NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROMĚNY PŘÍRODY NA JAŘE - 2. ROČNÍK
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 08_ Rozmanitost přírody Domácí zvířata (SADA ČÍSLO 2)
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
JARO Eva Řičářová ZŠ Křížanská
JARO Prvouka.
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA – 2. ROČNÍK
ŽIVOČICHOVÉ.
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … PTÁCI VY_32_INOVACE_10.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
JARO.
Podstatná jména rodu ženského
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Roční období Název školy:
Prvouka – 2. ročník ZŠ „JARO“
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.03 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/11_Jaro TEMA: Jaro ČÍSLO PROJEKTU: CZ.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
Napište do rámečků názvy mláďat. hříbě kotě sele štěně jehně kůzle.
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
Roční doby létopodzimzima. Jaro Podle kalendáře začíná jaro 21.března. Rozkvétají první jarní květiny.
Domácí zvířata a jejich mláďata VY_32_INOVACE_12_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.5 Zvířata na podzim Název sady: Člověk a jeho svět Číslo projektu:
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako opakování učiva o zvířatech. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Ekosystém okolí lidských obydlí Hospodářská zvířata
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
VY_32_INOVACE_07 07 Domácí ptáci autor: Mgr. Jana Kobylková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
JARO.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
VY_32_Inovace_ Jaro - části rostlin Člověk a jeho svět 2.ročník
ROČNÍ OBDOBÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
05 Květiny a stromy na jaře
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Jaro v přírodě Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Jaro. Jaro JARO jarní rovnodennost měsíce: březen duben květen.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Jaro na zahradě - jarní práce - jarní květiny.
Příroda na jaře - opakování
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_01_jaro
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jana Němcová
EKOSYSTÉM OKOLÍ LIDSKÝCH OBYDLÍ
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
VY_32_INOVACE_08_ROK_jaro
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_Zvířata a jejich mláďata
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Hana Kolaříková NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ Prvouka 2. ročník TEMA: Opakování - JARO ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.1262

Anotace: Materiál slouží k opakování a shrnutí probrané látky Anotace: Materiál slouží k opakování a shrnutí probrané látky. Žáci si upevní probrané učivo o jaru. Pracují na interaktivní tabuli, plní úkoly, odpovídají na otázky a po kliknutí se jim zobrazí správná odpovědˇ.

JARNÍ MĚSÍCE B Ř E Z E N D U B E N K V Ě T E N Vylušti: Kdo je to? býk hřebec kanec kozel kačer beran B Ř E Z E N kachna divoká house holoubě kuře kachně D U B E N sněženka tulipán krokus violka K V Ě T E N bledule narcis

Co se děje na jaře v přírodě? Taje sníh. Slunce už málo hřeje. Některá zvířata se ukládají k zimnímu spánku. Ptáci se vracejí z teplých krajin. Rozkvétají květiny. Tráva se začíná zelenat. Opadává listí ze stromů. Na poli se sklízejí brambory. Rodí se mláďata. Savcům houstne srst. Upravují se záhony a sadí se sazeničky. Na stromech raší pupeny. Ano R 21.3. - JARNÍ ROVNODENNOST _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ O Ne V Ne Ano N Ano O Ano D E Ne N Ne N Ano O Ne S Ano Ano T

Co je správně? V E L I K O N O C E Z každé věty doplň jedno písmenko do tajenky. Jaro začíná, když roztaje poslední sníh. F Jaro začíná 21.3. První jarní den se nazývá den jarní rovnodennosti. První jarní den se nazývá den jarního slunovratu. Ě Na jaře se slaví svátek matek. Na jaře se slaví svátek otců. M Rozkvetlá třešeň na jaře je růžová. Y Rozkvetlá třešeň na jaře je bílá. Květy opylují hlavně včely. Květy opylují hlavně mouchy, protože je jich nejvíc. G Na jaře rozkvétají jako první tulipány. Q Na jaře rozkvétají jako první sněženky. Z teplých krajin se k nám vracejí špačci. Z teplých krajin se k nám vracejí vrabci. Ň Vajíčko do cizího hnízda klade vlaštovka. D Vajíčko do cizího hnízda klade kukačka. Ze zimního spánku se probudil ježek. Ze zimního spánku se probudil zajíc. Č Vajíček v hnízdě se nesmíme dotýkat. V E L I K O N O C E V E L I K O N O C E

Svátky Vítání jara Velikonoce Svátek matek BŘEZEN DUBEN KVĚTEN (vynášení smrtky) Obr.č.1

Tajenka 1. Slepice nám dává … 1. V E J C E 2. Prase chováme hlavně pro … 2. M A S O 3. Samice koně se nazývá … 3. K L I S N A 4. Husa nám dává … 4. P E Ř Í 5. Holuby dnes chováme pro … 5. O K R A S U 6. Dříve holubi nosili … 6. P O Š T U 7. Samice tura domácího je … 7. K R Á V A 8. Ovce nám dává vlnu a … 8. M L É K O

Citace: Veškerý text je dílem autora materiálu, 20.4.2012. Použité obrázky: Otevřená galerie www.office.microsoft.com. 20.4.2012. Obr. č. 1 : Marzanna03.jpg. In: Wikipedia [online]. 29.3.2006 [cit. 2012-04-20]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Marzanna03.jpg