Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Stupeň základního vzdělávání: 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Advertisements

32_04_35 Komenský Anotace Komenský Vzdělávací oblast, vzdělávací obor
Jan Amos Komenský 1592−1670 Život Uherský Brod, Nivnice, Komňa
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_C_08.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_Vl.4.r.
Potraviny pro léto a zimu ZDRAVÍ, BEZPEČÍ. PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.2.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Stupeň základního vzdělávání: 1. Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tématický okruh: Lidé a čas Téma: Husité Datum.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_15_F7_Hanak AUTOR: Ing. Roman Hanák TÉMA: Mechanické vlastnosti kapalin a plynů Základní.
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Jaro na statku FARMÁŘ A JEHO PRÁCE. Čtyři roční období.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace,
JAN ÁMOS KOMENSKÝ 28.BŘEZNA LISTOADU 1670.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
Doprava PROSTOROVÁ ORIENTACE 2 PRVNÍ Které auto jede první?
„Všichni na jednom jevišti velikého světa stojíme, a cokoliv se tu koná, všech se týče“
Jan Amos Komenský Učitel národů. Jan žil s rodiči v Uherském Brodě. Jeho otec byl členem Jednoty bratrské. Rodný dům Jana Amose Komenského.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Školství v 17. a 18. století Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_04_Česká.
Název projektu: Moderní škola
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
ŠABLONA III/2 JAN AMOS KOMENSKÝ Mgr
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Přírodní zdroje na Zemi
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Lidová muzika Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.21_Etapy_lidskeho_zivota.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_09
EU_32_sada 2_13_PV_Kartografie_Duch
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vendulka.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Stupeň základního vzdělávání: 1.
Mapa AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_05_Z6_Skála
28. březen 1592 – 15. listopad 1670 Mgr. Hana Šenková
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_14_Teplota a čas
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Rozdělení zemí podle vyspělosti
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
VY_52_INOVACE_ 07_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Jan Amos Komenský Jméno: A. Andršová Věk: 12 Třída: VII.
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Jan Amos Komenský Autor: Mgr.Dana Vagenknechtová
Člověk a jeho svět Vlastivěda
Jan Amos Komenský (1592−1670) České baroko
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_12_INOVACE_15_Člověk Téma: Člověk
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Druh učebního materiálu
Název materiálu: VY_32_vlastivěda, sada č. 1, 19
Věcné učení První pomoc
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov
Šablona 32 VY_32_INOVACE_03_22_JAN AMOS KOMENSKÝ
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
EU_62_A_sada 1_13_M_Příjmy_Pol
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Stupeň základního vzdělávání: 1. Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tématický okruh: Lidé a čas Téma: J. A. Komenský Datum vzniku: srpen 2011 Ročník: 5. Anotace: prezentace slouží k seznámení s osobou J. A. Komenského, s jeho myšlenkami, odkazem, pedagog. zásadami, je doplněn kvízovou otázkou.

Zpracovala: Mgr. Růžena Bětíková VY_12_INOVACE_14_Vlastivěda_Komenský Jan Amos Komenský 1592 - 1670 Zpracovala: Mgr. Růžena Bětíková

Dětství a mládí Komenského narozen v Nivnici u Uherského Brodu otec byl mlynářem, měl 4 sestry do školy chodil v Uh. Brodě a v Přerově oba rodiče a 2 mladší sestry zemřely na mor studuje na univerzitách v Německu

Dospělost Komenského vyučoval na bratrských školách píše spisy o školské reformě je posledním biskupem Jednoty bratrské je nucen jako nekatolík odejít z vlasti pobývá v Polsku, reformuje školství v Uhrách, ve Švédsku, Anglii umírá v Nizozemí, pochován v Naardenu

Pedagogické zásady Komenského do školy mají chodit chlapci i dívky výuka má probíhat v mateřském jazyce učitel má používat názorné pomůcky –obrázky, modely žáci by neměly být biti, když něco neumějí děti se učí od jednoduchého ke složitějšímu

Některé spisy Komenského Orbis pictus (Svět v obrazech) Škola hrou Labyrint světa a ráj srdce Anděl míru Kancionál (církevní písně)

Komenského názory na svět odstranění násilí mezi národy život bez válek, v míru lidé by si měli vzájemně pomáhat bohatí by měli myslet na chudé, nepovyšovat se zdraví by měli myslet na nemocné

Citát Komenského: „Nemilovat knihy znamená nemilovat moudrost. Nemilovat moudrost však znamená stávati se hlupákem.“

Z nabídky měst a zemí vyber ty, jež jsou spojeny s působením Komenského: Praha,Lešno, Itálie, Švédsko,Přerov, Nizozemí, Anglie, Uherské Hradiště, Plzeň, Uhry,Uherský Brod, Znojmo

Použité zdroje: www.quido.cz/osobnosti/komensky.htm http://google.cz/ingres?q http://cs.wikipedia.org/wiki http://ld.johanesvile.net