10 let KRAJIN ČEŠTINY a společného setkávání v DZS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezinárodní konference „Heritage schools and Diaspora“, Podpora výuky češtiny u krajanů a na univerzitách v zahraničí Ing. Iva Tatarková ředitelka.
Advertisements

Občanské sdružení ProCit, z.s. pro přátele, rodiče a děti s poruchami autistického spektra Plzeň, Západočeský kraj.
Česko-německý fond budoucnosti Jihlava, PhDr. Tomáš Jelínek, Ph.D. ředitel.
Pracovní skupina pro podporu filmové výchovy Tereza Czesany Dvořáková, NFA-FFUKKino za školou, Zlín
 Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace  Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/  Název výukového materiálu: Národní divadlo.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jana Vaňková NÁZEV: VY_32_INOVACE_02A_18_LESY MÍRNÉHO PÁSU TEMA:Přírodní obraz.
PŘEHLED ZAJÍMAVOSTÍ Z KONFERENCE INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2013 Mgr. Tomáš Lechner, VŠE v Praze.
Studentské aktivity ZSF JU 2010/2011 Anna Staníková místopředsedkyně AS ZSF JU místopředsedkyně SR JU studentka 3 RPBP.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Motivační seminář projektu Motivační seminář projektu „Motivace žáků ke studiu technických předmětů“
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období
Ing. Kateřina Lichtenberková
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1C_01
Platformy projektu KAP LK
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Úřad práce České republiky
AKTION Česká republika - Rakousko
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Jaké formy CLILu? Tento projekt je spolufinancován z Evropského.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Ing. Aneta Hornychová Vedoucí realizačního týmu
Hlavní město praha a integrace cizinců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Historické milníky EU Monika Matysová.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Mezinárodní hotelnictví

NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_05_F9_Hanak TÉMA: Střídavý proud
Měření objemu kapalin Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Exkurz do historie a kultury Romů
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Příspěvek na konferenci
ÚZEMNÍ DIFERENCIACE ČEŠTINY
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
„Problematika lékových interakcí u seniorů“ Představení projektu SENIOR , PSP PhDr. Ivana Plechatá
AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_06
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Habsburkové na českém trůnu po roce 1620 (I. část)
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Oddělení zvláštního zmocněnce pro krajanské záležitosti (sekce právní a konzulární MZV ČR) Ing. Jaroslav Kantůrek, ZZKZ
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Vláda prvních Habsburků
Kultura a problematika přístupnosti kulturního bohatství ve vzdělávání neslyšících žáků ZŠ Mgr. et MgA. Mariana Koutská katedra speciální pedagogiky, Pedagogická.
Zpráva o činnosti Renata Schejbalová
Autor: Mgr. Helena Nováková
Akreditovaný vzdělávací program
Jazyky v zrcadle jednoho století
První Habsburkové na českém trůnu
Počátky slovesného umění
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Daňové přiznání k dani z příjmů fo
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

10 let KRAJIN ČEŠTINY a společného setkávání v DZS 2. 8. 2018 Olga Vlachová

Krajiny češtiny *prosinec 2009, vydává DZS PROČ VZNIKLY? Lektor Dalibor Dobiáš. JAK VZNIKL NÁZEV? Učitelka Markéta Pilátová CO JE CÍLEM? Sdílení informací a názorů nejen učitelů u krajanů a lektorů, ale též bohemistů, kteří se zajímají o problematiku výuky češtiny v zahraničí. KDO JE ZA VŠÍM? Lektoři a učitelé, tým DZS, bohemisté. JAK SE VYTVÁŘEJÍ? Téma – příspěvky – redakční rada – hodnotitelé – korektury – grafika: http://www.dzs.cz/cz/program- podpory-ceskeho-kulturniho-dedictvi-v-zahranici/obecne- informace-o-krajinach-cestiny/ CO JE PODSTATNÉ? ISSN

Krajiny češtiny aneb Jak šel čas 2009 – 2010 (2) – 2011 – 2012 – 2013 – 2014 – 2015 – 2016 – 2017 – 2018 – ? 0. Obecné informace o Programu Výuka češtiny v mimoevropských destinacích Evropské země v širším měřítku Proč se učím česky? Češi za hranicemi České republiky Změny české společnosti očima zahraničních Čechů (krajanů) a bohemistů (učitelů a studentů) Můj oblíbený střípek Česka Česká literatura aneb Moje oblíbená knížka 700. výročí narození Karla IV. Fascinace Prahou Magické osmičky české historie

KRAJINY ČEŠTINY číslo 10, srpen 2018 nová grafická podoba: vizuální identita DZS nová vazba nové upoutávky v článcích nová rubrika: Letní školy slovanských studií nové: krátké aktuální zprávy z destinací

Letní setkání aneb Jak vše začalo. 25. 8 Letní setkání aneb Jak vše začalo * 25. 8. 2009, Dům zahraniční spolupráce HISTORIE? Separátní setkání učitelů u krajanů (2006, 2007, 2008) v DZS nebo na MŠMT. CO JE CÍLEM? Sdílení informací a názorů nejen učitelů u krajanů a lektorů, ale též bohemistů, kteří se zajímají o problematiku výuky češtiny v zahraničí. KDO? Lektoři a učitelé, bohemisté, zástupci DZS, MŠMT, MZV, senátu. KDE? Dům zahraniční spolupráce, Senát PČR.

Letní setkání aneb Postupný vývoj Slavnostní část Pozdravy představitelů institucí spolupracujících na Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí (Senát PČR, MŠMT, MZV, DZS) Odborná část Sdílení praxe (příspěvky lektorů a učitelů); bohemistů, diskuse 2009 učitelé a lektoři společně v DZS 2010 Senát PČR 2011 až 2015 učitelé a lektoři separátně, zasedací místnosti DZS od roku 2016 učitelé a lektoři společně, dvůr DZS od roku 2017 odborný jednodenní tematický seminář – ÚJOP Od roku 2014 spolupráce s ČŠBH, termín setkání – termín mezinárodní konference ČŠBH

Letní setkání aneb Významné osobnosti setkání Bohemisté: Milan Hrdlička, Lída Holá, Martin Prošek, Božena Bednaříková, Markéta Pravdová, Ingrid Neckářová, Marie Poláčková, Ivana Svobodová, Věra Hoffmannová, Lenka Zajícová, Hana Gladková, Jiří Hasil, Václav Cvrček, Jiří Nový, Enrique Gutiérrez Rubio Umělci: Kateřina Tučková, Renáta Fučíková, Markéta Pilátová, Petra Dvořáková, Olga Černá, Zdeněk Troška, Jitka Bonušová

DĚKUJEME VÁM VŠEM ZA ZÁSLUŽNOU A OBĚTAVOU PRÁCI DĚKUJEME VÁM VŠEM ZA ZÁSLUŽNOU A OBĚTAVOU PRÁCI! AŤ VÁM LETOŠNÍ SETKÁNÍ PŘINESE NOVÉ POZNATKY, POUČENÍ I ZÁBAVU!

Děkuji za pozornost. www.dzs.cz www.naerasmusplus.cz