PTÁCI STĚHOVAVÍ PTÁCI NA JAŘE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROMĚNY PŘÍRODY NA JAŘE - 2. ROČNÍK
Advertisements

P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Ptáci v okolí lidských sídel
Chov ptáků Pozor, přistávám! Kde jsi zase lítal?!.
Ptáci.
Ptáci.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Živočichové našich polí PTÁCI 4. ročník
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Ptáci okraje lesa křovin otevřené krajiny.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Ptáci pole louky křoviny otevřené krajiny.
Prvouka – 2. ročník ZŠ „JARO“
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Ptáci – rozmnožování,hnízdění
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
: „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pištová. VY_32_INOVACE_PR Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s určitými.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:Člověk a jeho svět Ročník:2. Název učiva:Ptáci stálí, tažní a domácí Prezentace určena k výkladu učiva Autor:Mgr. Veronika.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Pozorování kavky obecné Základní škola Kolín II, Kmochova 943 jaro 2010.
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Taťána Šťástková DUM_012/ČLOVĚK A JEHO SVĚT/STĚHOVAVÍ PTÁCI/VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/2012.
08 Jaro – stěhovaví a stálí ptáci VY_32_INOVACE_08 autor:Mgr. Jana Kobylková identifikace:B3-08 třída:2. předmět:Prvouka anotace:Tento výukový materiál.
 Čáp bílý  Čáp černý  Vlaštovka obecná  Konipas horský  Jiřička obecná  Rorýs obecný.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Ekosystém pole Ptáci Přírodověda 4. ročník
Příroda na jaře 3 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY
JARO.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Ptáci stálí a stěhovaví
Anotace : Výuka předmětu Člověk a jeho svět
Jméno autora výukového materiálu:
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
P T Á C I PODPORA PRO VÝUKU
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_62_PRV1
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření duben 2013 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Jaro. Jaro JARO jarní rovnodennost měsíce: březen duben květen.
AUTOR: Lenka Hrnčířová
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
VY_32_INOVACE_10- Vlaštovka obecná Přírodověda - 5. ročník
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Ptáci Radka Smetanová VY_32_ INOVACE_ ptaci_10
Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
Ptáci Stěhovaví.
PTÁCI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Autor: Mgr. Irena Pohořalá Název:VY_32_INOVACE_11_PTÁCI III.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
TÉMA: Ptáci stěhovaví a zdomácnělí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
LES Zvířata Prase divoké je všežravec má jemný čich a přizpůsobený rypák k rytí v zemi živí se lesními plody, kořínky, plži samice (bachyně) se stará.
Řád: Pěvci znaky: v krku – hlasové ústrojí→zpěv
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

PTÁCI STĚHOVAVÍ PTÁCI NA JAŘE

Prvouka – ptáci stěhovaví 2. třída Jana Soukupová 4.4.2012 Anotace: Materiál slouží k výkladu učiva Ptáci stěhovaví pomocí interaktivní tabule.

Když přichází podzim, tažní ptáci odlétají přečkat zimu na jih do teplejších krajin. Čeká je daleká cesta, třeba i přes moře. V jižních krajích je teplo a dostatek potravy. U nás by se tito ptáci v zimě neuživili. Mezi tažné ptáky patří např: vlaštovka, jiřička, husa velká, čáp, špaček, skřivan a kukačka.

Jiřička obecná Naše jiřičky zimují v tropické Africe, kam odlétají v září, a vracejí se ve druhé polovině dubna. Na rozdíl od vlaštovky obecné má krátký, málo vykrojený ocas a výrazný bílý kostřec

Vlaštovka obecná má oproti jiřičce hlouběji vykrojený ocas a červenohnědé hrdlo jsou zvyklé na přítomnost člověka hnízdo si staví uvnitř budov vlaštovka se živí "vzdušným planktonem", tedy drobným až středně velkým hmyzem

Čáp Čápi si staví hnízda na střechách a komínech domů. V srpnu odlétají do jižní Afriky, kde je teplé podnebí. Tam na březích velkých jezer nacházejí pochoutky, které mají nejraději - žáby, vodní hady, malé ryby a vodní hmyz.

Skřivan Zpěv skřivánka patří nerozlučně k obrazu naší krajiny. Skřivan byl dříve znám každému, kdo pracoval na poli. Bohužel skřivanů neustále ubývá. Skřivani zpívají zjara ihned po příletu. Známé je úsloví o skřivanu, který si musí na Hromnice vrznout i kdyby měl zmrznout.

Kukačka Kukačka si nestaví hnízdo a svá vajíčka klade do hnízd cizích. Ale je užitečná, protože se živí velkými chlupatými housenkami, které okusují listy a kůru stromů.

Špaček Mnoho lidí rádo vyvěšuje pro špačky budky a špačkové je rádi osídlují. Špaček si často pochutnává na třešních a hejna špačků umí nadělat velké škody na vinicích, když dozrávají hrozny.

Husa Husy žijí v příkladném trvalém manželském svazku. V době, kdy husa sedí na vejcích, houser nepřetržitě hlídkuje na hladině, aby včas upozornil na případné nebezpečí. V době výchovy housat se rodina přemisťuje známým husím pochodem. Vpředu husa, za ní v řádce jedno house za druhým a konvoj uzavírá houser.

Odkazy : http://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99i%C4%8Dka_obecn%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Landsvale.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0pa%C4%8Dek_obecn%C3%BD http://cs.wikipedia.org/wiki/Husa_velk%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Kuka%C4%8Dka_obecn%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Sk%C5%99ivan_poln%C3%AD http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8C%C3%A1p_b%C3%ADl%C3%BD