KLUB VEŘEJNÉ SPRÁVY ČMA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Advertisements

ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
VZOR PREZENTACE – ZDŮVODNĚNÍ PROGRAMU ROZVOJE OBCE PRO ZASTUPITELE Příloha č. 2 k problémovému okruhu PO2 – Koncepční rozvojový dokument obce MANAŽERSKÝ.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Měkké projekty a obce, případová studie 01 MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha 6 Projekt je spolufinancován.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
VÝROČNÍ KONFERENCE GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 27. listopadu 2008 Liberecký kraj.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Interaktivní personální portál
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
17. září 2015:  Plzeň - Magistrát Města Plzně, od 9 hod do 17 hod 21. září 2015:  Jihlava - Krajský úřad Kraje Vysočina, od 9 hod do 17.
9. Stát, politický systém, demokracie 10. Nástroje veřejné politiky Prameny: Dvořáková, Vladimíra – Kunc, Jiří Demokracie a ústavnost. Praha: Karolinum.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Parlament České republiky " PREVENCE SEZÓNNÍ CHŘIPKY V ČR"
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Michal Šperling - EUREDIS
Informační zdroje české veřejné správy
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
SOCIÁLNÍ INOVACE V PRAXI po záštitou JUDr. Bohumila Šimka,
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
KLUB VEŘEJNÉ SPRÁVY ČMA
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunální politika: teorie a praxe. Úvodní informace
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
ZKUŠENOSTI MĚSTSKÉHO ÚŘADU PÍSEK
Transkript prezentace:

KLUB VEŘEJNÉ SPRÁVY ČMA New Public Management v podmínkách samospráv aneb jaké moderní manažerské nástroje používají městské a krajské úřady 6. června 2018 od 10 do 13:30 hodin v Praze v sídle Kooperativa pojišťovna, a.s., Pobřežní 665/21, Praha 8 (Kongresový sál, 10. patro) Organizační podpora:  JUDr. Martina Děvěrová,  MPA ředitelka MHMP manažerka roku 2016 v kategorii veřejné správy

Vyměnit si tyto příklady dobré praxe mezi s sebou. Cíl kulatého stolu Nechat se inspirovat příklady dobré praxe praktických manažerských nástrojů využívaných na samosprávách – krajích a městech (v oblasti řízení kvality, personalistiky, procesního řízení, projektového řízení, apod.), na které jsou úřady hrdí. Vyměnit si tyto příklady dobré praxe mezi s sebou. Pozvaní účastníci na kulatý stůl Ředitelé/ředitelky krajských úřadů, případně personální ředitelé/ředitelky, Ředitelé/ředitelky úřadů statutárních měst, případně personální ředitelé/ředitelky, Tajemníci/tajemnice úřadů městských částí/městských úřadů, případně jejich zástupci, Hejtmané/hejtmanky nebo zástupci vedení krajů, Primátoři/primátorky a starostové/starostky nebo zástupci vedení měst.

Program 9:45 – 10:00 Registrace účastníků 10:00 – 10:15 Úvodní slovo ředitelky MHMP – JUDr. Martina Děvěrová, MPA 10:15 – 10:20 Představení Klubu veřejné správy ČMA – Ing. Marek Pavlík, Ph.D. 10:20 – 10:45 KÚ Moravskoslezského kraje (Integrovaný systém řízení) – Ing. Tomáš Kotyza 10:45 – 11:10 KÚ Královehradeckého kraje (Homeoffice a štíhlý provoz) – Mgr. Libor Košťál, MBA 11:10 – 11:25 Coffee break 11:25 – 11:50 MÚ Písek (Hodnocení, odměňování a motivace zaměstnanců) - Mgr. Ing. Jiří Hořánek 11:50 – 12:15 ÚMČ Praha 2 (WebGIS) - Ing. Michal Kopecký, MPA 12:15 – 12:40 MHMP (Q360 – kvalita jinak) - Ing. Jan Šebek 12:40 – 13:30 Neformální diskuse + návštěva Galerie Kooperativy Moderace akce: Ing. Marek Pavlík, Ph.D., místopředseda Klubu veřejné správy ČMA

Představení Klubu veřejné správy ČMA

Evropský index kvality veřejné správy 2017 European Quality of Government Index (EQI) pro rok 2017 byl vypracován Katedrou kvality veřejné správy na Göteborské univerzitě a je jediným měřítkem kvality institucí, které je v rámci Evropské unie dostupné na regionální úrovni. Kvalita institucí je zde definována jako vícerozměrný koncept, který zahrnuje vysokou míru nestrannosti, kvalitu poskytování veřejných služeb a dále též nízkou míru korupce. Index EQI byl financovaný Evropskou komisí v roce 2010 a poté i v roce 2013 a 2017 a zaměřuje se na zachycení toho, jak průměrní občané vnímají korupci a jaké s ní mají zkušenosti, a také toho, do jaké míry hodnotí veřejné služby v regionu svého bydliště jako nestranné a kvalitní.   http://ec.europa.eu/regional_policy/cs/newsroom/news/2018/02/27-02-2018-european-quality-of-government-index-2017

Evropský index kvality veřejné správy 2017

KLUB VEŘEJNÉ SPRÁVY ČMA Vás zve na Kulatý stůl KVALITA VE SLUŽEBNÍCH ÚŘADECH (politika lidských zdrojů, adaptační proces) 10. října 2018 od 9 do 12:30 hodin v Praze (místo bude sděleno) Organizační podpora:  RNDr. Josef Postránecký, MPA Náměstek ministra vnitra pro státní službu Ministerstvo vnitra ČR

Připravuji pro Gradu novou knihu „Modernizace veřejné správy“ Pokud se chcete zapojit do přípravy knihy, tak mně prosím napište do 31/7 čím byste mohli/chtěli přispět na pavlik@mc-triton.cz.