Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Přinášíme světlo do života potřebným
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Zákon o sociálních službách
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Posouzení nepříznivé sociální situace
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Veřejné setkání – informace o komunitním plánování sociálních služeb ve Zlíně
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Profesionální pečovatelé Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/ Projekt mezinárodní spolupráce Charit z ČR, Slovenska a Německa –
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
S LUŽBY PRO SENIORY. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
Pečovatelská služba.
Paliativní péče v pobytových zařízeních sociálních služeb
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Kolpingova rodina Smečno
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
SmoČR a senioři v obcích
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Dobrovolnické programy
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
„Současná situace a zkušenosti v oblasti péče a podpory seniorů s demencí v kontextu sociálních služeb“ Praha
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí

Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady o.p.s. poskytuje sociální služby již od roku 1971 od roku 2005 - obecně prospěšná společnost založena městem Poděbrady působnost ve více než 80 obcích okresu Nymburk 4 střediska – Městec Králové, Poděbrady, Nymburk, Lysá nad Labem počet klientů cca 1500, z toho 95% senioři

CSZS Poděbrady o. p. s. Má zaregistrovány tyto služby Pečovatelská služba Osobní asistence Denní stacionář Odlehčovací služby Domácí zdravotní péče, hospicová péče

CSZS Poděbrady o.p.s. má zaregistrovány tyto služby Doprovázení pěstounských rodin Centrum poradenských služeb základní sociální poradenství psychologické poradenství pro seniory právní poradenství poradenství pro osoby s duševním onemocněním psychologické poradenství pro rodiny s dětmi etopedické poradenství pro rodiny s dětmi občanská poradna pro veřejnost služba duchovních

POMÁHÁME ZŮSTAT DOMA DOMOV JE DOMA

Příběh paní marie – první kontakty paní Marie, 70 let před 8 lety diagnostikována Alzheimerova choroba první příznaky: při vyjadřování těžko hledá slova, ztráta kontaktu s vrstevníky, problém s přípravou jídla řešení: návštěvy pečovatelské služby 2x denně – dohled nad užíváním léků, orientace v čase, denní režim, komunikace, pocit jistoty a bezpečí

Příběh paní marie – další vývoj po roce a půl: problém oblékání, osobní hygiena, použití předmětů běžné denní potřeby, nervozita, zhoršená komunikace, předměty na neobvyklá místa, špatná orientace v prostoru nabídka služeb pro klientku: ROZŠÍŘENÍ NÁVŠTĚV PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

Využití odlehčovacích služeb

KOMBINACE PEČOVATELSKÉ SLUŽBY A DENNÍHO STACIONÁŘE

DENNÍ STACIONÁŘ

DENNÍ STACIONÁŘ

ŠIKOVNÉ RUCE NAŠICH SENIORŮ

ŠIKOVNÉ RUCE NAŠICH SENIORŮ

Příběh paní marie – SOUČASNOST

Pečující rodina informace: jak pečovat, jak se chovat k blízkému možnosti rodiny: vhodné bydlení, finance rizika pro dlouhodobě pečující: ztráta pracovní pozice, omezení v osobním životě, zhoršení vztahů s partnerem, dětmi, stres, syndrom vyhoření

Podpora Pečující rodině SLUŽBY PORADENSKÉHO CENTRA PROJEKT: „PEČUJEME, ABYCHOM POMÁHALI. UČÍME SE, ABYCHOM PEČOVALI,“ Prevence syndromu vyhoření pro pečující osoby Komunikace s nemluvícím člověkem Komunikace s člověkem v seniorském věku

úskalí poskytované péče spolupráce a podpora rodiny osamělý senior přístup seniora přístup lékařů, systémovost přechod do pobytového zařízení vzdělávání dostatečné personální zabezpečení

proč ? Má to smysl? DOMOV JE DOMA

kontakty tel: 325 626 352 info@centrum-podebrady.info sídlo společnosti: Poděbrady, nám. T. G. Masaryka 1130/18 tel: 325 626 352 info@centrum-podebrady.info www.centrum-podebrady.info DĚKUJI ZA POZORNOST