Město duchů Bodie Ghost City Gary.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše vlast ČESKÁ REPUBLIKA
Advertisements

Orientace ve městě.
Pozvánka do Nížkova Veronika Horká Poloha Nížkova Historie
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Nejposvátnější čínská hora
Je to kosmopolitní město podmanivého kouzla a atmosféry, ležící na severním hrotu pahorkatého poloostrova v obrovské zátoce San Francisco Bay. Bylo.
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
 Poloha.. Poloha..  Naše obec Naše obec  Mapa Obce Mapa Obce  Historie obce Historie obce  Tradice Tradice.
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Zpracovala Barbora Plesníková
Sídla.
Parní lokomotiva A její konstruktéři.
Životní prostředí klady vs. zápory.
Vulkán Eyjafjöll Island Od uzemnila tato sopka leteckou dopravu na polovině světa.
DUCHOVÉ Jsou všude kolem nás... Nevěříš??? Tak proč se s námi nevydáš na cestu za nimi....?...čekají na tebe!!! PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!!
Vývoj peněz II. Petr Machala.
Praha.
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
Yucatán je jedním z 31 mexických států, rozkládající se na stejnojmenném poloostrově. Nedaleko města Cancun se rozkládá národní park Xcaret. Jedním z jeho.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_732_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
VY_32_Inovace_ICT2.4_3-51 Anotace
PAMÁTKY PRAHA.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
K A N A D A BARKERVILLE CARIBOO - BRITSKÁ KOLUMBIE.
Moravskoslezský kraj.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Wales a hlavní město Cardiff.
Jakub Weinstein: DRUŽICE.
Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska
(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
Český Brod.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
-Vznik ve 20. letech minulého století
USA NP DEATH VALLEY (stát CALIFORNIA).
Sedm divů světa.
Simona Hrbáčková 8.A Tyto prázdniny jsem si hodně užila. Ještě když jsme je měli o 14 dní delší... Na konci jsem se už trochu.
Kuba.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
Shibam Jemen Manhattan pouště Shibam je historické město v Jemenu. Nachází se ve středu vádi Hadramaut a má obyvatel. Staré město se rozkládá na.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Toto je hlavní ulice v Dubai, v roce 1990, která se od té doby trochu změnila.
INTERNET Pro 5. ročník.
Katalánsko – severovýchodní Španělsko
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Hostinec U Zlaté Prahy Rodina Schückova z Bobrové
Místo, kde bydlím Jakub Laurich
„KAREL IV. A JEHO MOST“ - divadelní představení
Vytvořila: Barbora Smetanová
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Soňa Maruničová Říjen ročník
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_05_Island
Větrné mlýny na Slovácku
Nejposvátnější čínská hora
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Královské město Rakovník
Přemyslovští králové Vlastivěda 4. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
USA Spojené státy americké United States of America Martin.Mencl.
Norsko Cesta na sever Alžběta Pánková 4. A.
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Transkript prezentace:

Město duchů Bodie Ghost City Gary

click

V Bodie je možné vidět okolí se sněhem na vrcholcích hor.

Bodie je jedním ze zachovalých měst duchů ve Spojených státech. Město bylo založeno v poušti téměř každý den, v souvislosti s objevem zlata žil. Byla založena v roce 1859, na úpatí pohoří Sierra Nevada, Bill Bodey - golddigger. Zpočátku, horníci zde žili v roce 1920. Odhaduje se, že do 20 let, se počet obyvatel zvýšil na 10 000 V Bodie, kromě horníků, žili lidé různých profesí. Ve Městě by jste se také mohli setkat s ozbrojenými bandity, pistolníky, zloději, prostitutky. click

Bodie, město duchů v Kalifornii se nachází v nadmořské výšce 2552 m nad mořem. Na obrázku zlaté štoly

Parní stroje používané při těžbě zlata.

Většina jeho obyvatel jsou svobodní muži, kteří pracují v těžbě zlata. Je těžké uvěřit, že tam kdysi bylo rušné město a to Main Street měl ulice více než kilometr dlouhé. Sídlí zde dvě banky a odbory. Město mělo své noviny. Tam byla dokonce i čínská čtvrť. Docela často tam došlo k vraždě, střelby, útoky na dostavníku, nepokoje v saloonech. Čertu prosperující město začalo po objevu v roce 1876 kilkanastu bohaté žíly zlata. Většina jeho obyvatel jsou svobodní muži, kteří pracují v těžbě zlata. Odhaduje se, že zlato těžilo se zde o hodnotu 30 dolarů-70mln (amerických dolarů 20tych let, pak láhev whisky cena $ 1). click

Kościół

Hřbitov byl mimo město . Žádný z lidí, pohřbených zde nepřežil více než 45lat, a drtivá většina se nedožila ani 30 let.

"Sbohem Bože, já jdu do Bodie." Na konci devatenáctého století bylo město tak notoricky známé, že holčička z rodiny, kteří se usadili tady napsala do svého deníku: "Sbohem Bože, já jdu do Bodie." Tento výraz se stal slavným po celém Divokém západě, korunovaný špatné jméno Bodie. Pastor F.M. Warrington v roce 1881 napsal Bodie "moře hříchu, připoutá bouří chtíče a vášní." Tento summit byl vývoj Bodie měl kostel a 65 vibrujících saloonů, veřejné domy a mnoho kasin ve velké červené-lehký okres. click

Bary a Red Light District byli po dlouhém dni v práci pro horníky, jen zábavou. Peníze, zlato a alkohol často vedlo ke konfliktům a něčí smrti. Poslední obyvatelé levé Bodie více než 60 lety. Město se vyprázdnilo tak rychle, jak vzniklo. V současné době město si uchovalo asi 100 domů, z toho 30 saloonů, škol a hotelů. Stát Kalifornie ji převzal v roce 1962 a založil stát historický park. O Bodie se mluví od 40. let Dvacátého století, příběhy kolovaly s odkazem na velký požár z roku 1932. zůstala asi jen desetina domovů. Rozesílají se po státech příběhy, které místo DUCHŮ je prokleté. click

Bodie měl vlastní čerpací stanice Bodie měl vlastní čerpací stanice. Plně naplnit auto na konci 20tych cena $ 3. Horníci v dolech si vydělal 4 dolarů za den pro 12h práce. Životní náklady jsou asi 1,5 dolarů na den.

Nyní žijí sezoně v Bodie čtyři rodiny (personál) k údržbě parku Nyní žijí sezoně v Bodie čtyři rodiny (personál) k údržbě parku. Žijí zde od května do října. Přestože se město nachází v Kalifornii, je zde pouze 30 nocí za rok bez mrazu. V zimě teploty klesají, zde jsou nižší než 20 ° C a větry hurikánu (100 km / h), což je pro skanzen dost obtížné. Záznam chladných zimních dnů a nocí je dochován,v roce 1879 dostala velkou sklizeň smrt, mráz a zima zničila skoro polovinu města.. click

S nízkou vlhkostí se mnoho zařízení poměrně dobře i udržuje. Bodie je druh muzea. Jeho správa se stará o stav budov. Obnoven bylo 150 dřevěných domků. S nízkou vlhkostí se mnoho zařízení poměrně dobře i udržuje. Bodie je přísně chráněno Bodie je považována za nejlepší konzervované město duchů v USA. click

KONEC Konec –musíte již opustit město duchů Gary