literární pětiminutovka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
* V těchto krásných letních dnech, když tak sedíte v klidu u sklenky vína a díváte se na svůj skleník, tak přemýšlíte, co s tou letošní úrodou. Vždyť.
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.3 K. J. Erben Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Spisovatelé národního obrození a jejich nejznámější díla.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovní druhy 2 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_16_Od miminka po dědu TÉMA:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Ruchovci Název sady: Český jazyk 8. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Pravopis i/y v koncovkách Název sady: Český jazyk 8. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace,
Název školy: Základní škola Sadská Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Pohádka 3 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr.Irena Fuksová DATUM VYTVOŘENÍ:říjen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Český jazyk 7.ročník.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník Zazpíváme si. ZÁJMENA Co už známe Chválím tě, Země má, tvůj žár i mráz, tvá tráva zelená.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Autor: Mgr. Božena Andrašková
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_08 Název Božena Němcová Téma hodiny Božena.
Karel Havlíček Borovský Český jazyk 7. ročník
70. léta 18. století – 50. léta 19. století
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Doplňující učivo k národnímu obrození
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Jaroslav Seifert.
Staré pověsti české Alois Jirásek
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Žila, byla, kdysi kdesi jedna babička, samotinká se svým kocourkem…
Český jazyk 9. ročník RODIŠTĚ slavných.
Ukázky lidových pohádek, práce s texty pohádek.
BOŽENA NĚMCOVÁ.
Karel Jaromír Erben Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
Česká poválečná literatura I.
Český jazyk 6. ročník ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiřina Homolová
Konstantin a Metoděj v České republice.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_29.
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
František Hrubín NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Literatura pro děti 1 VY_32_INOVACE_10
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_05_VLASTIVĚDA
CHARAKTERISTIKA VÝZNAMNÍ AUTOŘI
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Božena Němcová Barunka Panklová
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Božena Němcová Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Interaktivní hry z matematiky a českého jazyka
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_16_Český jazyk
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
Revoluce v evropských zemích 1848
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Řešení problémů učením
Karel Havlíček Borovský
ŠABLONA 2/III Literární test pro 8. roč
Božena Němcová DUM_011/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE /BOŽENA NĚMCOVÁ/ ŠŤÁSTKOVÁ/2012 * Ɨ Střední škola, Základní škola a Mateřská.
B. Němcová – opakování (7.roč.)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 číslo projektu
ŠABLONA III/2 Literární test 7. ročník Mgr
Transkript prezentace:

literární pětiminutovka Božena Němcová literární pětiminutovka

Doplň správně názvy děl ………….. Bára ………….. pod horami Ženám ………….. ………….. vesnice Obrazy ze života ………….. Pohorská ………….. V zámku a v ………….. Národní báchorky a ………….. 1. divá, chýže, českým, pohorská 2. slovenského, vesnice, podzámčí, pověsti

Urči název díla „Chvála bohu,“ vzdychla si Viktorka a položila se nazpět do podušek. „Tak poslouchej, Viktorko, ale jen se na mne nehněvej; já vím, že tys toho černého vojáka vystát nemohla a že mi to budeš za zlé mít, že jsem s ním mluvila.“ „Ty jsi mluvila s ním?“ zase kvapně vyvstala a také o ní nevěděl, tu teprv vylezla kovářka s barvou ven, Babička

Urči název pohádky Byl jeden král a měl tři dcery, které choval jako oko v hlavě. Když mu počínala hlava sněhem zapadat a údy mu již nevládly, jako vládaly, přicházelo mu často na mysl, která z dcer by po jeho smrti královnou býti měla. Dělalo mu to nemalé starosti, neboť měl všechny tři rád. Konečně mu přišlo na rozum, aby tu za královnu ustanovil, která ho nejvíc miluje. I zavolal hned dcery… Sůl nad zlato

Autor: Mgr. Jitka Schovancová Zdroje VILÍMEK, Jan. Wikipedie [online]. 15. 1. 2009, [cit. 2012-3-3]. Soubor:Jan Vilímek - Božena Němcová.jpg. Dostupné z WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Jan_Vil%C3%ADmek_-_Bo%C5%BEena_N%C4%9Bmcov%C3%A1.jpg úryvky z děl – dostupně z:http://www.mlp.cz/cz/projekty/on-line-projekty/ Autor: Mgr. Jitka Schovancová