AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Advertisements

VNITŘNÍ ÚSTROJÍ Prvouka 3.ročník. VNITŘNÍ ÚSTROJÍ Prvouka 3.ročník.
Oběhová soustava Adam Klimeš.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Autor výukového materiálu:
Soustava dýchací Text: Reprodukce nálevníků.
Cévní a dýchací soustava
VY_52_inovace_PRV.5.24 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Oběhová soustava 5. ročník
Srdce Velký a malý krevní oběh Procvičování
OBĚHOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Oběhová soustava Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 8. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy a informacemi o stavbě a funkci oběhové.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka
Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka
SOUSTAVA OBĚHOVÁ Soustava krevního oběhu tvoří srdce, soustavu cév a krev Srdce je uloženo v dutině hrudní za hrudní kostí ve vazivovém vaku OSRDEČNÍKU.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Autor výukového materiálu:
VNITŘNÍ ÚSTROJÍ 3. ROČNÍK
Srdce (Cor).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
DÝCHACÍ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
Lidské tělo I. ( kostra, soustava svalová, dýchací, oběhová )
SOUSTAVA DÝCHACÍ Dýchací soustava sdružuje orgány, které obstarávají výměnu plynů mezi vnějším prostředím a krví. Vdechováním přivádějí do těla kyslík.
OBĚHOVÁ SOUSTAVA Oběh krve zajišťuje srdce a cévy Obr.1,2.
(výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník
Oběhová soustava a krev
Cévní soustava3 SRDCE, CÉVY.
Srdce.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová NÁZEV: VY_32_INOVACE_9/03_ NAŠE ZDRAVÍ TEMA: Naše zdraví ČÍSLO PROJEKTU:
Znáš se? Hráč nebo skupina si vyberou oblast a odpoví na otázku. Za správnou odpověď si body připočítají, pokud odpoví špatně, mají šanci další. Vyhrává.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová NÁZEV: VY_32_INOVACE_9/11_UČÍME SE POMÁHAT TEMA: Učíme se pomáhat.
Člověk Korunování krále v Edinburgu ve Skotsku. Homo sapiens - člověk moudrý pohybuje se vzpřímeně dorozumívá se řečí charakteristická je rozumová inteligence.
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 04_Soustava oběhová Autor : Ing.Hana Martínková, ZŠ a MŠ Hazlov Období vytvoření : leden 2012.
Anotace Prezentace je určena k seznámení a procvičování učiva „Dýchací soustava“. Žák má možnost názorně vidět systém této soustavy. Funkce jednotlivých.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ AUTOR: Mgr. Helena Špinarová NÁZEV: VY_52_INOVACE_26 II Dýchací soustava TEMA: Člověk a jeho svět - Přírodověda.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_19_Vnitřní orgány.
Oběhová soustava srdce a cévy
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Srdce a jeho funkce v těle
VY_32_INOVACE_04-13 Ročník: VIII. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_03
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Dýchací soustava.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
SRDCE (opakování) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Orgány lidského těla Přírodověda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
ČLOVĚK SRDCE - PLÍCE VY_32_INOVACE_II-C-11.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
DÝCHACÍ SOUSTAVA.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
LIDSKÝ ORGANISMUS DÝCHACÍ SOUSTAVA.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Oběhová soustava.
AUTOR: Blanka Petlánová
Název: VY_52_INOVACE_PR_17 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
Prezentace – výklad učiva
Autor: Mgr. Zbyněk Němec
Transkript prezentace:

AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová NÁZEV: VY_32_INOVACE_9/09_Soustava dýchací a cévní TEMA: Dýchací soustava a krevní oběh ČÍSLO PROJEKTU: projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0822

ANOTACE Materiál je určen pro výuku předmětu Přírodověda pro druhý stupeň základní školy speciální Doba vzniku – listopad 2012 Datum ověření – 19. 2. 2013 Určeno pro procvičování učiva a práci s interaktivní tabulí Žáci se pomocí názoru a obrázku seznamují s učivem Zapojují se aktivně a se zájmem Někteří pracují a odpovídají s pomocí učitele

Jak dýcháme V hrudníku máme uloženy plíce Jejich úkolem je zásobovat organismus kyslíkem Vzduch vdechujeme nosem a ústy a prochází průdušnicí do plic průdušnice plíce průdušky plíce v hrudním koši

Krevní oběh Lidské srdce Srdce člověka se nachází v hrudním koši mezi plícemi Je to silný sval, který je dutý Pravidelně se smršťuje a povoluje Při stahu vypuzuje krev do celého těla a zajišťuje její oběh Krev přenáší do celého těla kyslík a živiny Největší tepna aorta

Jak můžeme chránit své srdce? Zdravě jíme a vyhýbáme se tučným jídlům Jíme hodně ovoce a zeleniny Sportujeme a jsme na čerstvém vzduchu Dbáme na klidný a dostatečný spánek Vyhýbáme se stresu Nekouříme Nepijeme alkohol Při nemoci zachováváme léčebný režim

Zdroje http://www.aureamedica.ic.cz/img/v_dychani/obr9. jpg http://sestra.org/images/thumb/9/99/Anatomie_srd ce.jpg/400px-Anatomie_srdce.jpg http://media.novinky.cz/474/344743-top_foto1- mxz0d.jpg?1354285801 http://foto.albums.cz/obrazek/893/4.jpg http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600 x338_video/Sep2012/1367709.jpg?d41d http://www.nebeslev.cz/Images/uploaded/1111khali da/cig02.jpg http://www.bedynkydomu.cz/fotky10694/slider/zele nina-a-ovoce.jpg