Moderní gastronomie Bio Food

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy. Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy.
Advertisements

Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
„EU peníze středním školám“
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Občanská iniciativa Bohuslav Sedláček Margit Slimáková Odborný garant
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Historie a vývoj kuchařského umění
Biopotraviny ve školním stravování
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
Stravovací zvyklosti živočichů Sociální učení: Potrava.
VY_32_INOVACE_11_ODV_648_Str
Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Bio není jenom zrní.
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
BEZMASÉ POKRMY
BIOPOTRAVINY.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Jídlo z blízka – vzdělávání kuchařů a zemědělců pro vytvoření regionální gastronomie jako součást udržitelného cestovního ruchu Olomouckého kraje.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Stravovací služby – formy a realizace rychlého občerstvení
Co žáci vědí o koloběhu látek
Vypracoval: David Pavelka Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Kuchař Kuchař či kuchařka je člověk, který se zabývá přípravou a úpravou jídla. Profesionální kuchaři vaří v restauracích, školních či závodních jídelnách,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Stravovací služby Realizace a formy rychlého občerstvení
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_15_Člověk a příroda
Název projektu: Moderní škola
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Věra Boháčová, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Skutečně zdravá jídelna Bohuslav Sedláček
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Green Pan, s. r. o. Dobij se dobrým jídlem!.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
5-denní jídelníček.
Speciální technologie 3. ročník obor kuchař
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Určete nesprávná tvrzení
Název projektu: Moderní škola
Gastronomické zvyklosti různých národů
VY_32_INOVACE_07_EKO_374_Jan
Moderní trendy v gastronomii
Moderní gastronomie Ruth Martin.
Transkript prezentace:

Moderní gastronomie Bio Food Využití biopotravin z místních zdrojů, které výrazně ovlivňují chuť a kvalitu jídla. Pokrmy obsahují zdraví prospěšné látky. Základem je zdravá půda. Zvířata jsou krmena převážně z produkce vlastního ekologického podniku. Značení BIO v ČR podléhá evropské legislativě a zákonu 242/200 Sb.

Finger Food                                                                                          Jde o pokrmy o velikosti jednoho až dvou soust, kdy není třeba žádného jídelního náčiní. Servíruje se na speciálních lžících, v mušlích, na špízkách, v mističkách aj. Může jít o předkrmy i hlavní jídla, sladké i slané pokrmy. Malé porce se snadno konzumují, host se může volně pohybovat a není při jídle omezen pohybem na jednom místě. FINGER FOOD Jde o pokrmy o velikosti jednoho až dvou soust, kdy není třeba žádného jídelního náčiní. Servíruje se na speciálních lžících, v mušlích, na špízkách, v mističkách aj. Může jít o předkrmy i hlavní jídla, sladké i slané pokrmy. Malé porce se snadno konzumují, host se může volně pohybovat a není při jídle omezen pohybem na jednom místě.

Front-cooking Fascinující forma přípravy a prezentace jídla, tzv. „vaření před očima hostů“. Host si užívá všemi smyslu – vidí, cítí, slyší a ochutnává. Stále více restaurací tím zvyšuje svoji image, kdy kuchař navazuje bezprostřední kontakt s hostem, ukáže mu čerstvé suroviny, objasní mu přípravu jídla, nechá hosta „nakouknout pod pokličku“ svého kuchařského umění.

Molekulární gastronomie Je považována za trend 3 tisíciletí. Jídlo je podáváno zcela netradičně ve formě pěny, želé, sirupu nebo v pilulce. Při přípravě se nejčastěji používá kapalný dusík.

Brain Food Česky řečeno jídlo pro mozek. Jídlo obsahuje dostatek živin zásobující náš mozek. Podává se při školeních, konferencích, aby uchazeči po vydatném obědě neusnuli a byli stále aktivní.

Fast Food První provozovny tohoto typu se objevily kolem roku 1954 v USA. Předností je rychlé stravování smažených a sladkých pokrmů bez výživných hodnot ovšem s malými nutričnímu hodnotami.

Zdroje - https://www. google Zdroje - https://www.google.com/images/branding/googlelogo/2x/googlelogo_col or_120x44dp.png https://www.google.com/images/branding/googlelogo/2x/googlelogo_col or_120x44dp.png