Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Magdaléna Štochlová, Aleš Lang 11. září 2013 Komunitní služby v oblasti bydlení.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
Spoje potrubí-zákl. informace1 VY_32_INOVACE_441.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Mgr. Jitka Laholová Odbor vzdělávání a vědy MZ
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
PhDr. Kateřina Kubalčíková, Ph.D.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Mikrojesle PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Praha,
MANUÁL VÝPOČTU JEDNOTKY SOCIÁLNÍ SLUŽBY pomocný materiál pro vyplnění
Úřad práce České republiky
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
Základní informace o poskytovateli
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Nízkoprahová denní centra
Struktura zdravotní péče v ČR, státní a nestátní zdravotnická zařízení
Tlumočnické služby.
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Informace o činnosti APSS ČR
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro léta v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Zpracovaly: JUDr. Petra.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
Struktura zdravotní péče v ČR, státní a nestátní zdravotnická zařízení
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
KATEDRA SUPERVIZE A ODBORNÉ PRAXE
Řízení a rozvoj lidských zdrojů na Ministerstvu vnitra
Mapování regionální potřebnosti seniorských služeb a podpory
Připojení knihoven k Internetu
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Klíčové aktivity projektu
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Život bez střeva , Praha.
Nabízené služby společnosti
Podpora samostatného bydlení
DOPAD NOVÉ DRUHOLOGIE SOCiÁLNÍCH SLUŽEB NA KLASICKÉ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE Daniela Lusková.
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PLASY
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Konference „Financování sociálních služeb“
Transkript prezentace:

Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020

Pečovatelská služba Poskytovatel nabízí a svou nabídkou sociální služby oslovuje všechny cílové skupiny uvedené v zákoně o sociálních službách: osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění (včetně psychického onemocnění) nebo zdravotního postižení (fyzického, mentálního i smyslového), a rodinám s dětmi, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Kritérium vstupu do sítě pro rok 2020 = kontrola naplnění podmínek na základě podání žádosti o vstup do sítě v únoru 2019 Kontrola údajů uvedených v registraci poskytovatele, kontrola údajů uvedených na internetových stránkách

Osobní asistence Osobní asistence nabízí a svou nabídkou sociální služby oslovuje všechny cílové skupiny uvedené v zákoně o sociálních službách: osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění (včetně psychického onemocnění např. demence) nebo zdravotního postižení (fyzického, smyslového, mentálního), jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Kritérium vstupu do sítě pro rok 2020 = kontrola naplnění podmínek na základě podání žádosti o vstup do sítě v únoru 2019 Kontrola údajů uvedených v registraci poskytovatele, kontrola údajů uvedených na internetových stránkách

Informovanost v souladu s Regionální kartou Kritérium vstupu do sítě pro rok 2020 = kontrola naplnění podmínek na základě podání žádosti o vstup do sítě v únoru 2019 Služba na svých internetových stránkách nabízí podporu zájemcům a uživatelům při řešení potřeb běžného života definovaných v Regionální kartě sociálních služeb v rozsahu oblastí potřeb a témat. Při informování využívá běžný jazyk, popř. informaci doplňuje příklady Pečovatelská služba Osobní asistence Centra denních služeb Denní stacionáře Raná péče

Centra denních služeb Centra denních služeb nabízejí službu zpravidla od 7 do 17 hodin (minimálně však 10 hodin dle regionálních požadavků) tak, aby pečující osoby měly možnost být ekonomicky aktivní. Kritérium vstupu do sítě pro rok 2021 = kontrola údajů uvedených v registraci poskytovatele při kontrole žádosti o vstup do sítě v únoru 2020 V roce 2020 bude mít služba provozní dobu již zaregistrovanou (registrace od 1.1.2020). Aby registrace byla v souladu s Pověřením, služba změny musí uvést v Žádosti o vstup do Sítě 2020 (tj. v únoru 2019)

Denní stacionáře Denní stacionáře nabízejí službu zpravidla od 7 do 17 hodin (minimálně však 10 hodin dle regionálních podmínek) tak, aby pečující osoby měly možnost být ekonomicky aktivní. Dle potřeb pečujících osob mohou být poskytovány krátkodobě na přechodnou dobu. Kritérium vstupu do sítě pro rok 2021 = kontrola údajů uvedených v registraci poskytovatele při kontrole žádosti o vstup do sítě v únoru 2020 V roce 2020 bude mít služba provozní dobu již zaregistrovanou (registrace od 1.1.2020). Aby registrace byla v souladu s Pověřením, služba změny musí uvést v Žádosti o vstup do Sítě 2020 (tj. v únoru 2019)

Raná péče Provozní doba služby odpovídá potřebám cílové skupiny. Služba je poskytována dle potřeb uživatelů minimálně do 18 hodin ve všední dny. Kritérium vstupu do sítě pro rok 2021 = kontrola údajů uvedených v registraci poskytovatele při kontrole žádosti o vstup do sítě v únoru 2020 V roce 2020 bude mít služba provozní dobu již zaregistrovanou (registrace od 1.1.2020). Aby registrace byla v souladu s Pověřením, služba změny musí uvést v Žádosti o vstup do Sítě 2020 (tj. v únoru 2019)

Pečovatelská služba Pečovatelská služba je v informačních materiálech služby nabízena a následně poskytována dle potřeb uživatelů minimálně v rozsahu 7:00 – 20:00 včetně víkendů a svátků. Kritérium vstupu do sítě pro rok 2021 = kontrola údajů uvedených v registraci poskytovatele při kontrole žádosti o vstup do sítě v únoru 2020 V roce 2020 bude mít služba provozní dobu již zaregistrovanou (registrace od 1.1.2020). Aby registrace byla v souladu s Pověřením, služba změny musí uvést v Žádosti o vstup do Sítě 2020 (tj. v únoru 2019)

Např. denní centra Pověření na rok 2020 – rozšířená provozní doba 7 – 17 hod. V žádosti/aktualizaci na rok 2020 počítat s rozšířenou provozní dobou 7 – 17 hod. Od 1. 1. 2020 musí být změna provozní doby v registraci OK V únoru 2020 - Žádost o zařazení do Sítě 2021 kontrola provozní doby Pověření 2020 se shoduje s údaji v registru

Kontakt Komunitní plánování v JMK: https://socialnisluzby-jmk.kr-jihomoravsky.cz/ Mgr. Eva Malušková koordinátorka komunitního plánování e-mail: maluskova.eva@kr-jihomoravsky.cz