Obecná bezpečnost vybraných druhů potravin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
[ 1 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv PADĚLKY A NELEGÁLNÍ LÉKY
Advertisements

Reklama a hygiena potravin
BEZPEČNOST KRMIV Pojmy
Kosmetické prostředky RAPEX MUDr. Dagmar Jírová, CSc
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Ing. Daniel Konczyna U MARKETING Ing. Daniel Konczyna U
Číslo v digitálním archivu školy
VITAMÍNY, MINERÁLY, ROSTLINNÉ LÉČIVÉ PŘÍPRAVKY
Úvod do autorského práva Když se nerozhodneš, buď nerozhodný, když se však rozhodneš, buď rozhodný.. L.N.Tolstoj FEL ČVUT v Praze Právo pro podnikatele.
Výživové a zdravotní značení (tvrzení)
Základní pojmy ve výživě
VÝŽIVA – MÝTY A SKUTEČNOST
Aktivita č.2: Podnikání a právo
Mléko nám pomáhá PhDr. Karolína Hlavatá, PhD.. Mléko a mléčné výrobky zlepšují nutriční stav Mléko a mléčné výrobky jsou dobrým zdrojem vitaminů a minerálních.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_20 Název materiálu: Reklama Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kontrola potravin Hejmalová Michaela.
„EU peníze středním školám“
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Jana Nováková Státní zemědělská a potravinářská inspekce
MARKETING.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
1 Seminář – Dětská obuv Český normalizační institut Czech Standards Institute Dětská obuv a technické normy Eva Štejfová Český normalizační institut.
Média v ČR Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Prezentation Development life cycle (DADI). 2 Description - popis prostředí a záměrů –popis firemního prostředí –definice cílů a předpokládaných přínosů.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
Superfoods superpotraviny.
Výživová a zdravotní tvrzení
Označování potravin Ing. Jiří Koudelka.
Kupujte med přímo od včelaře! Získáte tak:
PRÁVO VÝROBCE ZVUKOVÉHO ZÁZNAMU K JEHO ZÁZNAMU §§
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
VÝCHOVA SPOTŘEBITELE EKOLOGICKY ŠETRNÉ POTRAVINY.
Děti v riziku Lenka Hloušková Dana Knotová Petr Novotný Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
DOPL Ň KY STRAVY Ing. Sylvie kršková, Státní zem ě d ě lská a potraviná ř ská inspekce.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_01 Název materiáluReklama.
FINANČNÍ GRAMOTNOST REKLAMA ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
O CHRANA SPOTŘEBITELE V EU – ČÁST 1 Prezentace 2015.
Elektronické kouření Prezentace pro Zdravotnický výbor PS PČR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Stránská Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Př - výživa a zdraví TEMA:
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP50 Název školy.
Alena Soukalová 4.D Střední škola KNIH.  Obecné informace o vitamínech  Rozdělení vitamínů  Příjem vitamínů  Poruchy související s vitamíny  Minerály.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_078 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název.
REGULACE A SAMOREGULACE REKLAMY NA ALKOHOL V ČESKÉ REPUBLICE Pavel Kurýl Rada pro reklamu.
Doplňky stravy pro seniory - ano či ne? Mgr. Šárka Novotná.
DOPL Ň KY STRAVY Ing. Sylvie kršková, Státní zem ě d ě lská a potraviná ř ská inspekce.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Nekalá soutěž Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
Potrava
Posuzování shody stavebních výrobků
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Vymezení pojmového aparátu Jana Soukopová
HYPRACID Čištění a dezinfekce dojícího zařízení Výhody Hypracidu
Zelenina, … Dodatky, ….
EKOLOGICKÁ ÚJMA.
Workshop ČASP pro výrobce potravin
Výživa v OVZ Zákon č. 96/2004 Sb., § 9, odst. 3: Za výkon povolání zdravotního laboranta se považuje laboratorní činnost v rámci diagnostické péče a vyšetřování.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Nutraceutika – témata pro samostatné projekty
Definice - Pojmy Důležité pro porozumění právních předpisů v krmivářství. Důležité pro vzájemnou komunikaci. Definice jsou uvedeny v právních předpisech.
INFORMACE O LÉCÍCH A PROPAGACE LÉKŮ
Pojmy - potraviny, funkční potraviny, potraviny pro zvl
Prezentace výzkumu Zbiroh 2018
Maso a masné výrobky Dodatky.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Dělá reklamu na léčiva jen výrobce nebo prodejce
Transkript prezentace:

Obecná bezpečnost vybraných druhů potravin Doplňky stravy

Doplněk stravy je definován potravina, jejímž účelem je doplňovat běžnou stravu a která je koncentrovaným zdrojem vitaminů a minerálních látek nebo dalších látek s nutričním nebo fyziologickým účinkem, které jsou obsaženy v potravině samostatně nebo v kombinaci.

DS, které jsou koncentrovaným zdrojem vitamínů a minerálních látek: obvykle se nacházejí ve stravě a jsou konzumovány jako její součást. Doplňky stravy, které obsahují jiné látky, než jsou vitamíny a minerální látky: aminokyseliny, enzymy, prebiotika a probiotika, esenciální mastné kyseliny, rostliny a rostlinné extrakty, nezařazené bioaktivní látky.

Zákon o obecné bezpečnosti výrobků Bezpečným výrobkem je výrobek, který za běžných nebo rozumně předvídatelných podmínek užití nepředstavuje po dobu stanovenou výrobcem nebo po dobu obvyklé použitelnosti nebezpečí, nebo jehož užití představuje pro spotřebitele vzhledem k bezpečnosti a ochraně zdraví pouze minimální nebezpečí při užívání výrobku, přičemž se sledují z hlediska rizika pro bezpečnost a ochranu zdraví spotřebitele. Bezpečným výrobkem je i bezpečná potravina, pokud splňuje kritéria bezpečnosti: nepřítomnost krátkodobých ani dlouhodobých účinků na zdraví.

Zákon o regulaci reklamy Reklamou se rozumí oznámení, předvedení či jiná prezentace, šířená zejména komunikačními médii: petiodický tisk, neperiodické publikace, rozhlasové a televizní vysílání, audiovizuální produkce, počítačové sítě, nosiče audiovizuálních děl, plakáty a letáky. Reklama nesmí podporovat chování poškozující zdraví nebo ohrožující bezpečnost osob nebo majetku, jakož i jednání poškozující zájmy na ochranu životního prostředí.

Analýza Informace o produktu Tvrzení o produktu Název, zařazení, cílová skupina, dostupnost, reklama Tvrzení o produktu Co je tvrzení? Autorizovaná a neautorizovaná zdravotní tvrzení. http://ec.europa.eu/nuhclaims/ Prezentace v pátek, už v 8:00 hod!