LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Statutární město Karlovy Vary
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Základní registry veřejné správy
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů Zveřejněno ve Sbírce zákonů ČR, částka 99/2000.
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Principy SPIS pro legislativu eGovernmentu Aleš Kučera – NOVELL eGovernment Expert Forum , ISSS, Hradec Králové.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Základní registry ve veřejné správě
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
Seminární práce z předmětu SIPOL
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Základní registry.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Základní registry informují ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt eGovernmentu MV ČR Praha říjen 2012.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
EGonovi tluče srdce!!!.
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Stavební právo.
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc 9. 11. 2009 LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc Listopad 2018 OI KrÚ Kraje Vysočina K. Jiráková

Zákon o elektronické identifikaci č. 250/2017 Sb. Elektronická identifikace Zákon o elektronické identifikaci č. 250/2017 Sb. § 2 Prokázání totožnosti s využitím elektronické identifikace Vyžaduje-li právní předpis nebo výkon působnosti prokázání totožnosti, lze umožnit prokázání totožnosti s využitím elektronické identifikace pouze prostřednictvím kvalifikovaného systému elektronické identifikace (dále jen „kvalifikovaný systém“).

Budování NGA sítí - zákon Zákon č. 194/2017 Sb., o opatřeních ke snížení nákladů na zavádění vysokorychlostních sítí elektronických komunikací §2 c) povinnou osobou investor pro účely poskytováni údajů o stavebních pracích a pro účely koordinace stavebních prací financovaných z veřejných prostředků, … d) oprávněnou osobou provozovatel veřejné komunikační sítě a povinný orgán JIM – ČTÚ - https://www.ctu.cz/jim-jednotne-informacni-misto

Liniový zákon Návrh novely „liniového“ zákona č. 416/2009 Sb. o urychlení výstavby….infrastruktury…. Definice přípolože: Přípoloží se pro účely tohoto zákona rozumí podzemní stavba infrastruktury elektronických komunikací při provádění a) stavby pozemních komunikací17), b) podzemní stavby vodovodů, kanalizací, energetických vedení, veřejného osvětlení, produktovodů a vedení sítí elektronických komunikací18) v zastavěném území obce, …. Novela zákona o el. komunikacích - změna ochr. pásma podzemního komunikačního vedení – z 1 na 0,5 m Novela stavebního zákona - Národní portál pro územní plánování – ISVS 13.4.2019

Návrh uzákonění práva všech na digitální služby Návrh zákona o právu na digitální služby Digitální služba = orgánu veřejné moci při výkonu jeho působnosti uvedená v katalogu digitálních služeb orgánů veřejné moci podle § 17 tohoto zákona, kterou poskytuje orgán veřejné moci uživateli služby v elektronické podobě prostřednictvím informačních a komunikačních technologií. Právo na digitální právní jednání a na jeho osvědčení Právo na uznání úředně ověřeného podpisu v digitální podobě Právo na poskytnutí údajů pouze jednou Právo na zápis to RPP Právo na informaci, notifikaci a reklamaci údajů Právo na el. identifikaci a autentizaci Právo na technologickou neutralitu Plánovaná účinnost od 1. 7. 2019, stále ještě není finální znění návrhu zákona a změnového zákona 13.4.2019

….a další…. Kontrola využívání osobních údajů z ROB – nutné specifikovat agendu a dožadovat se pouze údajů potřebné dle uvedené agendy eIDAS a jeho implementační zákony – podepisování a pečetění – Jarda a Karel Zákon č. 365/2000 Sb. o ISVS – asi nic nového…§ 6g (4) – povinnost využívat CMS… Katastr nemovitostí – dopady GDPR – nový výměnný formát – pseudonymizace - https://www.cuzk.cz/Katastr-nemovitosti/Poskytovani-udaju-z-KN/Dopady_GDPR_na_data_a_sluzby_CUZK.aspx Chráničky vs. veřejně prospěšná stavba 13.4.2019

FOND VYSOČINY 2019 INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE 2019 1 dotační titul pro IT – 5 000 000 Kč A: Elektronické služby veřejné správy 700 000 Kč B: Bezpečnost dat a virtualizace 1 000 000 Kč C: Síťová infrastruktura 3 000 000 Kč D: Digitální gramotnost 300 000 Kč Termíny zůstávají stejné. Uznatelné náklady – změna hlavně u D Tituly B & C – mimo krajských příspěvkovek. Staronové eDotace, nový web (rozcestník, programy „v přípravě“). 13.4.2019

ISSS 2019 – Hradec Králové – 1.- 2. dubna 2019 ….ostatní…. ZLATÝ ERB 2019 zahájen sběr přihlášek – do 18. ledna 2019, 14:00 Krajské kategorie zůstávají. ISSS 2019 – Hradec Králové – 1.- 2. dubna 2019 Zahájena registrace. 13.4.2019

Kontakt Krajský úřad Kraje Vysočina – odbor informatiky: Adresa: Žižkova 57, Jihlava 587 33 www.kr-vysocina.cz/it www.kr-vysocina.cz/ict - v angličtině Vedoucí odboru IT – Ing. Petr Pavlinec pavlinec.p@kr-vysocina.cz, tel.: 564 602 114 13.4.2019