MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Navštivte hlavní město České republiky
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Welcome, wilkommen, bienvenidos in Šumperk. Šumperk.
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Martin Pecháček Průvodce po památkách Karlových Varů
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, cestovní,
ZEMĚPIS ZEMĚPIS LÁZEŇSTVÍ v ČR 8. ročník.
Karlovarský kraj K.
Hydrologické poměry – podzemní vody
ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Praha.
BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK.
Karlovarský kraj Krajské město Karlovy Vary Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke.
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
PAMÁTKY PRAHA.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
LUHAČOVICE
Školní výlet do Mariánských Lázní Jeli jsme luxusním autobusem, byl dvoupatrový, byla to PARÁDA!!!
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Opava.
Aneta Kafková, Marie Strašíková
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 1. – 9.
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_64.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
´ ˇ ´ ˇ ´.
Hydrologické poměry – podzemní vody
Hydrologické poměry - podzemní vody
OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Karlovarský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Mochalová Anna Průvodce po Karlových Varech Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském.
Město Brno.
VY_32_INOVACE_CER_10 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Lázeňské služby - řešení Jméno autora:Mgr.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Marianske.Lazne.
Igor Dostal
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_10.
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
 LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE  LÁZNĚ LEOPOLDOV LÁZNĚ LEOPOLDOV  LÁZNĚ NEZDENICE LÁZNĚ NEZDENICE  SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES SIRNATÉ LÁZNĚ.
 Nejmladší České lázně. Lázně zahájily svůj provoz v únoru roku Lázně jsou v těsné blízkosti zámku. Jedná se o vody hypertonické studené. Lázně.
Luhačovice. Úvod Luhačovice jsou lázeňské město na jihovýchodě Moravy ve Zlínském kraj. V Luhačovicích jsou 4. největší lázně v Česku a největší na Moravě.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS Téma: Karlovarský kraj Ročník: 9.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
K ARLOVARSKÝ KRAJ – LÁZNĚ, KTERÉ ZNÁ CELÝ SVĚT VY_32_I NOVACE _11KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_13.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
KARLOVARSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_11_Karlovarský kraj Téma: Vlastivěda.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
Karlovarský kraj Obsah Základní informace Základní informace Navštěvované oblasti Navštěvované oblasti Zdroje Zdroje.
Nejzápadnější kraj ČR Krajské město Karlovy Vary 3. nejmenší kraj ČR
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – PODZEMNÍ VODY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Historie lázeňství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Městské slatinné lázně Třeboň
Česká republika Cestovní ruch ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Transkript prezentace:

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

HISTORIE Založení města na počátku 19. století Karel Kašpar Reitenberger, Josef Nehr Snaha o vybudování lázeňského komplexu Stavba 1. lázeňského domu (1808) 1818 jmenování ML veřejným lázeň. centrem 1866 povýšení do statutu města

PRAMENY A JEJICH VYUŽITÍ Ozdravné kůry za pomoci studených kyselek Asi 40 pramenů na území ML Prameny obsahují vyšší množství železa Např. Křížový pramen, Ferdinandův pramen, Rudolfův pramen, Lesní pramen Potíže trávicího traktu, chudokrevnost, výroba balené minerální vody Excelsior

MOŽNOSTI LÉČBY Léčba ledvin, močového ústrojí, metabolismus Posílení pohybového aparátu, CNS, dýchacího úst. Koupele, podvodní masáže, plynové injekce Možnosti fyzioterapie a magnetoterapie Rašelinové koupele

PAMÁTKY A OSOBNOSTI Nové lázně – 2. největší lázeňská budova, neorenesance, v přízemí komplexu 2 prameny Goethův dům – dnes Městské muzeum, zde žil J. W. Goethe, postavena roku 1818 Kolonáda – neobaroko, navržena architekty z Vídně, v blízkosti zpívající fontána M. Twain, F. Chopin, R. Wagner, J. Strauss, T. A. Edison

KULTURNÍ VYŽITÍ, SPORT Tradiční Chopinův festival, folklór, symfonický o. Možnost navštívení kulturní akce v Městském divadle či Společenském domě Casino V letní sezóně Royal golf club či Nordic walking V zimě je v provozu Skiarea či kilometry běžeckých tratí

OKOLÍ MĚSTA Možnost navštívení dalších měst tzv. lázeňského trojúhelníku K dispozici je mnoho tras pro cykloturistiku Ve slunečných dnech je možné navštívit přírodní koupaliště Lido Nad městem velmi populární park modelových staveb Lanovka (Koliba > Krakonoš)

Vypracoval Mgr. Václav Kotoun.