VYUŽITÍ PŘÍSTUPU EHEALTH V LÉČBĚ ZÁVISLOSTI NA TABÁKU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a Internetové dispečinky
Advertisements

V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Počítačové technologie ve službách dopravy Sledování vozidel off a on-line.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Lékárna a léčba závislosti na tabáku
Elektronické služby VZP ČR
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
, ShopRoku surfování na internetu web aplikace lokalizační služby cloud premium SMS IVR USSD i-banking NFC karty.
Converged Communications Friday, April 10, 2015 Telekomunikační technologie jako nástroj pro optimalizaci chodu zdravotnického zařízení.

Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Digitální učební materiál
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Pohled samosprávy na eHealth
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Daniel Halmich, CORAL s.r.o. Dálkové monitorování objektů a zařízení.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Posuzování kvality národních internetových zdrojů
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
© Doc. Miniberger, BIVŠ UML modelování Webové služby představují sadu standardů umožňující komunikaci aplikací bez ohledu na platformu, na které jsou provozovány.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Jitka Bláhová, Univerzita Hradec Králové
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,
Internet široký a bystrozraký Petr Novák - Computer Help.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
HOSPODA 2.0 prezentace web 2.0 projektu. O projektu ● 2 fáze: ● zřízení webové stránky obsahující: - chat, blogy - on-line přenosy z kamer umístěných.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Intervenční programy, poradny podpory zdraví
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Národní centrum bezpečnějšího internetu NÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Prvního pluku 12a Prague 8 Czech Republic Tel.:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
EVito systém aktivního zdraví Součást prevence a léčby civilizačních nemocí Ing. Filip Linhart, MBA, 13. listopadu 2014.
Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Vývojově a aplikačně orientovaná společnost se specializací na oblast snímacích a dohledových systémů pro zpracování a přenos medicínských dat CleverTech.
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Přírodní vědy aktivně a interaktivně
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
TRANSGREEN v praxi Michaela Běčáková AOPK ČR , RP Správa CHKO Beskydy
Klinika adiktologie 1LF UK a VFN v Praze
Klinika adiktologie 1LF UK a VFN v Praze
Datová centrála, inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály Stanislav Mach Prodej AMM/AMR systémů.
Transkript prezentace:

VYUŽITÍ PŘÍSTUPU EHEALTH V LÉČBĚ ZÁVISLOSTI NA TABÁKU Mgr. Adam Kulhánek adam.kulhanek@lf1.cuni.cz X. Adiktologická konference Středočeského kraje, 27.4. 2018 Tento příspěvek vznikl s pomocí grantové podpory GAUK č. 764217 a RVKPP č. A-71-16

TECHNOLOGICKÁ PROGRESE DIGITALIZATION DECEPTION DISRUPTION DEMONETIZATION DEMATERIALIZATION DEMOCRATIZATION 6D

EXPONENCIÁLNÍ TECHNOLOGIE

EHEALT Využití informačních a komunikačních technologií pro zlepšení zdraví a zdravotnictví → „eZdravotnictví“ TELEMEDICÍNA Přenos informací, zdravotnických služeb, aktivit a systémů na dálku s pomocí ICT technologií → „distanční medicína“

INTERAKCE MEZI PACIENTEM A „ONLINE ENTITOU“ WEB BASED MOBILE HEALTH TELEMONITORING VIRTUAL/AUGMENTED REALITY PATIENT ARTIFICIAL INTELLIGENCE ROBOTICS

MOBILNÍ APLIKACE PRO KUŘÁKY TABÁKU Plně automatizovaný program pro odvykání kouření Simulující terapeutický proces Personalisovaný „Terapeut“ ve vlastním mobilním telefonu Dostupný kdykoliv a kdekoliv

KOMUNIKACE S MOBILNÍ APLIKACÍ V chytrém mobilním telefonu, tabletu nebo PC S připojením k internetu a aktivní SMS kartou Formou Emailů Webového rozhraní SMS zpráv Na denní bázi Ranní terapeutické „session“ (5-10 min.) Interaktivní SMS v poledne/odpoledne/večer Ve standardní délce programu 2 měsíce Ve dvou fázích (přípravná a odvykací)

VÝVOJ APLIKACE Úzká spolupráce s eHealth experty z Norska Prokázána efektivita intervence (Brendryen & Kraft, 2008) experimentální (27 %) vs. kontrolní skupina (15,5 %) kritérium 12 měsíční abstinence Adaptace v českém prostředí Jazyková adaptace Technologická transformace Národní lokalizace

ZMĚNÍ TECHNOLOGIE TAKÉ ADIKTOLOGII ?

DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Adam Kulhánek adam.kulhanek@lf1.cuni.cz Tento příspěvek vznikl s pomocí grantové podpory GAUK č. 764217 a RVKPP č. A-71-16