SINAIA ROMÁNIA PELEŠ KASTÉLY HRAD-zámek PeleŠ-Rumunsko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SINAIA ROMÁNIA PELEŠ KASTÉLY HRAD-zámek PeleŠ-Rumunsko
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.3 K. J. Erben Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
 Karel Čapek – 2. část tvorby  Vypracovala: Mgr. Monika Vlková SPŠ Uh. Brod  OB21-VVP-HUM-CJL-MVLK-M
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.6 Města Ústeckého kraje Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_Vl.4.r.
Předmět:Přírodověda Ročník:5. Tematický okruh:Rozmanitost přírody Název učiva:Včela medonosná Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem.
KOKOŘÍNSKO JE CHRÁNĚNÁ KRAJINA OBLAST V KRÁSNÉ PŘÍRODĚ, KTERÁ SE ROZKLÁDÁ NA PLOŠE 272 km2 V OBLASTI ČESKÉ KŘÍDOVÉ TABULE A KROMĚ HRADU KOKOŘÍN A.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_01_NJ Téma: My a naši sousedé Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
– Drážďany – Berlín - Postupim První den jsme navštívili nedaleké m ě sto Dráž ď any a ve č er dorazili do Berlína, kde jsme z ů stali.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_03 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiálu Sčítání a odčítání do bez přechodu desítek.
Charakteristika Frýdlantsko se nachází v nejsevernější části České republiky, příznačně nazvané Frýdlantský výběžek. Jedna z našich nejmenších turistických.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí DATUM: AUTOR: Petra Koutná NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_Gotický sloh TÉMA SADY: Vlastivěda.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ AutorIng. Dana Sobotková Ročník5. Datum ŠablonaV/2 Č. materiáluVY_52_INOVACE_69 Vzdělávací.
Život Karla IV. Jeho život a kdo to byl Karel se narodil v Praze 14.května roku 1316 Byl to první český král Karel IV byl synem Přemyslovců Elišky a českého.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
DUM I. / 1. Brno Bc. Zdeněk Klíma. Brno Vyberte správnou možnost Brno je menší/větší než Praha Brno má více/méně obyvatel než Praha Brno se nachází na.
Existuje mnoho historicky významných míst v Istanbulu, který byl kdysi kolébkou civilizace. Hrady a zámky zaujímají významné místo mezi těmito historickými.
Novohradský maraton 2016 Start: sobota :00 Jméno závodníka : ……………………..……………………… z týmu: …………….…………….. Kontrolní bodPopis Dosaženo (ano/ne)
Život ve středověku Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_119 Téma hodiny: Michal Viewegh Doporučeno pro: 9. ročník.
Výchova k občanství Právní základy státu - znaky státu.
Druh učebního materiálu
Český stát za vlády Lucemburků
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Ještěd.
Život ve středověku Vlastivěda 4. ročník
ALOIS JIRÁSEK - spisovatel *1851 v Hronově (₸1930 v Praze)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640
Regionální dějiny Památky Uherského Brodu.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_30_Hádej_kdo_jsem _(1310 _1790)_šg2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_25_Kultura_a_umění_ _romantismus_ib1 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/
Co víš o své vlasti 4.roč. 4. ročník.
Český jazyk 9. ročník RODIŠTĚ slavných.
VY_32_INOVACE_D8.11 Autor: Eva Žárová Datum vytvoření: listopad 2011
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Zámek Peleš.
Matematické operace do
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Romantismus - architektura
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Cyklistická výprava okolím Milířů – Hruškovna, Lužní potok, Milíře Příroda je tu krásná vždy, ale nejhezčí je na jaře.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
CHARAKTERISTIKA VÝZNAMNÍ AUTOŘI
VY_52_INOVACE_ 07_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Vila Tugendhat v Brně.
Klasifikace větných členů, rozbor věty jednoduché
Gotická architektura VY_32_INOVACE_46_928
Baroko Název školy: ZŠ Karla Klíče v Hostinném Autor: Alena Pavolková
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Nikol Schinková 2.A Karel IV..
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_52_INOVACE_36_02_vodstvo Evropy
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 05 Dějepis _8.ročník_07
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Wolfgang Amadeus Mozart
KAREL IV..
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
VY_32_INOVACE_4/01_ČLOVĚK A SPOLEČNOST
SPORTOVNĚ-POHODOVÝ TÝDEN V RUMUNSKU DRÁKULOVA TRANSYLVÁNIE
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Transkript prezentace:

SINAIA ROMÁNIA PELEŠ KASTÉLY HRAD-zámek PeleŠ-Rumunsko Uvelebil se na úpatí pohoří Bucegi, v malebném městě Sinaia, jako čtyřhranná tvrz. Je to mistrovské dílo německé, čerstvě-renesanční architektury, považovaný za jeden z nejvíce úžasných a zachovalých hradů - zámků v Evropě. Zámek sloužil jako vila královské rodiny až do roku 1947. Jeho 160 místnosti jsou vyzdobené nejlepšími příklady evropského umění, Murano křišťálových lustrů, německých oken barevného skla a Cordobba kožených potahů Klik pro další:-) PELEŠ KASTÉLY SINAIA ROMÁNIA

Rodový znak Hohenzollernů jejichž Král Karel dal postavit tuto nádheru.

Romania

Transylvánie–hrad-zámek-Peleš. Hrad Peleš stojí nedaleko horského střediska Sinaia. Král Karel z německého rodu Hohenzollernů jej dal vystavět v letech 1875-1883. Pohádkový hrad o 160 komnatách obklopuje sedmipatrová soustava teras. Hrad prý svou krásou uchvátil rumunského diktátora Ceaušeska natolik, že si jej zvolil za soukromé sídlo.

KONEC HEZKÝ DEN:-) A POZDRAV Z RUMUNSKA