Domácí úkol 1) Odvoďte z Hookova zákona vztah pro výpočet harmonického potenciálu. 2) Najděte na Internetu nějaký program pro výpočet Epot a vypočítejte.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fyzika I Marie Urbanová Fyzika I-2016, přednáška 1 1.
Advertisements

DOPRAVA - úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Goniometrické funkce Kosinus Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Anna Červinková Název prezentace (DUMu): 7. Kinematika – rozlišování pohybů a jejich skládání v prakt. úlohách.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_02 Název materiáluDeformace.
VLASTNOSTI KAPALIN POVRCHOVÉ NAPĚTÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_29.
Experimentální metody oboru – Pokročilá tenzometrie – Měření vnitřního pnutí Další využití tenzometrie Měření vnitřního pnutí © doc. Ing. Zdeněk Folta,
ROVNOMĚRNÝ POHYB, PRŮMĚRNÁ RYCHLOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
1 Obhajoba diplomové práce Sluneční záření a atmosféra Autor: Tomáš Miléř Vedoucí: Doc. RNDr. Petr Sládek, CSc. Oponent: RNDr. Jan Hollan BRNO 2007Katedra.
Fyzika pro lékařské a přírodovědné obory Ing. Petr VáchaZS – Mechanika plynů a kapalin.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
Předmět:MATEMATIKA Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dagmar Válková Anotace:Prezentace slouží jako pomůcka k seznámení se s učivem Pythagorova.
Kolmé hranoly, jejich objem a povrch
Šablona 32 VY_32_INOVACE_17_30_Pascalův zákon a hydraulika.
Elektrické vodiče a izolanty
Měření síly.
Objem a povrch kvádru a krychle
PYTHAGOROVA VĚTA SLOVNÍ ÚLOHY
Kolmé hranoly, jejich objem a povrch
povrchů a koloidních soustav
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ŠKOLA: Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna,
2.2. Dynamika hmotného bodu … Newtonovy zákony
Dynamika hmotného bodu
Mgr. Eliška Nováková ZŠ a MŠ Nedašov
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Fyzika, Pohyby těles ve Sluneční soustavě Autor: Kamil.
Základy elektrotechniky Výkony ve střídavém obvodu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Opakování na 4. písemnou práci
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
2.2 Kvadratické rovnice.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Anna Červinková 16. Jednoduché stroje
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_13_FYZIKA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Opakování 3 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Digitální učební materiál
MECHANICKÉ KMITÁNÍ 09. Dynamika harmonického pohybu
MATEMATIKA Druhá písemná práce a její analýza.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
VNITŘNÍ ENERGIE TĚLESA
Analogové násobičky.
VY_52_INOVACE_I–04–21 Název a adresa školy:
COULOMBŮV ZÁKON.
Mechanika VY_32_INOVACE_05-16 Ročník: VI. r. VII. r. VIII. r. IX. r.
Soustava částic a tuhé těleso
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze středním školám
Primitivní funkce Přednáška č.3.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Fyzika, Zábavné úlohy - rychlost Autor: Kamil Bujárek,
Mechanika VY_32_INOVACE_05-08 Ročník: VII. r. Vzdělávací oblast:
VY_52_INOVACE_I–04–05 Název a adresa školy:
Hřebenový obrážecí nůž
VLASTNOSTI KAPALIN
TÁNÍ A TUHNUTÍ.
Domácí úkol Pro molekuly, které jsou uvedeny na stránkách předmětu pod těmito slidy, vypočítejte hodnoty energie. Použijte k tomu volně dostupný software,
Intenzita elektrického pole
Hydraulická zařízení F1 = 6 N S2 = 5 cm2 S1 = 1 cm2 F2 = ?
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
F1190 Úvod do biofyziky Masarykova Univerzita Podzimní semestr 2016
Třída 3.B 4. hodina.
KŘIVKA DEFORMACE.
2.2. Dynamika hmotného bodu … Newtonovy zákony
F1190 Úvod do biofyziky Masarykova Univerzita Podzimní semestr 2017
Moment hybnosti Moment hybnosti L je stejně jako moment síly určen jako součin velikosti ramene d a příslušné veličiny (tj. v našem případě hybnosti p).
Funkce Pojem funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Průměr
Název školy: Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Domácí úkol 1) Odvoďte z Hookova zákona vztah pro výpočet harmonického potenciálu. 2) Najděte na Internetu nějaký program pro výpočet Epot a vypočítejte potenciální energii těchto 2 molekul (jejich PDB soubory budou na Internetu): Pokuste se zdůvodnit, proč jste získali dané výsledky. (Při odevzdávání napište, který program jste použili a odkud jste ho získali.) - řešení příkladu 2 bude ukázáno na 12-té přednášce (vhled do praxe II) cis-2-buten: trans-2-buten: 9 možností definice torze - každá má svou vlastní torzní energii a ty se sèítají Parametrizace torzí - dìlá se až nakonec, až když je všechno ostatní parametrizováno. QM spoèítá nìjaké energie, FF funkce se to snaží reprodukovat

Domácí úkol - řešení 1) Odvoďte z Hookova zákona vztah pro výpočet harmonického potenciálu. Harmonický potenciál (aproximace potenciální energie pnutí vazby): l reálná vzdálenost vázaných atomů l0 optimální vzdálenost vázaných atomů kB konstanta, příslušející vazbě mezi atomy určitých typů

Domácí úkol- řešení II Hookův zákon: => Normálové napětí sN je přímo úměrné relativnímu prodloužení: E konstanta (modul pružnosti) Dl prodloužení l0 původní délka Normálové napětí je definováno vztahem: (Síla F, působící kolmo na plochu S příčného řezu tělesa, vytváří napětí sN.) Energie (= práce) je definována jako součin síly a dráhy, po níž síla působí: Pro energii pnutí vazby tedy platí: =>