Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Advertisements

BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_745_7TR_CJ Autor: Mgr. Květuše Zmrzlíková.
Zájmena přivlastňovací a ukazovací
ZÁJMENA Mgr. Michal Oblouk.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
KDYŽ RODIČE ZESTÁRNOU 8 Clickar.
SKLOŇOVÁNÍ ZÁJMEN TEN, NÁŠ
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_01
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
PODSTATNÁ JMÉNA.
Zájmena = pronomina.
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název materiálu:VY_32_INOVACE_CJ2r0109 Název sady:Morfologie pro 2. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:Český jazyk a.
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Věta vedlejší příslovečná podmínková
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Zájmena Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
SKLOŇOVÁNÍ OSOBNÍCH ZÁJMEN Naděžda Drudíková, ZŠ Rabasova 821, Slaný
ZÁJMENA (pronomina).
ZÁJMENA Mgr. Michal Oblouk.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_03.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_023_6TR_CJ Autor: Mgr. Renata Stalová.
Druhy zájmen Rozlišujeme zájmena: a) osobní g) záporná
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.04 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici zájmen a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní zájmena.
Dopis od Boha.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Zájmena Druhy zájmen 6. ročník.
Podstatná jména pro třeťáky Zpracovala: Mgr. Božena Holubová, ČJ
Pár vtípků.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_334_Zájmena AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM: 7.,
Co víme o zájmenech prezentace
Mgr. Michal Oblouk OHEBNÉ SLOVNÍ DRUHY.
1. Drž ruku mou! Ó Pane, já jsem bídný | a nemohu ni krok jít bez tebe. | Drž ruku mou! A pak, ó milý Jezu, | směle za tebou půjdu do nebe.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Zájmena 4 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
VY_32_INOVACE_CAJKOVA.JAZCES. 06 Pravopisné jevy Zájmeno :mě-mně, s sebou, sebou, Předložky s - z.
Zájmena 2 Procvičení tvarů osobních zájmen Skloňování zájmen náš, váš.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Tvarosloví pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_11_Mluvnické významy zájmen Autor Fulínová.
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_ČESKÝ JAZYK
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 5 - zájmena Mluvnice pro 2. ročník
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C57Čj6_ Zájmena
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
VY_32_INOVACE_18 18 zájmena autor: Mgr. Blanka Kunderová
DRUHY ZÁJMEN Mgr. Michal Oblouk.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Michaela Blažková VY_32_Inovace_ Zájmena
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ZÁJMENA – ON, JENŽ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Věta se skládá ze slov Název školy
Skloňování zájmen 1. a 2. osoby JÁ – TY – MY – VY + zvratná
Český jazyk 6. ročník ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiřina Homolová
Zájmena II VY_32_INOVACE_03-09 Ročník: Vzdělávací oblast:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
POZNÁVÁME ZÁJMENA JEJICH JÁ ONI NAŠE KDO ? MĚ NIC TY MŮJ
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
ZÁJMENA TEN, NÁŠ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Zájmena.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
AUTOR: Mgr. Dobroslava Martínková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ3_11_Zájmena
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1405 Název sady materiálů Tvarosloví 9. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_09_Zájmena = pronomina Autor Chňoupková Martina

Mgr. Martina Chňoupková Zájmena = pronomina Mgr. Martina Chňoupková

Vyhledejte zájmena a určete jejich druh: Na požití koňského chleba se musel člověk soustředit. V poslední době čím dál tím víc nahrazoval chléb obyčejný. Byl to chléb upečený z mouky smíchané se sušeným hrachem a fazolemi a se zbytky zeleniny. Kdysi se pekl jen pro koně, aby byli v co nejlepší formě. Teď jste pomalu na stole neviděli nic jiného a i koňského chleba bylo čím dál tím míň. Na to, abyste se propracovali krajícem koňského chleba, jste potřebovali čas a dobré zuby, stejně jako jste museli zapomenout na to, co je to představivost, když jste se chtěli pustit do těch nových klobás. Apoléna seděla a soustředila se na žvýkání. Terry Pratchett: Úžasná zeměplocha: Podivný regiment

Vyhledejte zájmena bezrodá: my, který, o mně, takovýto, něco, nějaká, z ní, nám, o kom, si, jakým, jenž, s tebou, samy, nic, leckdo, svými, sobě, jim, čemu, všechna

U zájmen určete pád a číslo: bez tvých dětí mluví o mně půjdu s tebou s každým dalším dnem vidím ho s těmi lidmi k jakým lidem? leckdo o tom mluvil všechny děti o ničem nevím dům, jenž byl zbourán 2., množné 6., jednotné 7., jednotné 4., jednotné 7., množné 3., množné 1., jednotné; 6., jednotné 1., množné 1., jednotné

Doplňte správný tvar zájmena: mi, mně Nechce se ________ (já) jít na nákup. Ten člověk, ______ (jenž) jsem potkala, mi byl povědomý. Na _____ (náš) skupinu nikdo nemá. Zabývali jsme se _____ (týž) věcí jako minule. O _____ (váš) dceři jsem toho hodně slyšel. Viděl jsem __ (ona) na koncertě. Clapce jsme našli doma ______ (sám). S _______ (onen) člověkem mluvit nechci. Sedl si vedle ________ (já). Pohladil ji _______ (svůj) rukama. S _______ (nic) nehýbejte, dokud nepřijede soudní lékař. jehož naši touž vaší ji samy oním mě, mne svýma ničím

Rozhodněte, kterého zájmena je třeba užít: Poté, co jsme se seznámili s dobu, v níž Neruda žil, se vraťme k (svému – našemu) básníkovi. Řekni to (své – tvé) matce. Karel dorazil s (jeho – svou) sestrou. Děda často vypravoval o (jeho - svém) kamarádovi z mládí. Máš (své – tvé) věci v pořádku?

Opravte chyby: Mluvili o mně. K těm jejim názorům nemohu nic říct. Kdybyst našel mojí občanku, tak mě jí pošli. O těchže otázkách už jsme hovořili. Pro všechny platí stejná pravidla. Na naši zahradě rostou jabloně. Mi tam nepůjdeme. Doňho bychom to opravdu neřekli.