Právní aspekty domovních a malých ČOV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

§ 103 Záměry nevyžadující stavební povolení ani ohlášení
Mgr. Emílie Trakalová Novela vyhláška č. 432/2001 Sb. Milín, 30. listopadu - 2. prosince 2011.
Provázanost stavebního zákona a o vodovodech a kanalizacích
KANALIZACE A VODOVOD V OBCI SIBŘINA KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Právní úprava ochrany vod
Nástroje územního plánování
V souvislosti s množícími se snahami o stanovení dešťových kanalizací kanalizacemi pro veřejnou potřebu dle ust. § 1 odst. 4 zákona o vodovodech a kanalizacích.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Vypouštění odpadních vod do vod podzemních Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Hospodářská úprava lesa Legislativa Bezpečnost osob a majetku.
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava
Stavební zákon Autorizace
Stavební úřady Obecné stavební úřady
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
(kanalizační přípojky)
PŽP 9 Právní úprava ochrany vod. Ochrana vod v mezinárodním právu Z důvodu regionálního či lokálního významu předmětu ochrany ve světovém měřítku nejsou.
Dešťové kanalizace a využití § 1 odst. 4 Za jakých podmínek může vodoprávní úřad stanovit, že se zákon o vodovodech a kanalizacích vztahuje i na kanalizace.
Minimální zůstatkový průtok (MZP)
Aktuální stav projednávání novely vodního zákona č. 254/2001 Sb.
Povolování staveb Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují a) budovy, a to např. stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m 2 zastavěné.
Ochrana kulturních památek Stát chrání kulturní památky jako nedílnou součást kulturního dědictví lidu, svědectví jeho dějin, významného činitele životního.
Novelizace zákona č. 365/2000 Sb., o ISVS Hradec
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Odpadní vody Vodní právo PVPI.Průchováteze Podzim 2011.
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Vodní zákon po velké novele Zákon 254/2001 Sb. novelizován Zákonem č. 150/2010.
Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod Právní předpisy v oblasti ochrany podzemních vod před znečištěním.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Jaroslava Nietscheová, prom. práv. Vodní zákon ve vazbě na ochranu před povodněmi a úloha manipulačních řádů vodních děl Praha.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích
Stavební právo.
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
dobu platnosti rozhodnutí, má-li být delší, než stanoví zákon.
Užívání staveb Dokončenou stavbu, popřípadě část stavby schopnou samostatného užívání, pokud vyžadovala stavební povolení nebo ohlášení a stavební úpravy.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Kanalizační Přípojky F-M
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Ing. Miloslava Melounová
Setkání úseku vodního hospodářství MZe s pracovníky vodoprávních úřadů
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Revize nebo klasické povolení na vypouštění odpadních vod
Revize DČOV z pohledu pracovníka vodoprávního úřadu
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
JUDr. Pavel Rubeš, Ph.D. v Českých Budějovicích dne 23. října 2018
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Transkript prezentace:

Právní aspekty domovních a malých ČOV JUDr. Pavel Rubeš, Ph.D. České Budějovice dne 22. května 2018

JUDr. Pavel Rubeš, Ph.D. v oboru VaK od r. 2006 www.jaknavak.cz dříve vedoucí právního odd. VaK JČ (ČEVAK) nyní nezávislý poradce a analytik člen ČSVH od r. 2013 dříve člen právní komise SOVAK www.jaknavak.cz portál o právních otázkách VaK

Nakladatelství Wolters Kluwer

Právní prostředí I. zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon) zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů (zákon o vodovodech a kanalizacích)

Právní prostředí II. vyhláška č. 169/2016 Sb., o stanovení rozsahu dokumentace veřejné zakázky na stavební práce a soupisu stavebních prací, dodávek a služeb s výkazem výměr vyhláška č. 432/2001 Sb., o dokladech žádosti o rozhodnutí nebo vyjádření a o náležitostech povolení, souhlasů a vyjádření vodoprávního úřadu

Návrh vodoprávní vyhlášky I. nahradí vyhlášku č. 432/2001 Sb. žádost o závazné stanovisko v rámci společného územního a stavebního řízení náležitosti žádosti o vydání kolaudačního souhlasu k užívání vodních děl žádost o výjimku z cílů ochrany vod důraz na přesný popis dotčeného místa číselný identifikátor vodního toku název a kód útvaru podzemních vod

Návrh vodoprávní vyhlášky II. přílohy obsahují 25 formulářů pro jednotlivé typy žádostí a podání u některých jen k úprava nové formuláře pro nové typy řízení zrušení některých stávajících formulářů přílohy reagují na změnu prokazování oprávnění uskutečnit stavbu na pozemku (§ 184a stavebního zákona)

VH povinnost při výstavbě  zabezpečit zásobování vodou a odvádění, čištění, popřípadě jiné zneškodňování odpadních vod  zajistit vsakování nebo zadržování a odvádění srážkových vod provádění staveb změny stavby změny užívání staveb

Vodní díla čistírny odpadních vod stavby k čištění odpadních vod před jejich vypouštěním do kanalizací bezodtokové jímky vč. přítokového potrubí vnitřní vodovody a vnitřní kanalizace vodovodní a kanalizační přípojky v pochybnostech o povaze stavby rozhodne vodoprávní úřad

Výrobkové ČOV do 50 EO EO = ekvivalentní obyvatel člověk produkující organické znečištění odpovídající 60 g BSK5 (cca 150 l/den) výrobky označené symbolem „CE“ výčet a klasifikace a hodnoty účinnosti čištění odpadních vod nař. vl. č. 401/2015 Sb. – povrchové vody nař. vl. č. 57/2016 Sb. – podzemní vody

Dvojí povolení povolení k nakládání s vodami vypouštění odpadních vod do životního prostředí stavební povolení / ohlášení řeší vodoprávní úřad (speciální stavební úřad) obecní úřad obce s rozšířenou působností krajský úřad: hraniční toky a ČOV >= 10 000 EO

Časový sled obou povolení nejprve: povolení k nakládání pak teprve: stavební povolení popř. ve společném řízení najednou ohlášení: povolení k nakládání je „vydáno“ nečinností vodoprávního úřadu, a to navždy

Povolení k vypouštění odp. vod do vod povrchových do vod podzemních u jednotlivých staveb pro bydlení / rekreaci / ubytování jen na základě povolení k nakládání vydává vodoprávní úřad popř. součástí společného stavebního povolení (vydává stavební úřad) popř. „mlčky“ u ohlášení DČOV povolení nejvýše na dobu 10 let stanoví se hodnoty množství a znečištění

Měření objemu a znečištění může se stanovit v povolení k vypouštění odpadních vod místo a způsob měření výsledky měření předávat vodoprávnímu úřadu, správci povodí a pověřenému odbornému subjektu odběry a rozbory jen oprávněné laboratoře nelze u výrobkové ČOV do 50 EO

ISPOP pokud je vypouštěno > 6 000 m3 ročně nebo > 500 m3 měsíčně  1 x ročně ohlašovat správcům povodí údaje o vypouštění prostřednictvím ISPOP

Stavební povolení a ohlášení stavební povolení je standardní způsob ohlášení je výjimka provedení ČOV do kapacity 50 EO, jejichž podstatou jsou výrobky označované CE udržovací práce s rizikem vůči VD / ŽP obnova VD zničených pohromou nebo havárií ČOV jsou nezpůsobilá k posouzení autorizovaným inspektorem s výjimkou „kanalizačních objektů“, které nevyžadují povolení k nakládání s vodami

Náležitosti ohlášení stavby ČOV formulář – příloha č. 20 vyhl. č. 432/2001 Sb. náležitosti podle stavebního zákona kategorie výrobku označeného CE projektová dokumentace způsob vypouštění odpadních vod vyjádření správce vodního toku a stanovisko správce povodí (vypouštění do vod povrchových) vyjádření osoby s odbornou způsobilostí (vypouštění do vod podzemních) provozní řád

Povinnosti vlastníka vodního díla dodržovat podmínky a povinnosti ze stavebního povolení a kolaudace zejm. provozní řád udržovat vodní dílo v řádném stavu prevence ohrožování bezpečnosti osob, majetku a jiných chráněných zájmů provádět opatření, která vodoprávní úřad uloží k odstranění závad na vodním díle dbát pokynů správce vodního toku v případě mimořádných situací

Technické revize ohlášeného VD provádět 1 x za 2 roky technické revize ohlášeného vodního díla prostřednictvím osoby odborně způsobilé pověřené Ministerstvem životního prostředí výsledky revizí předávat do 31. prosince příslušného roku vodoprávnímu úřadu odstranit zjištěné závady ve lhůtě do 60 dnů od provedení revize

Povolení k provozování jen u VaK pro veřejnou potřebu (>= 50 připojených obyvatel / 10 m3 denně) přikládá se k žádosti o kolaudaci vydává krajský úřad nutný odborný zástupce do 5 000 obyvatel: SŠ vzdělání v oboru VaK či příbuzném a 4 roky praxe v oboru

Veřejná služba – obecně vodoprávní úřad může rozhodnout, že jiná osoba přejímá provoz nebo údržbu VD na dobu nezbytné potřeby na náklady toho, kdo byl povinen tyto povinnosti plnit vyžaduje-li to veřejný zájem jestliže ten, kdo je k tomu povinen, tyto povinnosti řádně neplní a nezjednal-li nápravu ve stanovené lhůtě

Veřejná služba – VaK činnosti při ohrožení veřejného zdraví, životního prostředí, majetku a veřejného pořádku nejsou-li smluvně zajištěny / nejsou-li plněny ztráta schopnosti provozovatele odvádět a čistit odpadní vody

Děkuji za Vaši pozornost!

Kontakty www.jaknavak.cz jaknavak@gmail.com