Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠABLONA III/2 Literární test 7. ročník Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠABLONA III/2 Literární test 7. ročník Mgr"— Transkript prezentace:

1 ŠABLONA III/2 Literární test 7. ročník Mgr
ŠABLONA III/2 Literární test 7.ročník Mgr. Libuše Junová, ZŠ Horní Slavkov VY_32_INOVACE_98_Literární test 7.ročník

2 Literární test 7. ročník 1) Co je povídka?
2) Napiš jména dvou autorů povídek, se kterými jsme se seznámili v hodinách literatury. 3) Z které knihy jsou povídky „Karla„ a „Divá Bára“? 4) Z které knihy jsou povídky „Hastrman“ a „Přivedla žebráka na mizinu“? 5) Co je fejeton? 6) Co je román? 7) Napiš jméno autora románu „Tři mušketýři“. 8) Co je lyrika? 9) Co je rým? 10) Napiš jméno jednoho současného básníka.

3 Otázky a odpovědi 1) Co je povídka?
Je kratší vypravování, které má jednoduchý děj, zahrnuje kratší časové období a vystupuje v ní méně postav. 2) Napiš jména dvou autorů povídek, se kterými jsme se seznámili. Božena Němcová Jan Neruda ( Karel Čapek) (Ota Pavel)

4 3) Z které knihy jsou povídky „Karla“ a „Divá Bára“?
Povídky B. Němcové 4) Z které knihy jsou povídky „ Hastrman“ a Přivedla žebráka na mizinu“? Malostranské povídky 5) Co je fejeton? Krátký satirický publicistický článek na aktuální téma, často kritizuje nešvary společnosti. V novinách býval psán „pod čarou“. 6) Co je román? Rozsáhlé literární dílo, které má složitý děj, zahrnuje dlouhé časové období a vystupuje v něm mnoho postav .

5 7) Napiš jméno autora románu „Tři mušketýři“.
Alexander Dumas 8) Co je lyrika? Je literární styl, ve kterém se nerozvíjí děj, ale autor klade důraz na city, pocity, nálady. 9) Co je rým? Zvuková shoda na konci verše. 10) Napiš jméno jednoho současného básníka. Např. Jiří Žáček, Jiří Suchý ……..


Stáhnout ppt "ŠABLONA III/2 Literární test 7. ročník Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google