Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

MĚSTSKÉ PRŮMYSLOVÉ ZÓNY – SEVERNÍ A JIŽNÍ PŘEDLICE
Územní plán Liberec.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
NÁMITKY A PŘIPOMÍNKY Návrh rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek podle ustanovení § 53 stavebního zákona.
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Návrh územního plánu Jihlava 1. ETAPA. Modrá – varianta A mezi sídlištěm a hřbitovem Červená varianta B Za hřbitovem (stávající holobyty)
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Projekt TROLLEY Dobrý den.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 170. Žofínské fórum.
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Můžou nás vybagrovat? Lukáš Matějka Arnika – Centrum pro podporu občanů StreetRadio, Praha října 2011.
Stavební zákon Autorizace
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
úřad územního plánování
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Žižkov – dobré místo pro život
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Optické sítě snadno a rychle ??
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. arch. Lucie Poláková, Odbor územního plánování 16. září 2014 Přístup MMR k problematice postavení a působnosti městského.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Správní řízení Vendula Povolná Ekologický právní servis Září 2007.
Obytný soubor Za Školkou
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Informace o stavu přípravy trasy metra I.D
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Aktuální judikatura k územnímu plánování
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Odbor životního prostředí MHMP
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Umisťování staveb.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_STAVEBNÍ.
Stavební právo.
Územní plán Liberec.
ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Tisková konference – Metro D
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group Arnika 2017

O území Významná transformační plocha 33 hektarů S památkově chráněnou funkcionalistickou budovou

Aktuálně V červnu 2017 – schváleno zpracování nového návrhu podle pokynů (Z 2600): Vymístění železniční dopravy, začlenění území do městské struktury Zpracování urbanistické studie se opakovaně odkládalo Únor 2017: Rada hl. m. Prahy ukládá IPR zpracovat urbanistickou studii – usnesení č. 353): návrh zadání podkladové studie ve spolupráci s MČ Praha 3, Odborem územního rozvoje Magistrátu hl. m. Prahy (UZR MHMP) a vlastníky dotčených pozemků Červenec 2017: Rada souhlasí s odkupem památkově chráněné budovy od Českých drah – usnesení č. 1715 (připravuje se architektonická soutěž)

Vlastnické poměry Severní část – Central Group Žižkov Station Development – České dráhy a Sekyra Group (území s památkově chráněnou budovou) Malou část Rail Real (ČD a Sudop Group)

Parková čtvrť Území Central Group je v současnosti v územním plánu vedeno jako smíšené plochy městského jádra s kódem využití území H Central Group má v současnosti územní rozhodnutí po předchozím vlastníkovi pozemků Stavět může až 2600 bytů Územní rozhodnutí chce zčásti změnit architekt Jakub Ciegler

Z historie MČ – dala původní podnět ke změně územního plánu už v roce 2004 Na lokalitě leží stavební uzávěra 2010 – výjimka pro severní část území Do roku 2014 připravoval Útvar rozvoje zadání urbanistické studie – práce přerušeny Mezitím byla budova nádraží prohlášena za památkově chráněnou – tj. nebylo možno postupovat podle původního návrhu změny MČ uzavřela Memorandum (mj. s Žižkov Station Development) v roce 2014 s cílem konverze nádraží na kulturně vzdělávací centrum MČ zahájila proti územnímu rozhodnutí soudní spor

Problém Salámová zástavba Žižkova není v zájmu města Byla by zapotřebí ucelená koncepce území. Vedení trasy pro tramvaj, uliční sítě, umístění školy a školky, parku a náměstí MČ a magistrát nejsou ve shodě

Z historie V roce 2016 MČ souhlasila s novou urbanistickou soutěží (organizuje IPR) Uspořádání architektonické soutěže v koordinaci s IPR schválila MČ P 3 v únoru 2016 V roce 2016 IPR zpracoval Možnosti urbanistické/architektonické soutěže Nákladového nádraží Žižkov

Jednání s Central Group MČ Praha 3 začala jednat o uzavření smlouvy s Central Group Souhlas uzavřením smlouvy dala Rada MČ P 3 v září 2016 (opoziční zastupitelé chtěli následně toto rozhodnutí Rady revidovat, ale bod programu nebyl odsouhlasen)

Jednání s Central Group Smlouva pro MČ výrazně nevýhodná Developer dostane vše, MČ prakticky nic Ve smlouvě se MČ Praha 3 zavázala k: vzít zpět správní žalobu na rozhodnutí NEBUDE SE STAVĚT PROTI ZÁMĚRU Spolupráce na vydání stanovisek a zrušení stavební uzávěry K modifikaci změny Z 2600 – zúží návrh nebo podá návrh nový bez pozemků Ke konci roku 2016 vzala MČ zpět podnět na pořízení Z 2600 Praha ve změně dál pokračuje – rozštěpení území na menší části a jejich jednotlivá zástavba = nežádoucí Central Group si do smlouvy dal řadu striktních podmínek, za kterých vůbec bude spolupracovat zavázal se jen k tomu že postaví MŠ (převede ji do vlastnictví MČ, která už ji dále bude provozovat) a vybuduje park o minimální rozloze stanovené územním plánem

Memorandum Memorandum o společném postupu při přípravě a realizaci urbanistické soutěže a zpracování územní studie Memorandum je dokument, který deklaruje vůli všech účastníků zapojit se do procesu přípravy urbanistické soutěže včetně procesu participace a definuje role jednotlivých stran. Memorandum musí být schváleno Radou HMP

Poděkování Projekt byl realizován za podpory Ministerstva životního prostředí