Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání a státního rozpočtu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Představení projektu „Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP Otrokovice“ Reg. č. CZ.1.07/1.1.00/
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
Individuálně, ale společně a jinak
Dokument KAP MSK - obsah
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Ing. Kateřina Lichtenberková
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Platformy projektu KAP LK
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Závěrečná konference Zlín,
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Najdi jarní květinu, která se nachází jen jednou
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Poznávací schopnosti, zrakové vnímání
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Aktuální informace o projektu IKAP
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
kam vlastně směřujeme ??? 
Poznatky ze života zvířat
Aktuální informace o stavu
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Strategické řízení a plánování
Klíčové aktivity projektu
Akční plán - plánované společné aktivity
Řemeslo má zlaté dno Autorky: J…,A….
Život bez střeva , Praha.
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
Aktuální informace o MAP vzdělávání na Broumovsku II
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Transkript prezentace:

Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání a státního rozpočtu Představení aktivit spolupráce pro školy v regionu ORP ByStřice POD HOSTÝNEM realizace projektu „MAP II“ verze ke kávě_ leden 2019 Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem II r.č.: CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009127 je realizovaný a financovaný s podporou ESF, Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání a státního rozpočtu

Základní přehled aktivit spolupráce Spolupráce škol v oblasti polytechnického vzdělávání s organizací MTU Spolupráce škol a knihoven v regionu v oblasti čtenářské gramotnosti a pregramotnosti   Spolupráce škol v regionu se ZUŠ v oblasti čtenářské gramotnosti a pregramotnost a v oblasti polytechnického vzdělávání Mezigenerační potkávání a budování regionální identity na školách Spolupráce škol a neformálních NNO - klubů, prostřednictvím realizace akcí, podporujících spolupráci s rodiči a gramotnost dětí a žáků Exkurze dětí a žáků na pracoviště, do center, provozů a organizací, zabývajících se polytechnickým vzděláváním, řemesly, rozvojem manuální zručnosti, nebo péčí o krajinu a farmářstvím Spolupráce zástupců škol, ostatních vzdělávacích, sociálních nebo i zdravotních služeb (pediatři) a rodičů napříč územím při koordinaci konkrétních aktivit a řešení společných konkrétních situací u dětí, ohrožených sociálním nebo jiným znevýhodněním Vzdělávání pracovníků ve vzdělávání, výměna zkušeností mezi zástupci škol a ostatními aktéry ve vzdělávání v rámci seminářů s prvky worshopu Exkurze dětí a žáků pro rozvoj čtenářské gramotnosti

          A) Spolupráce škol v oblasti polytechnického vzdělávání s organizací MALÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA AKTIVITA JE V REALIZACI Popis aktivity: V rámci podpory rozvoje polytechnického vzdělávání probíhají ve školách tzv. Projektové dny a to prostřednictvím spolupráce s Malou technickou univerzitou. Hlavním cílem je přiblížit dětem a žákům interaktivně a prakticky fungování některých profesí a technických jevů. Dílčími cíly je co nejdříve a na základě přirozené hravosti a poznání světa kolem sebe, vzbudit zájem dětí a žáků a také pedagogických pracovníků o technické obory. Prostřednictvím tohoto programu je pěstován v dětech vztah k reálnému světu a přispívá k rozvoji technického vzdělávání již u předškolních dětí. Lekce jsou připraveny nejen s pedagogy a psychologem, ale také s architektem či projektanty. Děti a žáci se tak stávají přímými účastníky lekcí typu: “Malý plynárník“, „Malý projektant“, „Malý stavitel“ atd…Projekt vznikl na základě laviny otázek dětí. Např.: „Jak postavit dům?“, Proč nespadne most?“, „Jak vztyčit vysokou věž?“, „Kam teče voda, když …?“ Kontakt na zodpovědnou osobu pro další informace: Bc. Petra Valčuhová telefon: +420 733 465 831 email: petravalcuhova@email.cz

          B) Spolupráce škol a knihoven v regionu v oblasti čtenářské gramotnosti a pregramotnosti   AKTIVITA JE V REALIZACI Popis aktivity: Jedná se o spolupráci škol, knihoven a rodičů dětí a žáků. Knihovny v regionu uspořádají pro zapojené školy s možností účasti rodičů dětí a žáků různé tematické workshopy, autorská čtení, besedy a další podobné akce s cílem rozvoje čtenářské gramotnosti a pregramotnosti.   Na tyto akce budou s cílem předání dobré praxe také pozváni ostatní zástupci knihoven z regionu ORP Bystřice pod Hostýnem.   Zkušenost a dobrou praxi s podporou rozvoje čtenářské gramotnosti si poté zástupci jednotlivých knihoven v regionu vymění na společných setkáních v rámci aktivity kulatého stolu. Kontakt na zodpovědnou osobu pro další informace: Bc. Erika Mašlaňová telefon: +420 721 423 606 email: erikamaslanova@email.cz

        C) Spolupráce škol v regionu se ZUŠ v oblasti čtenářské gramotnosti a pregramotnost a v oblasti polytechnického vzdělávání   AKTIVITA JE V REALIZACI Popis aktivity: Pod vedením pedagogů ze Základní umělecké školy Bystřice pod Hostýnem probíhají pro děti, žáky a pedagogy škol zajímavé akce, které jsou zaměřeny na zlepšení vyjadřovacích schopností dětí ve verbální i nonverbální formě, na zvýšení čtenářské a matematické pre/gramotnosti žáků a na podporu polytechnického vzdělávání. Cílem je zvýšení zájmu o tvořivé činnosti dětí a podpora jejich manuální zručnosti. Úkoly jsou zadávány jednotlivcům, tak i skupinám, aby se děti učily samostatnosti, ale také kooperaci. Akce jsou určeny maximálně pro 15 dětí tak, aby byla zajištěna jejich efektivita. Na akci se zároveň pedagogický pracovník naučí nové metody a techniky, které zařadí do běžného programu třídy, aby docházelo ke zlepšování vyjadřovacích schopností dětí. Kontakt na zodpovědnou osobu pro další informace: Bc. Petra Valčuhová telefon: +420 733 465 831 email: petravalcuhova@email.cz

d) Mezigenerační potkávání a budování regionální identity na školách       d) Mezigenerační potkávání a budování regionální identity na školách     AKTIVITA JE V REALIZACI Popis aktivity: Žáci se potkávají s pamětníky, dokumentují a zpracovávají jejich příběh vždy přímo v konkrétním místě. Příběhy pomohou pomoci školám a dětem – získat povědomí o nových trendech ve vzdělávání, prohloubit úctu k vašim starším spoluobčanům, - pomohou dětem smysluplněji trávit volný čas a přispějí k budování komunity. Životní příběhy a osudy pamětníků jsou poté ztvárněny např. prostřednictvím divadelních představení. Na divadelní (či jiná) představení budou mimo rodičů a rodinných příslušníků žáků pozváni i zástupci a žáci okolních škol. Kontakt na zodpovědnou osobu pro další informace: Bc. Erika Mašlaňová telefon: +420 721 423 606 email: erikamaslanova@email.cz

    E) Spolupráce škol a neformálních NNO – klubů, prostřednictvím realizace akcí, podporujících spolupráci s rodiči a gramotnost dětí a žáků       AKTIVITA JE V PŘÍPRAVNÉ FÁZI Popis aktivity: Bude se jednat o realizaci jednodenních akcí, které zorganizuje NNO a které budou změřeny např. na rozvoj matematické a čtenářské gramotnosti, na polytechnické vzdělávání, na řemesla, na rozvoj manuální zručnosti, nebo na péči o krajinu a farmářství s prvky pohybového ztvárnění. Dále budou jednodenní akce zaměřeny na zefektivnění spolupráce s rodiči dětí a žáků  Kontakt na zodpovědnou osobu pro další informace: Bc. Erika Mašlaňová telefon: +420 721 423 606 email: erikamaslanova@email.cz

  F) Exkurze DĚTÍ A žáků na pracoviště, do center, provozů a organizací, zabývajících se polytechnickým vzděláváním, řemesly, rozvojem manuální zručnosti, nebo péčí o krajinu a farmářstvím         AKTIVITA JE V PŘÍPRAVNÉ FÁZI Popis aktivity: Proběhnou exkurze dětí a žáků základních a mateřských škol na přírodovědná a technická pracoviště a do center podporující popularizaci vědy a vědeckých a technických provozů s návazností na ŠVP (technologická muzea, IQ parky, VIDA vědecké centrum, ekocentra – (MŠ), nebo do organizací zabývajících se řemesly, rozvojem manuální zručnosti, nebo péčí o krajinu a farmářstvím.  Exkurze budou plánovány tak, aby docházelo k posilování zájmu nejen o technické, ale také o přírodovědné a enviromentální obory, aby děti lépe chápali společenské změny, rozvoj vědeckého a technologického výzkumu a vývoje, aktuální témata a problémy. V rámci těchto exkurzí bude navázána komunikace s organizacemi neformálního vzdělávání. Kontakt na zodpovědnou osobu pro další informace: Bc. Petra Valčuhová telefon: +420 733 465 831 email: petravalcuhova@email.cz

  G) Spolupráce zástupců škol, ostatních vzdělávacích, sociálních nebo i zdravotních služeb (pediatři) a rodičů napříč územím při koordinaci konkrétních aktivit a řešení společných konkrétních situací u dětí, ohrožených sociálním nebo jiným znevýhodněním         AKTIVITA JE V REALIZACI Popis aktivity: Jedná se o spolupráci zástupců škol, pracovníkům oddělení sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Bystřice pod Hostýnem a dalších aktérů sítě služeb pro ohrožené děti a jejich rodiny v ORP Bystřice pod Hostýnem napříč územím při koordinaci konkrétních aktivit a řešení společných konkrétních situací u dětí, ohrožených sociálním nebo jiným znevýhodněním (panelové diskuze o ohrožených dětech, včasné detekci, primární prevenci závislostí…: 1) ve včasné péči, 2) předškolní přípravě, 3) v přípravě na vzdělávání v běžné základní škole, 4) v podpoře při přechodu na základní školu, 5) nebo při školní docházce, spolupráce s rodinou a komunitou, 6) zajišťování prevence předčasných odchodů ze vzdělávání, 7) v zajišťování dostupnosti mimoškolních aktivit. Kontakt na zodpovědnou osobu pro další informace: Bc. Erika Mašlaňová telefon: +420 721 423 606 email: erikamaslanova@email.cz

      H) Vzdělávání pracovníků ve vzdělávání, výměna zkušeností mezi zástupci škol a ostatními aktéry ve vzdělávání v rámci seminářů s prvky workshopu     AKTIVITA JE V REALIZACI Popis aktivity: Jedná se o vzdělávací akce pod vedením odbrorníků, jako jsou: PaedDr. Mgr. Věra Facová MUDr. PhDr. Miroslav Orel, Ph.D. Témata termíny akcí na rok 2019 - vzdělávací semináře se konají vždy od 14.00 hodin v sále Obecního úřadu v Loukově: „Skupinové role a práce s dítětem/klientem ve skupině“ – realizace 21. 2. 2019 „Zvládání zátěže v profesním a osobním životě“ – realizace 11. 4. 2019 „Propojení těla a duše – psychosomatika v praxi“ – realizace 9. 5. 2019 „Vědomí a nevědomí, intuice a empatie v profesi i běžném životě“ – realizace 3. 10. 2019 „Kde jsem a kam směřuji ve svém životě“ – realizace 21. 11. 2019 Kontakt na zodpovědnou osobu pro další informace: Mgr. Anna Blahová telefon: +420 723 131 722 email: annablaha@seznam.cz

I) Exkurze DĚTÍ A žáků v oblasti rozvoje čtenářské gramotnosti       I) Exkurze DĚTÍ A žáků v oblasti rozvoje čtenářské gramotnosti     AKTIVITA JE V PŘÍPRAVNÉ FÁZI Popis aktivity: Proběhnou exkurze dětí a žáků základních a mateřských škol na různá představení (divadlo, muzikál, operu, balet atd..). Na základě představení zpracují obrázek, článek, recenzi, grafický projekt ..(dle věku dětí) a nejlepší dílo bude vybráno a zveřejněno např. v tisku, na facebookových stránkách projektu apod.. Kontakt na zodpovědnou osobu pro další informace: Bc. Petra Valčuhová telefon: +420 733 465 831 email: petravalcuhova@email.cz

ČLENOVÉ RT MAP II VÁM Děkují Za pozornost Ing. Naděžda klvaňová MGR ČLENOVÉ RT MAP II VÁM Děkují Za pozornost Ing. Naděžda klvaňová MGR. Anna blahová RK