Dostupné z Metodického portálu ISSN

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přírodní společenstva
Advertisements

Ptáci v okolí lidských sídel
Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
Rostliny A ŽivoČichové našich lesů Lesní patra
Lesní obratlovci – savci
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
Lesy mírného pásu Listnaté (J) Smíšené Jehličnaté (S)
LISTNATÉ LESY MÍRNÉHO PÁSU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
ŽIVOČICHOVÉ NAŠICH LESŮ
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
POZNÁVAČKA Živočichové EKOSYSTÉM LES 4. třída.
LESY MÍRNÉHO PÁSU Lesy, louky, pole.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
Společenstvo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN 
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
CZ.1.07/1.4.00/
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Ekosystém lesa a rybníka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
LESNÍ SAVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt.
EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I) Téma: Volně žijící zvířata I. – savci (srnec.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.8 Ekosystém les Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo projektu:
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
SPOLEČENSTVO LESA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_07_Les_opakování Téma:
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
POZNÁVAČKA TEST Živočichové EKOSYSTÉM LES 4. třída.
Anotace – Sudokopytníci
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Přírodní vědy DUM 21 Základní podmínky života PŮDA I.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_16_Les
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Přírodověda pro 4.ročník
Ekosystém les Živočichové
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
Lesní zvířata.
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
VY_32_INOVACE_19 19 Léto v lese autor: Mgr. Jana Kobylková
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Autor: Mgr. Eva Procházková
Na konci si body spočítej a porovnej se svými spolužáky.
PTÁCI – LETCI (MĚKKOZOBÍ)
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
Dostupné z Metodického portálu ISSN
PTÁCI – LETCI (ŠPLHAVCI)
LES Zvířata Prase divoké je všežravec má jemný čich a přizpůsobený rypák k rytí v zemi živí se lesními plody, kořínky, plži samice (bachyně) se stará.
Stonek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. V LESE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

CO MŮŽEŠ VIDĚT NEBO POTKAT V LESE?

Poznáš tato zvířata? SRNEC SRNA SRNČE

SRNEC OBECNÝ Srnec obecný žije v lesích po celé Evropě. V České republice je nejhojněji se vyskytujícím sudokopytníkem. Nejaktivnější je za soumraku. Pohybuje se nejen po zemědělské krajině, ale často proniká i do blízkosti lidských obydlí.

Poznáš tato zvířata? LAŇ JELEN KOLOUCH

JELEN LESNÍ Jelen lesní patří mezi sudokopytníky. Je významnou lovnou zvěří, proto se chová i na místech, kde se dříve nevyskytoval. Často je chován i v oborách. Samci mimo období říje žijí většinou samostatně, samice naopak ve skupinách. Aktivní bývají obvykle až za soumraku, kdy je můžeme vidět při pastvě na lesních paloucích.

Poznáš toto zvíře? LIŠKA Liška je nejrozšířenější, divoce žijící, středně velká šelma České republiky. Je všežravec.

Poznáš toto zvíře? PRASE DIVOKÉ Prase divoké je všežravec, který žije ve starých lesních porostech. Bylo vždy významnou lovnou zvěří. Je předkem prasete domácího.

Poznáš toto zvíře? JEZEVEC Jezevec obývá mírné pásmo Evropy a Asie. Rád vyhledává lesy prostoupené poli a loukami, kde si může budovat své složité nory a kde má i dostatek potravy. JEZEVEC

Poznáš tato zvířata? DATEL STRAKAPOUD Žije převážně v listnatých lesích. Živí se hlavně hmyzem, ale také různými plody nebo semeny. Ve dřevě žijící hmyz a jeho larvy získává pouze zpod vrchní vrstvy nebo z odchlíplých kusů kůry. Největší evropský šplhavec. Vyskytuje se v borových, smíšených a bukových lesích na celém území ČR. Živí se především ve dřevě žijícími brouky. Potravu dobývá silným zobákem z kmenů nebo kořenů stromů. DATEL STRAKAPOUD

Poznáš tato zvířata? ZMIJE OBECNÁ UŽOVKA OBOJKOVÁ Je jediným jedovatým hadem na území ČR. Její jed je vysoce účinný na malé hlodavce. Vzhledem k tomu, že ho má jen velmi malé množství, její uštknutí život člověka neohrozí. Riziko představuje pouze pro malé děti, staré a nemocné lidi. UŽOVKA OBOJKOVÁ Je nejrozšířenější evropský nejedovatý had. Vyskytuje se většinou v blízkosti vody. Živí se obojživelníky, rybami, ještěrkami a hmyzem.

Poznáš tato zvířata? KUNA LESNÍ VEVERKA OBECNÁ Středně velký hlodavec žijící v lesích, parcích a jakýchkoli lesnatých porostech. Ve většině států Evropy je chráněným druhem. Středně velká lasicovitá šelma rozšířená na celém území Evropy. Žije v lesních porostech, ale občas ji můžeme najít i v blízkosti lidských obydlí.

Poznáš tyto rostliny? SMRK JEDLE

Poznáš tyto rostliny? MODŘÍN BOROVICE

Poznáš tyto rostliny? JAHODNÍK OBECNÝ BRUSNICE BORŮVKA

Poznáš tyto rostliny? VRANÍ OKO ČTYŘLISTÉ RULÍK ZLOMOCNÝ

Poznáš tyto rostliny? OSTRUŽINÍK MALINÍK OSTRUŽINÍK JEŽINÍK

Použité zdroje Scott Bauer[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:White-tailed_deer.jpg Clay Heaton[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:White_Tailed_Deer.jpg Exlbris[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Marsh_deer.jpg Sylvouille[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chevreuil(brocard)-HAYE_sylvain.jpg Marek Szczepanek[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Capreolus_capreolus_2_(Marek_Szczepanek).jpg Jan Bo Kristensen[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kid-jbk.jpg Malene Thyssen[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rød_ræv_(Vulpes_vulpes).jpg Richard Bartz[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wild_Boar_frontal.jpg Michal Louč[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ekocentrum_Huslík_17.jpg?uselang=cs Sławomir Staszczuk[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:DendrocoposMajor.jpg Steffen Hannert[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Schwarzspecht.jpg Huhulenik[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vipera_berus_in_Jizera_Mountains.jpg?uselang=cs Dendrofil[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Užovka_Podkomorské_lesy.JPG?uselang=cs Ray eye[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Eichhörnchen_Düsseldorf_Hofgarten_edit.jpg?uselang=cs Huhu Uet[cit.2018-2-24 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Baummarder_01.jpg Neelix[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cone3.jpg Batsv[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Poltava_Botanical_garden_(153).jpg Sten Porse[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Abies-nordmanniana-habit.JPG Kyloe Woods[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Abies_procera1.jpg Zp[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Borovice_pod_Kunětickou_Horou.jpg MartinVeselkaf[cit.2018-3-25 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Turnov_-_modřín_opadavý_před_Městskou_knihovnou_(6).JPG?uselang=cs Daniel Baránek [cit.2018-3-25 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Praha,_Veleslavín,_Veleslavínský_les,_modřín_02.jpg?uselang=cs Javier martin[cit.2018-3-25 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pinus_pinea_Nedlesandcone_2010-3-07_DehesaBoyaldePuertollano.jpg

Použité zdroje Bergeron55[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jahodník_obecný.jpg Nik jerinic[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Boruvky.jpg Dendrofil[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rulík_zlomocný_Podkomorské_lesy.JPG Agnieszka Kwiecień[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Atropa_belladonna_Pokrzyk_wilcza-jagoda_2014-10-12_01.jpg böhringer friedrich[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:VierblättrigeEinbeere.JPG mako[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wild_raspberries_close-up.jpg 4028mdk09[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bockbeere_Juist.JPG AnRo0002[cit.2018-3-6 ]. Dostupné pod licencí Creatiave Commons na WWW: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:20130710Himbeere_Schwetzinger_Hardt2.jpg