Seminář pro žadatele ke 2. výzvě MAS z IROP MAS Podhostýnska, z. s

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Advertisements

Nouzové přežití obyvatelstva
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Organizační členění ÚO
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
19. výzva IROP - „Technika pro IZS“ (blok pro obce) Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Anna Kreutziger SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF STANICE INTEGROVANÉHO ZÁCHRANNÉHO.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Anna Kreutziger SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÁ STŘEDISKA.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 19. výzva IROP Blok II. „Technika pro IZS“
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu Ing. Anna Kreutziger Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Průběžná výzva č.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 36. výzva IROP Blok II. „Stanice integrovaného záchranného systému“ Praha.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 27. výzva IROP „VZDĚLÁVACÍ A VÝCVIKOVÁ STŘEDISKA IZS“ Praha.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele v rámci realizace SCLLD MAS Český les
Seminář pro žadatele IROP
Snídaně starostů , Jedlí
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Novinky z IROP.
Informace o výzvě pro školy
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
- CESKY SEVER Seminář výzva č. 2 MAS.
Seminář pro žadatele v rámci realizace SCLLD MAS Český les
5. Výzva „MAS SVITAVA – IROP – Bezpečnost v území MAS II.“
k 5. výzvě MAS Stolové hory – IROP:
Seminář pro žadatele IROP výzva č
Seminář pro potenciální žadatele
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
Seminář pro žadatele k výzvám v opatření
6. Výzva MAS Hustopečsko IROP Podpora hasičů
Seminář pro potenciální žadatele
k 11. výzvě MAS Stolové hory – IROP:
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Integrovaný regionální operační program
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Integrovaný regionální operační program – IROP
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
VÝZVA Č. 1 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele výzva č
2. Výzva MAS Střední Haná IROP IZS - Stanice IZS č
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Pracovní skupina Předškolní vzdělávání II.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele ke 2. výzvě MAS z IROP MAS Podhostýnska, z. s Seminář pro žadatele ke 2. výzvě MAS z IROP MAS Podhostýnska, z.s. – IROP – Hasičské vybavení kancelář MAS Podhostýnska z.s. 26. 10. 2018

Program: 1. Seznámení s výzvou 2. Postup zpracování žádosti v systému MS2014+ 3. Diskuze

Představení výzvy č. 69 IROP Seznámení s výzvou Představení výzvy č. 69 IROP Projektové žádosti lze ve výzvě MAS podávat v rámci dvou aktivit: Stanice IZS Technika IZS Žadatelé: obce zřizující JSDH kategorie II a III

Seznámení s výzvou Projekty musí být zaměřené na boj s účinky mimořádných událostí: Odstraňování důsledků nadprůměrných sněhových srážek a masivních námraz Odstraňování důsledků spojených s orkány a větrnými smrštěmi Výkon činností spojených s extrémním suchem Úpravy stanic IZS za účelem zvýšení odolnosti vůči účinkům těchto mimořádných událostí tak, aby bylo možno plnit úkoly v podmínkách mimořádné události a byly zajištěny podmínky pro rychlý výjezd k mimořádné události

Seznámení s výzvou Povinné přílohy pro obě aktivity: Plná moc Zadávací a výběrová řízení Stanovisko HZS kraje Studie proveditelnosti Výpočet čistých jiných finančních příjmů

Seznámení s výzvou Další povinné přílohy - pro aktivitu stanice IZS: Územní rozhodnutí nebo územní souhlas nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující územní řízení Žádost o stavební povolení nebo ohlášení, případně stavební povolení nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující stav. povolení Projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení nebo pro ohlášení stavby Doklad o prokázání právních vztahů k nemovitému majetku, který je předmětem projektu Položkový rozpočet stavby

Seznámení s výzvou Stanice IZS: Podporovány jsou aktivity zaměřené na stavby, stavební úpravy, úpravy vnějších prostor a pořízení vybavení stanic základních složek IZS za účelem zvýšení odolnosti stanic vůči účinkům mimořádné události tak, aby mohly plnit své úkoly v podmínkách mimořádné události a byly zajištěny podmínky pro rychlý výjezd složek IZS k mimořádné události. Projekt musí řešit alespoň jednu z mimořádných události: Sněhové srážky, masivní námrazy Extrémní sucho Orkány a větrné smrště Soulad s přílohou č. 9 specifických pravidel Způsobilé výdaje str. 42 a dále

Seznámení s výzvou Technika IZS: Podporovány jsou aktivity zaměřené na posílení vybavení základních složek integrovaného záchranného systému technikou a věcnými prostředky k zajištění připravenosti základních složek IZS v exponovaných územích s důrazem na přizpůsobení se změnám klimatu a novým rizikům. Projekt musí řešit alespoň jednu z mimořádných události: Sněhové srážky, masivní námrazy Extrémní sucho (jen ORP Bystřice p. Host.) Orkány a větrné smrště (jen ORP Vsetín)

Technika - sněhové srážky, masivní námrazy Velkokapacitní stan pro evakuační středisko obyvatelstva a dočasným ubytováním (kontejner/přívěs) Dopravní automobil – pro evakuaci a nouzové zásobování obyvatel obcí Mobilní elektrocentrála 3 až 8 kVA Sada baterií s min. kapacitou 4 kWh, fotovoltaická dobíječka baterií s výkonem min. 1000 Wp a měnič 12V/230V (alternativně k elektrocentrále) Osvětlovací souprava Souprava prostředků pro odstraňování spadlých stromů (motorová pila, kladkostroj, výsuvné žebříky, lana apod.)

Technika - sněhové srážky, masivní námrazy Polní kuchyně s kapacitou 50-150 stravovaných osob/den Terénní čtyřkolka včetně sněžných pásů a přívěsný vozík k čtyřkolce pro její převoz Ruční radiostanice na frekvenci požární ochrany (souprava 3-6 ks)

Technika – extrémní sucho (pouze ORP Bystřice p. Host.) Velkokapacitní požární cisterna na dopravu vody Cisterna na pitnou vodu (provedení kontejner/přívěs/automobil) Hadicový přívěs/kontejner Mobilní skládací velkoobjemové nádrže na vodu (min. Objem 10 m3) Mobilní elektrocentrála 3 až 6 kVA Sada baterií s min. kapacitou 4 kWh, fotovoltaická dobíječka baterií s výkonem min. 1000 Wp a měnič 12V/230V (alternativně k elektrocentrále) Osvětlovací souprava Ruční radiostanice na frekvenci požární ochrany (souprava 3-6 ks) Ponorné čerpadlo (čerpání studní)

Technika – orkány a větrné smrště (pouze) ORP Vsetín) Soupravy pro nouzové zastřešení obytných budov, plachty, stavební dřevo a prostředky pro výztuže a statistické zpevnění budov (kontejner s nosičem kontejneru) Mobilní elektrocentrála 3 až 8 kVA Sada baterií s min. kapacitou 4 kWh, fotovoltaická dobíječka baterií s výkonem min. 1000 Wp a měnič 12V/230V (alternativně k elektrocentrále) Osvětlovací souprava Souprava prostředků pro odstraňování spadlých stromů (motorová pila,kladkostroj, výsuvné žebříky, lana apod.) Polní kuchyně s kapacitou 50 – 150 stravovaných osob/den Terénní čtyřkolka včetně sněžných pásů a přívěsný vozík k čtyřkolce pro její převoz Ruční radiostanice na frekvenci požární ochrany (souprava 3 až 6 ks)

Důležité informace a odkazy Oficiální informace k výzvě č.69 na stránkách IROP MMR: http://www.irop.mmr.cz/cs/Vyzvy/Seznam/Vyzva-c-69-Integrovany-zachranny-system-integrovan Infromace k výzvě na stránkách MAS: http://www.mas-podhostynska.cz/dokumenty/2113 Inetrní postupy MAS Podhostýnska: http://www.mas-podhostynska.cz/documents/024fe-InternpostupyMASPodhostnskaIROPfinal.pdf

Postup zpracování žádosti v systému MS2014+ Nyní přejdeme přímo na stránky Portálu IS KP2014+: https://mseu.mssf.cz/

Nyní je prostor pro vaše dotazy a diskuzi k výzvě. Diskuze Nyní je prostor pro vaše dotazy a diskuzi k výzvě.

Kontakty Ing. Lukáš Slovák e-mail: slovak@mas-podhostynska.cz tel.: 728 085 301 MAS Podhostýnska, z. s. Fryčajova 888, 768 61 Bystřice pod Hostýnem www.mas-podhostynska.cz

Děkuji za pozornost