TŘÍDĚNÍ ODPADU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Advertisements

MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Co víš o recyklaci?.
Jak třídit odpad - prezentace
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
DEN ZEMĚ TEST.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Recyklační hra.
Jana Půlpánová Envirostyl s.r.o ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Problematik a třídění a likvidace odpadů. Zásady domácí ekologie. Jiří Šafránek.
TŘÍDĚNÍ ODPADU. Co je to recyklace? Při recyklaci jsou zpracovány odpady na nové materiály. Každý z nás svým chováním přímo ovlivňuje další "život" odpadu.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 30) Rozmanitost.
Problematika odpadů aneb KAM S NIMI. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_13.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 29) Rozmanitost.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 15. Odpady, třídění a recyklace Název sady: Základy ekologie pro střední.
Prezentace TSMPr s.r.o. Jak v Přerově třídíme odpad?
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_107_Nebezpečí elektřiny Vypracoval:
Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Školní rok: 2015/2016 Datum vypracování:
Autor:Mgr. Lenka Stará Vytvořeno dne Odpilotováno dneVe třídě1.C Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací oborPrvouka TémaTřídíme odpad.
Statutární město Brno Mgr. Veronika Singrová Odbor životního prostředí Magistrát města Brna Brno.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 2. 6
Netradiční aranžérské materiály
VELKOOBJEMOVÝ A NEBEZBEČNÝ ODPAD
Denní a týdenní stacionář Jihlava
Balená voda – potřebujeme ji?
Recyklace Vypracoval: Michal Brzobohatý Třída: 2L
Název školy: Základní škola Městec Králové
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Tematický okruh: CHEMIE A SPOLEČNOST Název učiva: „ŽIVOT IGELITKY“
TŘÍDÍME SPRÁVNĚ ODPAD?.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Elektrické spotřebiče
Třídění odpadů,recyklace
Základní jednorozměrné geometrické útvary
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_INOVACE_06_Prvouka_19_3. ročník_Nebezpečný odpad
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
Věcné učení Ochrana přírody
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o.p.s AUTOR: Bc. Vladimíra Benediktová NÁZEV: VY_32_INOVACE_206_FYZIKA_LÁTKY TÉMA: LÁTKY ČÍSLO PROJEKTU:
NEBEZBEČNÝ ODPAD ZÁKAZ UKLÁDÁNÍ ODPADU NA JINÁ MÍSTA
Vliv reklamy na společnost
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
Ekocentrum Chodováček DDM Bludiště Chodov
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
SBĚRNÝ DVŮR DOLNÍ BOUSOV
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 31. 5
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_18_Třídění odpadu_2
Balená voda – potřebujeme ji?
DUM_009_ / VYDMUCHOV / ĎURIŠOVÁ/ ČLOVĚK A PŘÍRODA/2012
Název Recyklace papíru
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
Co nás obklopuje?.
SBĚR NEBEZPEČNÉHO ODPADU 14. 3
Transkript prezentace:

TŘÍDĚNÍ ODPADU

CO TŘÍDÍME? Papír Plasty Sklo Smíšený odpad Elektronické spotřebiče Baterie Bioodpad

PAPÍR Do kontejneru vyhazujeme: noviny, časopisy, knihy, sešity, krabice Do kontejneru nikdy nevyhazujeme!!! 1. Použité dětské pleny 2. Mokrý papír 3.Mastný nebo jinak znečištěný papír 4. Obaly od vajec (Ty jsou totiž už moc recyklované a nic z nich vyrábět dále nejde) 5. Krabice od mléka nebo džusu

PLASTY Do kontejnerů vyhazujeme: fólie, sáčky, plastové tašky, sešlápnuté PET láhve, kelímky od jogurtů… Do kontejneru nikdy nevyhazujeme!!! 1. Mastné obaly se zbytky potravin 2. Obaly od barev a nebezpečných prostředků 3. Guma, pneumatiky a molitan V naší škole sbíráme vršky, které jsou potom třízeny podle barev a vykupují se. (7 Kč/kg)

SKLO Do zeleného kontejneru vyhazujeme: Barevné sklo, lahve od alkoholických i nealkoholických nápojů Do bílého kontejneru vyhazujeme: Sklenice od kečupu, marmelád i zavařenin. Můžeme zde házet i rozbité sklo. Do kontejneru nikdy nevyhazujeme!!! 1. Keramika, porcelán 2. Zrcadla a sklo z aut

SMÍŠENÝ ODPAD

ELEKTROODPAD A BATERIE Do kontejnerů dáváme: Baterie, drobná elektrozařízení např. kalkulačky, rádia, telefony, elektronické hračky Do kontejnerů nikdy nevyhazujeme!!! 1. Televize, počítače 2. Zářivka, žárovka 3. Ledničky, pračky, sušičky atd… Na naší škole je možnost vyhazovat baterie

BIOODPAD Bioodpad se dokáže rozložit bez pomoci člověka

NA ZÁVĚR PRO VÁS MÁME KVÍZ!!! 1. Kam patří kartony od džusů? a.) do plastu b.) do papíru c.) do kompostu 2. Co uděláme s obalem od vajec? a.) dáme ho do popelnice na papír b.) vyhodíme ho z okna c.) vyhodíme ho do bioodpadu

3. Co uděláte se starým, nefunkčním telefonem? a.) Vyhodíme ho do černé popelnice b.) Vrátíme do prodejny, řekneme že funguje. Třeba se nám je podaří nachytat. c.) Dáme ho do kontejneru na elektroodpad 4. Co všechno se sbírá u nás na škole? a.) žaludy, kaštany, papír b.) kaštany, vršky, papír c.) kaštany, vršky, pomerančová kůra 5. Máme u nás ve škole kompost? a.) ano b.) ne

6. Kde najdeme ekokodex naší školy? a.) na záchodě b.) v tělocvicně c.) na chodbě a ve všech třídách 7. Kam vyhodíme karton od mléka? a.) plast b.) papír c.) smíšený odpad 8. Co uděláš s rozbitým porcelánovým hrnkem? a.) donesu ho na místo kde byl koupený b.) odnesu ho na sběrný dvůr c.) vyhodím ho do skla

9.Co uděláme s prošlými léky? a.) odnesu je zpět do lékárny b.) sním je c.) vyhodím je do směsného odpadu 10.Za jak dlouho se rozloží žvýkačka? a.) za půl roku b.) za 5 a více let c.) za měsíc 11.Líbila se vám tato prezentace? a.) ano b.) ne