Cesta k uplatnění na trhu práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Představení Fondu dalšího vzdělávání
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí stáž 23. dubna 2013.
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Zsv. Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
ČVUT v Praze, Fakulta stavební Podnikání ve stavebnictví 126 EMM – Ekonomika a management Zimní semestr 2010 / 2011 Ing.Zdeněk Burda
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Cíl a identifikace výzvy
Cesta k uplatnění na trhu práce
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Představení dodatku smlouvy s DSO
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Výzva k předkládání žádostí
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Ing. Stanislava Správková
Příprava dotačního programu „Program na podporu stáží žáků a studentů ve firmách“
Š A B L O N Y II.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Vzorový projekt pro gymnázia
Vzorový projekt pro ZŠ.
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Cesta k uplatnění na trhu práce Cesta pro mladé Cesta pro mladé Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2018 Dotační příležitosti pro obce a školy, 28. 3. 2018

Cesta pro mladé ZÁKLADNÍ INFORMACE Realizace projektu 2016 – 2020 Realizátorem je Fond dalšího vzdělávání p.o. MPSV (FDV) Počet podpořených osob v rámci ČR je 4500 studentů

Propojujeme studenty a firmy formou praxe. Jaký je smysl stáží? Propojujeme studenty a firmy formou praxe. Propojení teoretických znalostí studentů s praxí. Předání zkušeností, které zaměstnavatelé vyžadují. Studenti získají zkušenosti v praxi, organizace mohou získat případné budoucí zaměstnance. Kompenzace nákladů pro zapojené organizace.

Kdo může být poskytovatelem stáže? Získejte stážistu pro vaši firmu. Uhradíme vám náklady za stáž. Fyzická nebo právnická osoba zapsaná v rejstříku, která má sídlo/místo podnikání na území ČR, disponuje kvalitním mentorem, který stážistu vede, nemá závazky po lhůtě splatnosti k orgánům veřejné správy.

Kdo může být mentorem? Zaměstnanec organizace min. 6 měsíců před zapojením do projektu, který splňuje kvalifikační požadavky dané šablonou/typovou pozicí. Zkrácený úvazek – šablony ze sociální a pedagogické oblasti. Příklad: pozice ÚČETNÍ

Jaká je výše úhrady nákladů? Náklady jsou propláceny po ukončení stáže. individuální – dle šablony (typové pozice) délka stáže může být 80 – 240 hodin (v období 1 – 6 měsíců) Například za kurz na pozici Účetní při maximální délce kurzu (240 hod.) je náhrada 28 560 Kč. Hodinová sazba daná šablonou 119 Kč x 240 hod. = 28 560 Kč.

E – learning + Poradenství Kdo může být stážistou? Praktická část + E – learning + Poradenství = STÁŽ Studenti posledních 4 semestrů VOŠ a VŠ, studenti posledního ročníku SŠ, ve věku do 26ti let včetně, studenti doktorského programu do 28 let. Stážista nesmí být v minulosti ani aktuálně s poskytovatelem v pracovněprávním vztahu a nesmí být s mentorem ve vztahu naplňující definici osoby blízké dle občanského zákoníku.

Jak je možné se zapojit? Registrace Vypsání nabídky stáže Realizace není administrativně náročná. Rádi vám pomůžeme! Registrace Vypsání nabídky stáže Zveřejnění nabídky v systému Přihlašování studentů Pohovor před stáží Stáž

Cesta pro mladé v číslech 2084 zaregistrovaných poskytovatelů 390 má sídlo v JMK 6059 zaregistrovaných studentů 1880 studentů z JMK 50% poskytovatelů nabídlo stážistům další spolupráci 28% stáží probíhá v JMK 98% poskytovatelů by se do projektu zapojila znovu

Děkuji za pozornost MARKÉTA LASOVSKÁ 778 439 640 marketa.lasovska@fdv.cz Kotlářská 53, Brno