Aktuální stav v prioritní ose k /

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor RPS, SROP a JPD 2 Komunikační aktivity Rámce podpory.
RPS/CSF Budoucnost politiky HSS / Cohesion Policy Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
1 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor ŘO NSRR Technická pomoc RPS CSF Technical Assistance.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
ESF – Operační program rozvoj lidských zdrojů Monitorovací výbor RPS Monitoring Committee CSF.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Pokrok v Implementaci OP Infrastruktura Progress in implementation of OP Infrastructure stav implementace k Monitorovací výbor RPS,
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Mgr. Miroslav Daněk.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Mgr. Miroslav Daněk.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Operational Programme Rural Development and Multifunctional Agriculture Ing. Helena Vojíková.
ESF – Operační program rozvoj lidských zdrojů Monitorovací výbor RPS Monitoring Committee CSF.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Pokrok v Implementaci OP Infrastruktura – Priorita 3 Progress in implementation of OP Infrastructure – Priority 3.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor RPS, SROP a JPD 2 Evaluační aktivity 2008 Rámec podpory.
CSF/RPS Czech Republic 2004>2006 Community Support Framework Ministry for Regional Development, CR Community Support Framework Department Výroční zpráva.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
ministryně pro místní rozvoj
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Pracovní setkání 28. června 2007
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Místní plán inkluze + OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Interní postupy MAS Brdy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Příprava operačních programů
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
3. Zasedání Monitorovacího výboru Integrovaného operačního programu 3rd session of the Integrated Operational Programme Monitoring Committee 26. května.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Komunikační plán IOP 2008 – vyhodnocení představení
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Prioritní osa 6 Technická pomoc/ Priority Axis 6 - Technical Assistance Aktuální stav v prioritní ose k 31.3.2009/ Current sitation of the priority axis

Rozdělení alokace mezi příjemce Rozdělení alokace technické pomoci mezi implementační subjekty – prostředky EU dle Usnesení Vlády ČR č. 537 ze dne 14. května 2008 o zajišťování činností řídícího orgánu a zprostředkujících subjektů při realizaci Integrovaného operačního programu pro období 2007 – 2013. 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Allocation of the funds to beneficiaries Allocation of the priority axis funds among implementing bodies according to Government decision 537/2008 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Přerozdělení alokace mezi příjemce/ Allocation of the funds to beneficiaries Dodatek č.1 k dohodě o delegování úkolů Řídícího orgánu Integrovaného operačního programu na Ministerstvo práce a sociálních věcí jako Zprostředkující subjekt v rámci implementace Integrovaného operačního programu pro období 2007-2013 Appendix No.1 to a treaty between IOP MA and Ministry of Labour and Social Affairs as an IOP implementing body 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Přerozdělení alokace mezi příjemce/ Allocation of the funds to beneficiaries Přesun 42% prostředků z technické pomoci Ministerstva práce a sociálních věcí na technickou pomoc Centra pro regionální rozvoj ČR k zajištění činnosti Zprostředkujících subjektů v oblasti intervence 3.1 a 3.3 ve výši 1 850 343 € Transferring 42% of the Labour Ministry allocation (1 850 343€) to the Centre for Regional Development as a result of the Appendix No.1 to the treaty between the MA and the Labour Ministry 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Nové rozdělení alokace mezi příjemce/ New allocation of the funds to beneficiaries 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Předložené projekty /Submitted projects Výzva/ Call for proposals Počet výzev/ Number of calls Podporované aktivity/ Supported activities Počet zaregistrovaných žádostí do IS Monit 7+/ Projects registered in IS Monit7+ Počet schválených projektů/ Number of approved projects Počet zamítnutých projektů/ Number of disproved projects Počet ukončených projektů/ Number of finished projects Počet stažených projektů příjemcem/ Number of recalled projects 6.1 a,b Aktivity spojené s řízením IOP/ Activities related to the MA IOP 1 a, b, c, d,e 8 6.2 a,b Ostatní náklady technické pomoci IOP/ Other costs of the TA IOP a, b, c, d, e, f, g 7 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Předložené projekty – finanční objemy (podíl EU, €) Submitted projects – financial volume (EU, €) Oblast intervence/ Intervention area Alokace/ Allocation Fin. objem předložených projektů/ Financial volume of submitted projects Podíl projektů na alokaci oblasti intervence/ Ratio to the intervention area 6.1 30 641 828 21 699 390 72,82% 6.2 10 745 822 7 139 259 66,44% 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Předložené projekty – finanční objemy (podíl EU, €) Submitted projects – financial volume (EU, €) 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Objem schválených projektů TP dle jednotlivých resortů (podíl EU, €)/ Fin. volume of submitted projects according to beneficiaries 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

6.1 Podporované aktivity Náklady vzniklé s jednáním Monitorovacích výborů IOP a jiných pracovních skupin včetně výdajů za účast odborníků a jiných subjektů na těchto jednáních, náklady související s přípravou, výběrem, oceněním a sledováním pomoci a operací, náklady na audity, vnitřní kontrolní systém, kontroly prováděné na místě činností, kontrolu zadávání veřejných zakázek, dohled nad pravidly poskytování veřejné podpory apod., náklady na mzdové a jiné výdaje v rámci odměňování pracovníků zabezpečujících úkoly spojené s realizací programu IOP, e) náklady na podporu absorpční kapacity projektů formou poradenství žadatelům o podporu z IOP při přípravě projektů. 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

6.1 Supported activities costs related to monitoring comitees meetings, costs related to preparing, evaluation and monitoring of operations, costs related to audits and controls, salaries, e) costs related to building absorption capacity, consultancy and support to the beneficiaries. 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

6.2 Podporované aktivity a) Zpracování evaluací, statistických materiálů, studií a zejména analýz zaměřených na sledování dopadů realizace programu, průběhu jeho realizace, vhodnosti a efektivnosti implementačních struktur a dalších dokumentů, které doplňují základní implementační systém programu, b) šíření povědomí o programu, informační kanály, vytváření sítí, pořádání informačních a propagačních akcí, vydávání propagačních materiálů a provádění analýz dopadů těchto akcí a dalších oblastí intervence zaměřené na partnery a širokou veřejnost vyplývajících z informační strategie IOP, c) výměna zkušenosti a šíření příkladů dobré praxe + vzdělávací aktivity, 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

6.2 Supported activities a) Evaluation, studies, analyses, b) publicity and promotion, information networks etc., c) training and education, best practices and experience exchanges, 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

6.2 Podporované aktivity pořízení, instalace, provoz a propojení počítačových systémů pro řízení, monitorování, kontrolu a hodnocení operací IOP, zdokonalování evaluačních metod a výměna informací v této oblasti, f) zpracování analýz, podkladových studií a samotná příprava strategických dokumentů pro období 2014 - 2020 včetně zpracování modelů dopadů jejich realizace, zpracování ex-ante hodnocení a posouzení vlivů na životní prostředí, g) podpora absorpční kapacity prostřednictvím šíření informací o programu a posílením publicity. 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

6.2 Supported activities costs related to information systems and technologies, evaluating methods, information exchange, f) costs related to preparing the new programming period, g) supporting the absorption capacity by information and publicity. 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Využívání prostředků podle podporovaných aktivit ve schválených projektech (podíl EU,€)/Finances used by beneficiaries according to activities 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Využívání prostředků podle podporovaných aktivit ve schválených projektech (podíl EU,€)/Finances used by beneficiaries according to activities 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Využívání prostředků podle podporovaných aktivit ve schválených projektech (podíl EU,€)/Finances used by beneficiaries according to activities 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Využívání prostředků podle podporovaných aktivit ve schválených projektech (podíl EU,€)/Finances used by beneficiaries according to activities 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Využívání prostředků podle podporovaných aktivit ve schválených projektech (podíl EU,€)/Finances used by beneficiaries according to activities 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Využívání prostředků podle podporovaných aktivit ve schválených projektech (podíl EU,€)/Finances used by beneficiaries according to activities 3.1.2019 www.strukturalni-fondy.cz/iop

Děkuji za pozornost Thank you for your attention. Ing. Rostislav Mazal rostislav.mazal@mmr.cz