Patrimonio de la humanidad

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zájezd do Paříže.
Advertisements

Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Cesta po evropských metropolích.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Na jih A n g l i e s cestovní kanceláří. Londýn I.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
Podívejte se, jaké to jsou.
Katedrála v Chartres.
Pražský hrad Lukáš Onderka. informace Pražský hrad, historické sídlo českých králů Pražský hrad, historické sídlo českých králů Vystavěn9. století Vystavěn9.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
Olivetská hora V Jeruzalémě
Praha.
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
PAMÁTKY PRAHA.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Brno.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Opava.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
RUSKO Jan Vaněk.
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
Opava Znak.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Pojmy – východní Evropa
RISKUJ!.
Evropa – Východní Evropa Rusko. Rusko – obecně Rozloha: km 2  největší země Obyvatelstvo: 143 mil. (2002)  nejlidnatější země v Evropě Málo.
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
PETROHRAD Petrohrad je s téměř obyvateli druhé největší město Ruska a z měst nad milión obyvatel je nejsevernější na světě Je kulturním střediskem.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Je památka skládající se ze série 34 míst pro geodetické měření v deseti zemích severní a východní Evropy. Geodetický oblouk Struve.
RUSKO Moskva Petrohrad Petrodvorec Moskva se nalézá v evropské části Ruska na 55,75° severní zeměpisné šířky a 37,62° východní zeměpisné délky. Leží.
Zámek Trója Zámek Troja (známý též jako Trojský zámek) je barokní stavba v pražské městské části Troja. Stojí v bezprostřední blízkosti Vltavy a v jeho.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
.  Kreml je hradní komplex středověkého původu v centru Moskvy  Kreml patří mezi nejstarší části dnešní Moskvy  v ruštině znamená výraz „kreml“městskou.
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Poznávací Zájezd do Petrohradu
Česká republika - Kutná Hora
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Patrimonio de la humanidad
3. OKOLÍ PETROHRAFDU: HISTORICKÉ OSOBNOSTI SPJATÉ S VÝSTAVBOU A
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Rusko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_368.
Procházka Paříží.
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Královské město Rakovník
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Procházka Paříží.
Patrimonio de la humanidad
Patrimonio de la humanidad
Transkript prezentace:

Patrimonio de la humanidad Rusia

Geodetický oblouk Struve Je památka skládající se ze série 34 míst pro geodetické měření v deseti zemích severní a východní Evropy.

Západní Kavkaz Podle specialistů UNESCO jetojediná evropská horská oblast, jejíž životní prostředí významněji neutrpělo vlivem lidské činnosti.

Klášter Alexandra Něvského Také známý jako Alexander Nevsky Lavra byl založen v roce 1710 Petrem Velikým na hlavní třídě Petrohradu a byly v něm uloženy ostatky Alexandra Něvského, ruského cara a světce pravoslavné církve.

Klášter sv. Ferapóntov Klášter Ferapont byl založen v roce 1398, je považován za jeden z nejkrásnějších příkladů umění ruské středověké architektury.

Prales v Komi Nachází se v severní části pohoří Ural. Se svými 32. 800 km ² je největším pralesem v Evropě.

Katedrála sv. Sofie v Novgorodu Pětilodní klenutá katedrála byla postavena z kamene knížetem Vladimírem. Byla vysvěcena druhým novgorodským biskupem 14 září 1052.

Katedrála Nanebevzetí (MěstoVladimir) Postavena v letech 1158 až 1160,

Katedrála Narození Páně v Suzdalu Pravoslavný kostel se nachází v městě Suzdal. Byl postaven na v době Vladimíra II na přelomu jedenáctého a dvanáctého století.

Historické centrum Petrohradu Toto centrum bylo zapsáno pro své architektonické dědictví a neuvěřitelné a jedinečné spojení barokní a klasicisistní architektury a jejího vlivu na ruskou architekturu.

Derbent Tyto stavby (citadela, staré město a pevnost) jsou součástí severní obranné linie perské říše, která ležela na východ a na západ od Kaspického moře.

Zlaté hory Altaje Představují důležité centrum flóry a biologické rozmanitosti a jedinečných horských živočišných druhů v severní Asii.

Kolomenskoje Bývalá předměstská rezidence velkovévodů a carů. Jeho věže a věžičky, kostely a komory jsou vidět z dálky. Dnes je zde národní muzeum, památník ruské architektury XVI.-XVII století.

Poloostrov Kamčatka Je to sopečný poloostrov o rozměrech délka 1250 km se nachází na Sibiři, na ploše 472.300 km ²,

Rudé náměstí Je 695 m dlouhé a 130 metrů široké, je to třetí největší náměstí na světě. Odděluje Kreml, od obchodněhistorické čtvrti. Ústí do něj hlavní ulice Moskvy ze všech směrů. Je považováno nejen za centrum města, ale celého Ruska.

Zlatá brána veVladimiru Byla postavena v letech 1158až 1164, je jediným pozůstatkem-byť jen z části zachovalé starověké brány do města, která stála u staré pevnostní zdi, nyní již zaniklé, která chránila západní vstup do města. Uvnitř je muzeum věnované mongolské invazi z třináctého století.

Palác Gatčina Byl postaven v letech 1766 a 1761 pro hraběte Grigorieviče Orlova, favorita Kateřiny Veliké. Nachází se na kopci s výhledem na jezero Serebrianoe, palác kombinuje motivy středověkých hradů a příměstských rezidencí. Uvnitř paláce jsou sbírky ruské i zahraniční klasiky osmnáctého a devatenáctého století.

Peterhof Rezidence v znikla v roce 1717, kdy Kateřina pozvala německého architekta Johann-Friedrich Braunsteina, aby ji postavil letní palác. Carevna Alžběta měla ale za to, že její matka byla staromódní a nechala v roce 1752 staré stavby strhnout a nahradit je novými většími budovami, nyní již v rokokovém slohu.

Alexandrův palác Byl postaven v Carském Selu. Bylo to z pověření Kateřiny Velké pro jejího oblíbeného vnuka a budouc ho cara Alexandera u příležitosti jeho sňatku s velkokněžnou Elizavetou Alexejevnou, rozenou princeznou Louise Maria Augusta Baden. Elegantní budova v neoklacisistním slohu byla navržena Giacomo Quarenghi a postavena v letech 1792-1796.

Pavlův palác Byl postaven v roce 1777 carevičem a pozdějšém carem Pavlempro pobyt v blízkosti velkolepého sídla jeho matky císařovny Kateřiny II v Carském Selu.

Zdi a věže moskevského Kremlu Stávající zděné věže byly postaveny v patnáctém století, mezi roky 1485 až 1495, na stejném místě, kde byl předtím staré bílé kamenné zdi z doby Dimitrije Donského. Toto veliké opevňovací dílo bylo postaveno na základě pokroku vojenské techniky této doby.

Shlisselburg Postavený původně jako dřevěná tvrz Orechov ("oříšek") v roce 1323, pro ochranu severní hranice Novgorodu a přístupu k Baltskému moři.

Kremlin v Súzdalu První písemná zmínka o Kremlinu v Suzdalu je z roku1024. Kreml je v ohybu řeky Kamenka v jižní části moderního města Suzdal. Je zde pravoslavný kostel ve stylu tradiční ruské architektury zešestnáctého a sedmnáctého století, a klášter Panny Marie Ochranitelky.

Oranienbaum Střední část paláce je spojen dvěma galeriemi s dvěma čínskými a japonskými křídly, dolní zahradou s fontánami a sochami,

Hvězdárna otevřena v roce 1839 Observatoř Pukovo Hvězdárna otevřena v roce 1839

Bílé památky ve Vladímiru a Suzdalu Název označuje osm středověkých památek z vápence

V tomto domě žil malíř Ilja Repin Finca Los Penates V tomto domě žil malíř Ilja Repin

Palác Konstantinovski Stavba začala v roce 1720 na příkaz Petra Velikého a v současné době slouží jako sídlo ruského prezidenta

Palác Petrodvorce Ve středu je Velký palác je postavený v barokním slohu na terase. V e spodní části rozsáhlé parky a a fontány..

Klášter založený v roce 1429 Klášter Solovetsky Klášter založený v roce 1429

Eliza Hřbitovy v Novodevichi Byl založen v roce 1898, kdy již nebylo místo ve zdech kláštera. Jeden z prvních významných osob byl zde pohřben Anton Pavlovič Čechov.

Más sitios interesantes: Frases Videos Postales Wallpapers