„Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II“, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A9.00005. ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
Mgr. Aleš Adamec vedoucí Domova Pístina závěrečná konference Už nechci v kleci! 20. – , Ústí nad Labem.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Specifické intervence pro mladistvé uživatele návykových látek reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A
Představení projektu „Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP Otrokovice“ Reg. č. CZ.1.07/1.1.00/
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Individuální domácnosti v bytech -zkušenosti, komplikace, situace a Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Inkluzivní vzdělávání pro Olomoucký kraj
Informační a poradenské centrum ZČU
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Dětský domov a Základní škola Liptál
Ing. Kateřina Lichtenberková
(pro jednání výboru pro zdravotnictví)
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Členská schůze MAS Nepomuk,
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Lidé, kteří pečují o své blízké s postižením
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Závěrečná konference Zlín,
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Techniky práce s mentálně postiženými
Základní informace o poskytovateli
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Ošetřovatelský proces v primární péči
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
Ing. Stanislava Správková
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Vzdělávací program pro širší vedení škol
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Úvodní informace o Fondu malých projektů
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
ZŠ Ostrava-Hrabůvka, Klegova 27 příspěvková organizace
Transkript prezentace:

„Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II“, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A9.00005. ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Ostrava 22. září 2015

Období realizace projektu: září 2013 – červen 2015

Specifické cíle projektu: Hlavní cíl projektu: prostřednictvím stanovaných aktivit přispět k realizaci deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb v MSK a přispět formou inkluze lidí s postižením ke zlepšení kvality jejich života Specifické cíle projektu: podpora transformačních procesu u organizací, které se připravují, začínají či realizují transformační proces podpora inkluze lidí s postižením do společnosti řízení a koordinace procesu transformace na území MSK

Klíčové aktivity: Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb Podpora zaměstnávání lidí s postižením Vzdělávání uživatelů sociálních služeb Metodická podpora pracovníků a uživatelů vybraných chráněných bydlení v Moravskoslezském kraji Organizační zajištění procesu transformace v Moravskoslezském kraji Medializace procesu transformace

Další (podpůrné) aktivity: Přechodový tým , který vytvořil: „Metodika pro plánování přechodu s člověkem.“ V rámci realizace projektu bylo zakoupeno pro zapojené organizace celkem 129 odborných knih a 13 nosičů (DVD,CD)

Další (podpůrné) aktivity: Pracovní skupiny 22 jednání pracovních skupin 6 workshopů: „Problematika sociální služby, problematika samostatného bydlení v praxi“ „Seznámení s Metodikou pro plánování přechodu s člověkem“ „Zkušenosti a úskalí z pohledu praxe – se zaměřením na problematiku SPOD a dětí v ústavech“ „Dobrovolnictví v kontextu pobytových sociálních služeb“ „Způsoby podpory sociálních pracovníků a sociální práce v organizacích“ „Reflexe projektu Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II“

Dodavatelé: INSTAND z. ú. 3P Consulting, s. r. o. Slezská diakonie JINAK, o.p.s. Pavla Herzánová

Zapojené organizace: Benjamín Čtyřlístek Slezská diakonie Domov Jistoty Fontána Harmonie Charita Opava Marianum Náš svět Sagapo Santé Havířov Slezská diakonie Sírius Zámek Dolní Životice Zámek Nová Horka

Výstupy: „Metodika pro plánování přechodu s člověkem“ „Praktický průvodce zaměstnávání“ „Čas na volný čas aneb bydlím v chráněném bydlení“ „Analýza vnějšího prostředí vybraných chráněných bydlení v Moravskoslezském kraji“