Centrum kolegiální podpory CKP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Advertisements

V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Strukturované učení PROJEKT EU
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
Šablony OP VVV a podpora nadání
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Aktuální informace o stavu
Plán vzdělávacích aktivit
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Základní škola a Praktická škola, Jičín
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Š A B L O N Y II.
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Model intenzivní podpory
Kariérové poradenství a podnikavost
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

Centrum kolegiální podpory CKP Vás srdečně vítá

Co je centrum kolegiální podpory? V rámci místního akčního plánování (Místní akční plán II v ORP Třinec reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008963 spolufinancovaný z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání ) vzniklo 1. ledna 2019 centrum kolegiální podpory, doba jeho trvání je stanovena do 31. ledna 2022. Je to prostor ke sdílení zkušeností, platforma pro setkávání učitelů, výchovných poradců, vychovatelů, asistentů pedagoga, speciálních pedagogů působících na školách či zákonných zástupců ad. Je to místo, kde by mělo docházet k výměně zkušeností, nápadů, příkladů dobré praxe. Místo, kde je možno čerpat inspiraci do výuky, diskutovat o problémech.

Zkušenosti v oblasti vzdělávání dětí a žáků s MP, KV, autismem… Neformální sdílení praktických zkušeností u dobré kávy, čaje a občerstvení, příjemné klima s přátelským prostředím Možnost zajištění odborných školení na témata dle vašeho výběru a zájmu Seznámení se širokou škálou metod při práci s žáky se SVP Pomoc asistentům pedagoga Odbornou pomoc při sestavování IVP, plánu učiva Co můžeme nabídnout?

Nabídka konkrétních aktivit Osobní konzultace (na základě předchozí mailové domluvy) Příklady dobré praxe (např. náhledy do výuky v naší speciální MŠ, v autistické třídě apod.) Zapůjčení metodických materiálů (např. metodiky pro žáky se zrakovým postižením, PAS, metodiky pro asistenty pedagoga apod.) Výstupy v tištěné podobě (např. penzum metod práce s žáky s MP, KV, PAS…) Účast na seminářích a odborných školeních Nabídka konkrétních aktivit

Akreditovaný seminář alternativní a augmentativní komunikace (podpora rozvoje dorozumívání u dětí a žáků prostřednictvím AAK) Termíny: 25. ledna 2019 (9.00 – 15.30) 1. února 2019 (9.00 – 15.30) Lektor: Mgr. Lenka Gwóźdźiová, DiS., speciální pedagog Seminář bude obsahovat: teoretický úvod do AAK, prožitková cvičení, diagnostiku AAK, tvorbu slovní zásoby, názorné ukázky nácviku výběru komunikace, kazuistiku Podle počtu zájemců budou akce probíhat buď v prostorách naší školy nebo v prostorách městské knihovny v Třinci. Nabídka akcí

Nabídka akcí Výjezdy zájemců do ZŠ, Ostrava – Zábřeh, Kpt. Vajdy Termín: jaro nebo podzim 2019 Škola nabízí péči speciálních pedagogů a odborníků dětem a žákům s různým postižením Škola má statut fakultní školy. Nabízí konzultace speciálních pedagogů, hospitace při výuce ad. Při škole funguje Speciálně pedagogické centrum pro poruchy autistického spektra a pro vady řeči Nabídka akcí

Nabídka akcí Kulatý stůl pro učitele a asistenty pedagoga Termín: duben nebo květen 2019 Lektor: Mgr. Anna Sikorová – zástupce ředitele SŠ, ZŠ a MŠ Třinec, Jablunkovská 241, příspěvková organizace Téma: Metody a formy práce používané při vzdělávání žáků ve škole zřízení podle § 16 odst. 9 ZŠ (žáků se SVP) Nabídka akcí

Nabídka akcí Vyhlášení literárně výtvarné soutěže pro žáky Termín: školní rok 2019/2020 Témata na výběr: Jak by měla vypadat ideální třída, škola? Co ti nejvíce vadí na současné škole? Jak bychom se měli chovat k lidem s postižením? Všechny práce budou vystaveny v prostorách městské knihovny a výherci oceněni věcnými cenami. Nabídka akcí

Speciálně pedagogické centrum 29. ledna 2019 bude na ŠŠ, ZŠ a MŠ, Třinec, Jablunkovská 241, příspěvková organizace slavnostně otevřeno SPC pro vady řeči Slovo Mgr. Jany Kutajové – speciální pedagožky

Diskuse a závěr Vaše návrhy a nápady Dotazy Vyplňování krátkého dotazníku Diskuse a závěr

Děkujeme