Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Advertisements

ODPADY.
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Ekologie Třídění odpadů.
Logo.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
TONDA OBAL NA CESTÁCH nás opět navštívil. Pamatujeme si z loňského roku co kam patří?????
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Registrační číslo projektu:
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Jak třídit odpad - prezentace
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
Odpady.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Zelený ParDoubek 2008.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
SBĚRNÝ DVŮR ČESKÁ TŘEBOVÁ
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
ODPADY.
DEN ZEMĚ TEST.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
Recyklační hra.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
* Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_PŘÍRODOVĚDA _ 5.TŘ. Název: TÍSŇOVÁ VOLÁNÍ Číslo.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
ElElektro odpadad Plast Papír Sklo Pravidla hry Nebezpečný.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Třídění odpadů JAK NA TO?!. Proč třídit odpady Protože je důležité, by se použitelné suroviny dál používali. Protože je důležité, by se použitelné suroviny.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
* Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_PŘÍRODOVĚDA_5.TŘ. Název: První pomoc_KRVÁCENÍ Číslo.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Změna způsobu separace na Jesenicku
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Třídění odpadů,recyklace
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
EKOŠKOLA.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Transkript prezentace:

Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_PŘÍRODOVĚDA_4.TŘ. Název: TŘÍDĚNÍ ODPADŮ_1.díl Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0929 Dostupné na portálu http://dumy.cz/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

Anotace: Prezentace je určena pro žáky 4. třídy. Prezentace je zaměřena jako podpůrná pro osvojení očekávaného výstupu (vysvětlí jak třídit odpad) z kapitoly týkající se ochrany životního prostředí. Na prezentaci navazuje 2.díl s názvem: Třídění a nakládání s odpady 2.díl, který je určený pro 5. ročník. Na prezentaci navazuje i tato osmisměrka: Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_PŘÍRODOVĚDA Název: TŘÍDĚNÍ_ODPADU_osmisměrka_4.a 5.tř. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0929 Dostupná na portálu http://dumy.cz/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

„Tak tohle je společnost, která se v Jablonci nad Nisou stará o hospodaření a nakládání s odpady.“ Obr.1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

„Jak vidíte i když náplní jejich práce jsou odpady, dvůr je velmi čistý a upravený.“ Obr.2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

TŘÍDĚNÍ A RECYKLACE ODPADŮ? CO MYSLÍTE, ŽE MŮŽE BÝT CÍLEM TŘÍDĚNÍ A RECYKLACE ODPADŮ? Obr.4 Udržovat přírodu čistou. CHRÁNIT ZVÍŘATA. Obr.3 Mít kolem sebe čisté prostředí. Vyrobit z odpadů nové věci. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

„Cože, ze starého nové !?“ „No, jasně!!!!!“ Obr.6 Obr.5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

Obr.8 Obr.7 Fleecová bunda Například: Z použitých PET lahví se vyrábí umělá vlákna a ta se přidávají při tkaní do látek. Z nich se pak šijí naše oděvy. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

JAK MŮŽETE DOMA TŘÍDIT ODPAD ? Obr.9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová

Obr.10 Do žlutého pytle patří: igelitové sáčky a tašky, plastové obaly, plastové kelímky… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

Do oranžového pytle patří nápojové kartony od: mléka, džusů… Obr.11 Do oranžového pytle patří nápojové kartony od: mléka, džusů… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová

Obr.12 Do šedých pytlů patří kovový odpad: kovové krabice, plechovky, víčka od jogurtů… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

„Ty musíš nějak dopravit ke sběrným kontejnerům.“ „A kam dám SKLO, PAPÍR a PET lahve?“ Obr.13 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

BAREVNÉ SKLO PET lahve PAPÍR BÍLÉ SKLO Obr.14 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

Můžeš recyklovat i nepotřebný čistý TEXTIL. Obr.15 Můžeš recyklovat i nepotřebný čistý TEXTIL. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

Kontejner na sběr drobného ELEKTROZAŘÍZENÍ: sluchátka, … a dále ještě máme… Obr.16 Kontejner na sběr drobného ELEKTROZAŘÍZENÍ: sluchátka, mobily, klávesnice, rádio, rychlovarná konvice, baterie…. Můžeš do něj vhodit vše, CO PROJDE VSTUPNÍM OTVOREM KONTEJNERU. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

„Víš, JAK TO MÁME s tříděním odpadu U NÁS VE ŠKOLE?“ Obr.17 SKLO PLASTY KOVY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

Obr.18 VYBITÉ BATERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

POUŽITÝ PAPÍR TŘÍDÍ KAŽDÝ VE SVÉ TŘÍDĚ DO KRABICE. Obr.19 POUŽITÝ PAPÍR TŘÍDÍ KAŽDÝ VE SVÉ TŘÍDĚ DO KRABICE. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

DROBNÁ ELEKTROZAŘÍZENÍ Obr.20 DROBNÁ ELEKTROZAŘÍZENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.

Citace: Obr.1 NÝVLTOVÁ, Radka. Info cedule sběrného dvora v JBC, vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.2 NÝVLTOVÁ, Radka. Sběrný dvůr Jbc- celkový pohled, vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.3 DEZIDOR. http://commons.wikimedia.org [online]. 10.11.2008 [cit. 21.3.2012]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora 3.0 Unported na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hromada_odpadk%C5%AF.jpg?uselang=cs>. Obr.4 BALLARD, Sebastian. http://commons.wikimedia.org [online]. 25.2.2011 [cit. 21.3.2012]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.0 Generic na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:It_makes_me_mad%5E_-_geograph.org.uk_-_1134803.jpg?uselang=cs>. Obr.5 http://www.freefoto.com/preview/01-08-52/Duck Obr.6 http://www.freefoto.com/preview/01-23-51/Rabbit Obr.7 BODENSEEMANN. http://cs.wikipedia.org [online]. 5.6.2006 [cit. 21.3.2012]. Dostupný pod licencí Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported na WWW: <http://czech-speedtest.10fastfingers.com>. Obr.8 NÝVLTOVÁ, Radka. Fleecová bunda, vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.9 NÝVLTOVÁ, Radka. Pytle na recyklovaný odpad, vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.10 NÝVLTOVÁ, Radka. Plasty, vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.11 NÝVLTOVÁ, Radka. Tetra packy, vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.12 http://www.freefoto.com/preview/01-07-1/Pair-of-Dogs Obr.13 NÝVLTOVÁ, Radka. Kovy, vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.14 NÝVLTOVÁ, Radka. Stanoviště sběrných kontejnerů Jbc,vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.15 NÝVLTOVÁ, Radka. Sběrný kontejner na textil Jbc,vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.16 ŠJŮ. http://commons.wikimedia.org [online]. 25.7.2011 [cit. 21.3.2012]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Choce%C5%88,_kontejner_na_elektroodpad.jpg?uselang=cs>. Obr.17 NÝVLTOVÁ, Radka. Nádoby na tříděný odpad SZŠ, vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.18 NÝVLTOVÁ, Radka. Sběrný box na vybité baterie SZŠ,vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Obr.19 SALIX. http://commons.wikimedia.org [online]. 17.1.2007 [cit. 23.3.2012]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora 2.5 Generic na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gerbil_in_nest.JPG?uselang=cs>. Obr.20 NÝVLTOVÁ, Radka. Sběrná nádoba na elektroodpad SZŠ, vlastní foto, [cit. 21.3.2012] Zdroje: 1.KOORDINÁTOR KAROLÍNA BRYCZOVÁ VASKOVÁ. ŠVP ZV Svobodná základní škola,o.p.s.. Jablonec nad Nisou: -, 2007, ISBN - Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radka Nývltová.