Prezentace v Power Pointu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro kurz INFORMATIKA
Advertisements

MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Obrázek v prostředí MS-WORD
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Vzhled prezentace - šablony
Grafická úprava seminární práce
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Power Point– pracujeme se snímky
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Prezentace v Powerpointu
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
postup tvorby prezentace
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Animace v PowerPoint u Ročník: 7 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: PowerPoint - animace Ověřeno ve výuce: 1.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Vkládání kreslených útvarů
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Práce se šablonami v MS Word 2007
Power Point– sestavujeme prezentaci
Moderní učitel.
Power Point– popis prostředí
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Vytvoření hypertextového odkazu
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
PREZENTACE JAK NA TO?.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Klasické fotoalbum.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
PowerPoint.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
5 tipů pro zjednodušení práce
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Rozložení obrázku s titulkem
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Zpracování a využití informací
TVORBA POSTERU V MICROSOFT POWERPOINT
Transkript prezentace:

Prezentace v Power Pointu 23. 4. 2007 Jana Hoderová

Pro koho je vhodný Power Point Ti, co svou práci psali ve Wordu si jistě s Power Pointem budou rychle rozumět. Těm, co psali práci v LaTeXu vřele doporučuji zůstat věrni prostředí TeXu a využít \documentclass{Beamer}, nebo \documentclass{Slide}.

Hotové šablony Naleznete ve Formát\Návrh snímku, rozložení snímku. Vyberte si něco důstojného, nebo si připravte své prostředí. Rozhodněte se pro velikost a typ písma a dodržte to v celé prezentaci: - pro nadpisy např. velikost 44, - pro ostatní text např. velikost 28, - typ písma např. Tahoma. V jednoduchosti je síla!

Jak si vytvořit své prostředí Vyberte barvu pozadí: Formát\Pozadí\Další barvy, Vzhled výplně Rozhodněte se i co se týká barvy písma a držte se toho v celé prezentaci (dvě by snad měly stačit). Barvu písma volíte: Formát\Písmo\Barva

Vložit textové pole Pokud chcete cokoli psát, musíte mít Textové pole. Najdete je ve Vložit\Textové pole Velikost upravíte tažením za rohy.

Vložení obrázku Vložit\Obrázek\Ze souboru Velikost upravíte tažením za rohy. Můžete je i orámovat tak, že na obrázek kliknete a v zobrazené liště kliknete na: Styl čáry\Další čáry\Barvy a čáry

Animace S efekty opatrně, ať to není příliš pouťové. Najdete je v Prezentace\Vlastní animace Animace se nastavují pomocí panelu, který se otevře vpravo, tlačítkem Přidat efekt Potom si jen důkladně vyzkoušejte, na jaký „pokyn“ se vybraný text zobrazí. Varianty jsou: - spustit po kliknutí myši, - začít od předchozího, - začít po následujícím.

Na závěr Spuštění prezentace klávesou F5. Na jednotlivé stránky prezentace přejdete stiskem klávesy Space, nebo PageDown, nebo šipka dolů. Na 15ti minutovou prezentaci potřebujete tak 10 slajdů. Nepřežeňte to, nebo budete jen klikat a nikdo si to ani nestihne přečíst.

Děkuji za pozornost.