3. V kanceláři.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lineární funkce - příklady
Advertisements

Digitální učební materiál
Management Ing. Jan Pivoňka.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Školní poradenské pracoviště
Logaritmus vlastnosti logaritmů dekadický a přirozený logaritmus
Seminář pracovní parta Komunikace. To podstatné Jak jste hodnoceni pro následující výběr pracovníků – docházka (dochvilnost), plnění úkolů, aktivity,
PhDr. Josef Duplinský, CSc. PhDr. Zuzana Hadj Moussová
6. Je dobro dáno povinností?
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Digitalizace výuky Příjemce
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Anotace: Výklad spojený s diskusí JMÉNO AUTORA: MGR. VLASTA KOLLARIKOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: ČÍSLO DUMU: VY_32_INOVACE_20_OSZV_ON Ročník: I. Vzdělávací.
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
P RÁVO A BEZPRÁVÍ Uč. str Ve společnosti, kde platí právo, se musí dodržovat pravidla. Pod hrozbou postihu ze strany státní moci. Náš právní systém.
Přesnost rozměrů..
Rady, návody, poučení pro studenty prvního a druhého ročníku.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Právní pohled na podnikání neziskových organizací Mgr. Petr Vít, Neziskovky.cz.
Psychologické aspekty hodnocení a zkoušení ve vzdělávání dospělých
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
6. Systém práva a jednotlivá právní odvětví
Interpersonální přitažlivost
Duševní zdraví a psychohygiena
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU POVINNOSTI DODAVATELŮ VŮČI OPRÁVNĚNÝM ZÁKAZNÍKŮM – POHLED MPO Tomáš KlímaPraha
Charakter Pavel Šuranský.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Obchodní právo I. Vklad prof. JUDr. Jarmila Pokorná, CSc.
Pierre Bourdieu (habitus). 3 etnografické inspirace 1. etnografický výzkum v Alžíru – strukturalismus (relační přístup) a stálá konfrontace světa idejí.
Petr Machala. Co je to byrokracie? Slovník: vláda úřadů a úředníků skupina osob vykonávající správu a řízení, zejména politických a ekonomických činností.
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
FORMÁLNÍ A NEFORMÁLNÍ VZTAHY Aneta Jelínková C4A
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 8. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
7/ Etiketa v diplomacii I. Etiketa v diplomacii – prokazování úcty, … Guth-Jarkovský: „Zdvořilost a dobrý mrav žádá, abychom se k neznámým chovali vždy.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_ÚVOD- ETIKETA_PREZENTACE_01 Název školyStřední škola.
Zásady dobrého průvodce. Průvodce (zájezdů ) VEDOUCÍ ZÁJEZDU TOUR MANAGER, ASSISTANCE PENDANT LE VOYAGE, REISELEITER Doprovod zájezdů DOPROVOD ZÁJEZDU.
Společenské chování Společenské chováníOB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
TEST Společenské chování
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_075 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název práce:
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_50_Občanská výchova_Morálka.
Funkce Lineární funkce a její vlastnosti 2. Funkce − definice Funkce je předpis, který každému číslu z definičního oboru, který je podmnožinou množiny.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Vztahy mezi mladými lidmi TÉMA SADY: Občanská.
ESTETIKA V PROJEVU. VYMEZENÍ POJMŮ ESTETIKA ETIKA ETIKETA.
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Práva a povinnosti mezi manželi
Pravidla chování, právo a morálka
Ekonomika malých a středních podniků
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_4M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický.
Rizikové skupiny 2 Pojetí normality, deviace a deviantní chování
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
Název vzdělávacího materiálu
Mezilidské vztahy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu
Vztahy a pravidla soužití - rodina
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_10 Společenské normy
Bezpečnost o prázdninách
KOLIZNÍ PROBLEMATIKA ZÁVAZKŮ ZE SMLUV
Mezilidské vztahy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu
Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_3M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Etiketa - Představování
Dr. Quieks představuje:
Výstupy pracovních skupin
Lineární funkce a její vlastnosti
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Lidé kolem nás TÉMA: Zásady.
Pracovní společenské události
Etiketa pro firmu a úřad
Transkript prezentace:

3. V kanceláři

Šéf nebo gentleman? Na pracovišti platí stejná pravidla etikety jako kdekoliv jinde,----------------------------------------------------------------------------------------------------------. ------------------------------ je povinován společenskou úctou vůči starším a ženám. Galantnost--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kdo navrhuje tykání Tykání navrhuje ---------------------------------------------------------------------------------------------------------→ výjimku tvoří vztahy na pracovišti. ---------------určuje společenskou normu. Proto mu nemůže tykání navrhnout ani žena, ani starší, ------------------------------------.

Kdo navrhuje tykání Jakkoli tykání samo o sobě nemusí potlačovat vzájemný respekt, -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------. Mezi stejně postavenými kolegy----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ohleduplnost na pracovišti Vyhýbáme se všemu, co by ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------. Hovoříme a -----------------------------------------------, abychom nerušili ostatní, zvláště když kolega --------------------------------------------------------------------- s klientem.

Ohleduplnost na pracovišti Jednáme-li na pracovišti s klienty, ------------------------------------ a ------------------------------------------. Pak ----------------------------- a vyslechneme, s čím klient přichází. -------------------------, že sexuální obtěžování je definováno jako jakýkoli projev, který druhá strana jako obtěžování pociťuje – doteky, slovní narážky, vtíravé otázky, pohledy …