Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Advertisements

Krajské akční plány Základní východiska
Metodický výklad výzvy
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV Zasedání Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje Olomouc,
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK. Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji CZ /0.0/0.0/15_002/
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV Úvodní workshop Olomouc, Ing. Lenka Polachová projektová manažerka projektu.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
PLATFORMA PODPORY ŠAP a PA VE ŠKOLÁCH
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Podpora krajského akčního plánování
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání AKTIVITY A VÝSTUPY PROJEKTU KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Základní informace k ŠAP a PA
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Společné setkání „minitýmů“
Pracovní skupina Vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání (KAP)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Konference „Krajský akční plán vzdělávání v Ústeckém kraji 1“
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
Krajské akční plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Analýza potřeb v území.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
4. zasedání PS Vzdělávání pro území Plzeňského kraje
Krajský akční plán vzdělávání ÚK
Polytechnické vzdělávání v praxi
Aktuální informace o KAP
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK Ing. Hynek Čížek, Ph.D.

Úvodní konference projektu Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji 10. 12. 2015

Program konference: Představení realizačního týmu KAP, odborného garanta KAP Obecné informace o KAP Informace k dotazníku a jeho zpracování Dotazy

Aktuální stav Dne 29. 9. 2015 odeslána projektová žádost na KAP (první mezi kraji) Začátek realizace od 1. 11. 2015 Doba trvání 6 let (1. 11. 2015 – 31. 10. 2021) Realizační tým – 5 členů (kontakty na webu OŠMT) Odborný garant

Realizační tým KAP Realizační tým – 5 členů (kontakty na webu OŠMT) Ing. Hynek Čížek, Ph.D., vedoucí oddělení evropských fondů a strategií Od 1. 11. 2015 Ing. Michaela Pešková, finanční manažerka Mgr. Lenka Nováková, projektová manažerka Mgr. Jana Poračanová, projektová manažerka Od 1. 1. 2016 Mgr. Lucie Jarkovská, projektová manažerka Ing. Martin Kolář, projektový manažer

Cíle KAP Dlouhodobým cílem projektu je vznik funkčního systému spolupráce mezi aktéry v oblasti vzdělávání, zlepšení řízení, rozvoje hodnocení kvality a plánování strategických kroků k naplnění Dlouhodobého záměru vzdělávání a vzdělávací soustavy Jihočeského kraje a rozvoj potenciálu každého žáka. Specifické cíle: posílení role akčního plánování na úrovni JčK i jednotlivých škol, efektivní přenos priorit v oblasti vzdělávání z úrovně státu, resp. kraje do úrovně škol s respektem k specifikům území Jihočeského kraje, větší orientace vedení škol na kvalitu poskytovaného vzdělávání, vytvoření podmínek pro úspěšné a cílené čerpání podpory v rámci programového období 2014-2020 (IROP)

Pracovní skupina vzdělávání (PSV) Stanovena metodikou pro tvorbu KAP Ustavena Regionální stálou konferencí v září 2015 Role PSV mapování situace a potřeb území a škol (z pohledu území), vzdělávacího systému a trhu práce a zaměstnavatelů (potřeby trhu práce); pracovní týmy vyhodnocování potřeb škol z hlediska vydefinování priorit dalšího rozvoje z pohledu území; odsouhlasení Rámce Složení PSV 37 členů Odborný garant (NÚV) zástupci NIDV, realizačního týmu, zřizovatelů škol, vedení škol, VŠ, MAP, zaměstnavatelů, profesních komor, neformálního a zájmového vzdělávání, RIS3 manažer, Agentury pro sociální začleňování, Úřadu práce, IPRÚ, MAS

Postup vytváření KAP Budování kapacit (11-12/2015) sestavení realizačního týmu, ustavení Pracovní skupiny Vzdělávání Analýza potřeb v území (01-04/2016) analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému v území kraje veřejné projednání povinných a nepovinných témat Analýza potřeb ve školách zpracovávaná odborným garantem /Národní ústav pro vzdělávání/ (12/2015-03/2016) definování priorit rozvoje škol zpracování Rámce pro podporu infrastruktury a investic za každého zřizovatele dotazník

Postup vytváření KAP Prioritizace potřeb na území kraje (07-10/2016) práce v rámci dílčích pracovních týmů, spolupráce s odborným garantem zpracování seznamu projektových záměrů pro investiční intervence v IROP - Rámec pro podporu infrastruktury a investic (nutná podmínka pro předložení žádosti do IROP) výstup z dotazníků předán zřizovateli (vedení kraje)→ výběr do Rámce za školy zřizované JčK Stanovení cílů rozvoje škol (10/2016) školy tvoří tzv. Plány aktivit; přímá podpora školám (workshopy, semináře aj.) Tvorba a schválení KAP (11-12/2016)

Pracovní týmy a prioritní témata Prioritní témata KAP: Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě (také pro oblast ZŠ, minoritně pro MŠ) Podpora polytechnického vzdělávání (přírodovědné, technické a environmentální vzdělávání) – také pro oblast MŠ a ZŠ Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů Rozvoj kariérového poradenství – také pro oblast ZŠ Rozvoj škol jako center celoživotního učení Podpora inkluze Infrastruktura Pracovní týmy nominace z řad škol a školských zařízení

Kontakty Kontakty na realizační tým KAP: Obecné dotazy k projektu: kap@kraj-jihocesky.cz Ing. Hynek Čížek, Ph.D., vedoucí oddělení evropských fondů a strategií E-mail: cizek@kraj-jihocesky.cz, tel. +420 386 720 900 Mgr. Lenka Nováková, projektový manažer E-mail: novakoval@kraj-jihocesky.cz, tel. +420 386 720 940 Mgr. Jana Poračanová, projektový manažer E-mail: poracanova@kraj-jihocesky.cz, tel. +420 386 720 916 Ing. Michaela Pešková, finanční manažer E-mail: peskova@kraj-jihocesky.cz, tel. +420 386 720 906

Děkuji za pozornost