Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ15 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět NEJ Tematický okruh Ryby, drůbež, zvěřina Téma Dělení Ročník 3, 4 – gastronomie, obchodník Jméno autora Mgr. Eva Lemberková Datum tvorby 17.10.2012 Anotace Prezentace seznamuje žaky se základním dělením drůbeže a zvěřiny.
Fische, Geflügel, Wild – Einteilung
Einteilung vom Geflügel Geflügel teilen wir auf : Filet - filet Brust, Schnitzel – prsa Unterkeule – spodní stehýnko ( palička) Oberkeule - horní stehýnko Flügel - křídla Innereien - vnitřnosti Leber - játra Herz - srdce Hals - krk
Einteilung vom Wild Keule - kýta Rücken - hřbet Schulter - plece Brust - hrudí Hals - krk Haxe - kližky
Zdroje: Formanová, Alena. Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2000, ISBN 80-86073-56-4