÝM FAKULTNÍ NEMOCNICE OLOMOUC
Skupina poskytovatelů následné lůžkové péče Dohodovací řízení pro rok 2020 Společný návrh ZP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Život bez střeva , Praha.
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
MOBILNÍ HOSPIC SV. KRYŠTOFA
Přehled spotřeby DPV v roce 2015
Budoucnost domácí péče
Kolik stojí domácí péče?
Transkript prezentace:

14.12. 2018, Olomouc

DPV očima pacienta Podmínky a spolupráce center DPV Současný stav – projekt AMBASADOR (současný stav) Ambasador pro dětské pacienty : Iva Svobodová, mob: 603 212 528, email: svobodova.iva@zivotbezstreva.cz Ambasador pro dospělé pacienty : Mgr. Zuzana Bachnová, mob: 603 313 730, email: bachnova.zuzana@zivotbezstreva.cz Dobrovolnický program v jednotlivých centrech pro DPV není v souladu s předpokládaným záměrem Ambasadoři v každém centru DPV ? – Nejsou vytvořeny podmínky v jednotlivých centrech Komunikace v centrech není zcela optimální Navázání kontaktů a komunikace s edukační sestrou v jednotlivých centrech.

Léčivé přípravky - REVESTIVE ® (teduglutide) Nemá v ČR úhradu, ale je registrován, tudíž je možné jej získat na předpis. Zdroj z veřejně dostupného webu na SÚKL http://www.sukl.cz/modules/medication/ Informovanost pacientů (média, internet, atd.) Předpoklady lékařů v jednotlivých centrech Spolupráce s revizním lékařem a pojišťovnou (§ 16 Zákon č. 48/1997 Sb.) Znění § 16 (1) Příslušná zdravotní pojišťovna hradí ve výjimečných případech zdravotní služby jinak zdravotní pojišťovnou nehrazené, je-li poskytnutí takových zdravotních služeb jedinou možností z hlediska zdravotního stavu pojištěnce. (2) S výjimkou případů, kdy hrozí nebezpečí z prodlení, je poskytnutí zdravotních služeb podle předchozího odstavce vázáno na předchozí souhlas revizního lékaře. Možnosti podpory ze strany pacientů - spolku

Mobilní parenterální výživa Od 1.1.2015 v platnosti nový úhradový materiálový výkon 11512 – PARENTERÁLNÍ VÝŽIVA PROVÁDĚNA VE VLASTNÍM SOCIÁLNÍM PROSTŘEDÍ SPECIÁLNÍ MOBILNÍ PUMPOU Současný stav v centrech pro DPV a kolik pacientů využívá mobilní pumpu a nové pomůcky Osvěta v centrech Rozvaha o změně úhrady – možnosti otevření zákona č. 48/1997 Sb. - Zákon o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů

Mobilní DPV a pomůcky a technika Stav v rámci servisu mobilní infuzní techniky u stávajících pacientů Stav jednotlivých center Stav v rámci doplňování mobilní infuzní techniky u pacientů Pomůcky k ošetřování DPV v domácím prostředí Odlišnost od nemocničního prostředí (bez podpory nemocničních skladů) Nutnost odlišných pomůcek (pacienti musí řešit překážky v běžném životě) Intenzita podpory ze strany lékařů v centrech DPV

Děkuji za pozornost Bc. Aleš Svoboda předseda spolku Život bez střeva Email: svoboda.ales@zivotbezstreva.cz Web: www.zivotbezstreva.cz Prezentace batohu pro mobilní DPV