Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Advertisements

Ministerstvo vnitra říjen – listopad Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel.
Projektové řízení Modul č.1.
Facility management ČSN EN
Setkání uživatelů GEPRO & Atlas, 21. říjen 2014, Praha, hotel Olšanka
Základní registry veřejné správy
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Zákon č. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy a o změně některých dalších zákonů Zveřejněno ve Sbírce zákonů ČR, částka 99/2000.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
11. SETKÁNÍ GEODETŮ Beroun 2014
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Eva Měráková, Lenka Jandová
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Ministerstvo vnitra Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel NE!!“  Proto.
Digitální mapa Prahy.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
Databázové modelování
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
Základní registry.
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Interaktivní personální portál
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
1 ZRUIN - součást základních datových fondů geodat - souřadnicová lokalizace (diskusní příspěvek - Čada, Hojdar) Seminář „NEMOFORUM“. Praha,
Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy
ZÁKON O REGISTRU GEOGRAFICKÝCH INFORMACÍ & NOVÁ KONCEPCE ÚPP VE STAVEBNÍM ZÁKONU odpovídající smyslu VZSZ ÚP, schváleného Usnesení vlády ze dne 20. června.
Výměnný formát Digitální technické mapy Digitální mapy veřejné správy
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Integrovaný regionální operační program
Představení OS GeoInfoStrategie při CAGI
TIS – technický informační systém
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Vybrané projekty tvorby národních prostorových a datových infrastruktur Ministerstvo vnitra Lukáš Klučka 1.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Základní registr prostorové identifikace
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Elektronizace v prostředí justice
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie

ÚVOD  AKTUÁLNÍ STAV  NaSaPO JAKO PRIORITA  KONSEKVENCE

AKTUÁLNÍ STAV REALIZACE AP GISTR OBAVY: „PRIORITIZACE = REDUKCE“ změna podstaty některých opatření ztráta integračních vazeb   HLAVNÍ PROBLÉM: NaSaPO riziko: formálně ponechána x fakticky zásadně změněna Na složité otázky existují jednoduché, všem srozumitelné, ale nesprávné odpovědi (Murphy)

příklad ras KM, ÚI a RÚIAN

příklad DKM a DTMM

3D

3D

  GARANTOVANÁ GEODATA ZÁZNAMY VE VEŘEJNÝCH SEZNAMECH v co nejlepší míře shodné s objekty reálného světa PROCESY ÚČINNÉ REKLAMACE prokazatelně nesprávných údajů ve veřejných seznamech  záznamy ve veřejných seznamech v co nejlepší míře shodné s objekty reálného světa a umožňují zajištění jednotných vlastností nejen prostorové identifikace evidovaných údajů pro výkon agend veřejné správy, jsou zajištěny procesy účinné reklamace prokazatelně nesprávných údajů ve veřejných seznamech, což zásadně ovlivňuje transparentnost a srozumitelnost výkonu veřejné správy.

   DEFINICE NaSAPO GARANTOVANÁ REFERENČNÍ 3D GEODATA nejvyšší úrovně podrobnosti DEFINOVANÁ KVALITA A STANOVENÉ VLASTNOSTI pro vybrané objekty reálného světa  MNOŽINA ABSTRAKCÍ OBJEKTŮ s garancí identifikace a prostorové polohy na území státu  zdroj garantovaných referenčních geodat, zahrnující zejména geodata nejvyšší úrovně podrobnosti, s definovanou kvalitou a stanovenými vlastnostmi pro vybrané objekty reálného světa, a také jako množina abstrakcí objektů s garancí identifikace a prostorové polohy na celém území státu, je všeobecně využitelná pro rozhodovací procesy veřejné správy, potřeby soukromého sektoru, vzdělávacích institucí a napomáhá řešení každodenních životních situací, má formu nadresortního IS s distribuovaným způsobem aktualizace, s garantovanými standardy kvality dat a datových toků, procesů správy datového obsahu a službami poskytování dat.

INFORMAČNÍ SYSTÉM NaSAPO NADREZORTNÍ IS distribuovaný systém aktualizace garantované standardy kvality dat a všech relevantních procesů  SPRÁVCE NaSaPO definuje stávající toky geodat službami NaSaPO zajistí vstup těchto geodat do NaSaPO  NOVÉ PŘÍSTUPY KE SBĚRU ZÁKLADNÍCH GEODAT z hlediska obsahu a přesnosti z hlediska aktuálnosti, v souladu se skutečným stavem  bude vybudován a veden správcem NaSaPO. správce NaSaPO má prioritní úkol definovat stávající toky geodat, které vznikají činností veřejné správy v území a jsou většinou vázány na výkon zeměměřických činností, a službami NaSaPO zajistit jejich vstup do NaSaPO tak, aby tvořily jeden ze zdrojů kvalitních a certifikovaných dat pro objekty NaSaPO. jsou definovány nové přístupy ke sběru základních geografických dat (geodat) nejen z hlediska obsahu a přesnosti, ale především aktuálnosti v souladu se skutečným stavem v území.

SOUVISLOST NaSaPO - DALŠÍ SYSTÉMY (GIS) VS    DMVS 2014+ již existuje NaSaPO nezohledňuje ale může DTM - DTMM již existuje může být „zdrojem“ NaSaPO RPI připravuje se může být katalyzátorem NaSaPO

AKTUÁLNÍ NABÍDKA OS GISTR  SPOLUPRÁCE NA PŘÍPRAVĚ „INFORMACE VLÁDĚ“  SPOLUPRÁCE NA PŘÍPRAVĚ RPI VE VZTAHU KE GISTR  ŠIRŠÍ SPOLUPRÁCE OD 2. POLOLETÍ 2016

DISKUSE