Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OP ZAM) pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb – vyrovnávací platba Ing. Hana Doleželová,
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Sekce náměstka ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Odbor ochrany práv dětí (91) Odbor sociálního začleňování (92) –1–1.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Informace k individuálního projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
PhDr. Kateřina Kubalčíková, Ph.D.
Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb a potřebnosti rozvoje dosavadních sociálních služeb v městě Brně   Cílová skupina: Osoby s duševním onemocněním.
MANUÁL VÝPOČTU JEDNOTKY SOCIÁLNÍ SLUŽBY pomocný materiál pro vyplnění
Úřad práce České republiky
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Podání žádosti o dotaci na rok 2018
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Nízkoprahová denní centra
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Struktura zdravotní péče v ČR, státní a nestátní zdravotnická zařízení
Služby následné péče.
Tlumočnické služby.
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Informace o činnosti APSS ČR
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro léta v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Zpracovaly: JUDr. Petra.
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Struktura zdravotní péče v ČR, státní a nestátní zdravotnická zařízení
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Klíčové aktivity projektu
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Podání žádosti o dotaci na rok 2019
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
DOPAD NOVÉ DRUHOLOGIE SOCiÁLNÍCH SLUŽEB NA KLASICKÉ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE Daniela Lusková.
PRACHATICE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
AP obsah Úvod Tvorba AP 2020
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce výpočtové části Pravidel pro rok 2018

Východiska pro přípravu Pravidel pro rok 2018 Data od sociálních služeb, reportovaná v rámci Žádosti o dotaci pro rok 2017 a Vyúčtování dotace pro rok 2016. Modelace výpočtů při nastavení různých parametrů a normativů s využitím modulu KISSoS pro výpočet vyrovnávací platby. Intenzivní spolupráce Oddělení ekonomiky a kontroly, Odboru sociálních věcí Jihomoravského kraje se společností AUGUR Consulting a připomínkování textové části pravidel Oddělením sociálních služeb, Odboru sociálních věcí Jihomoravského kraje. Diferenciace hodnot finanční podpory na úvazek/lůžko dle jednotlivých druhů sociálních služeb a cílových skupin. Výpočet finanční podpory z pevně stanovených hodnot. Zrušení redukčních kritérií dle oblastí. Změny pro rok 2018

Filozofie konstrukce výpočtové části Pravidel pro rok 2018 Cílem bylo nastavení normativů pro jednotlivé druhy sociálních služeb tak, aby zohledňovaly reálnou průměrnou nákladovost jednotlivých druhů sociálních služeb, ale také další informace související s KPSS a umožnily sociálním službám předvídatelně plánovat. Změna / úprava normativů u některých druhů sociálních služeb tak, aby tyto sociální služby nebyly výrazně podfinancovány (pobytové služby s kapacitou do 18 lůžek) ani přefinancovány (pobytové služby s kapacitou nad 101 lůžek). Filozofie konstrukce textové části Pravidel pro rok 2018 Optimalizována byla pravidla i v textové části, především v bodech, kde mohlo v roce 2017 docházet k nejednotnostem výkladu a nesprávnému výpočtu ukazatelů žadateli o dotaci pro rok 2017 (např. výpočet denního podílu příspěvku na péči, apod.). Pravidla byla dále doplněna o článek 15. Pojmosloví, v němž jsou definovány nejdůležitější pojmy, s nimiž Pravidla operují. Jedná se zejména o: - bližší specifikaci pojmu Převažující cílová skupina, - bližší specifikaci položky Denní podíl příspěvku na péči, aj.

SKUPINY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB služby sociální prevence a odborného sociálního poradenství – ambulantní a terénní forma služby (v rámci této skupiny je samostatně řešena obdobným mechanismem výpočtu služba noclehárny) služby sociální péče – ambulantní a terénní forma služby (v rámci této skupiny je samostatně řešena obdobným mechanismem výpočtu služba tísňové péče) služby sociální prevence – pobytová forma služby služby sociální péče – pobytová forma služby

Filozofie konstrukce výpočtové části Pravidel pro rok 2018 pro skupinu A Cílem bylo nastavení normativů pro jednotlivé druhy sociálních služeb tak, aby zohledňovaly reálnou průměrnou nákladovost jednotlivých druhů sociálních služeb, ale také další informace související s KPSS a umožnily sociálním službám předvídatelně plánovat. Modelace reálné průměrné nákladovosti byla vyhotovena za rok 2015 i za rok 2016, jednak ve formě průměrných celkových nákladů na 1 úvazek pracovníka měsíčně a také ve formě mediánu průměrných celkových nákladů na 1 úvazek pracovníka měsíčně. Průměr = součet všech hodnot v podílu s jejich počtem. Medián = hodnota, jež dělí řadu vzestupně seřazených výsledků na dvě stejně početné poloviny. Přehled výsledných hodnot dokumentuje tabulka na dalším slidu.

SKUPINA A Skupina Druh sociální služby 2015 - průměr 2015 - medián Intervenční centra 38 093 Kč 34 150 Kč Kontaktní centra 47 561 Kč 45 862 Kč 38 268 Kč 42 768 Kč Krizová pomoc 37 743 Kč 34 331 Kč 34 738 Kč 37 185 Kč Nízkoprahová denní centra 37 920 Kč 39 219 Kč 33 717 Kč 34 309 Kč NZDM 34 926 Kč 33 680 Kč 34 436 Kč 33 936 Kč Odborné soc. poradenství 38 672 Kč 38 687 Kč 36 630 Kč 36 679 Kč Raná péče 47 815 Kč 49 290 Kč 44 661 Kč 44 894 Kč Služby následné péče (A) 67 532 Kč 59 852 Kč SAS pro rodiny s dětmi 34 740 Kč 34 048 Kč 33 972 Kč 35 197 Kč SAS pro seniory a osoby se zdravotním postižením 32 724 Kč 29 421 Kč 27 282 Kč 34 768 Kč 29 566 Kč 32 946 Kč Sociálně terapeutické dílny 32 039 Kč 33 242 Kč 33 167 Kč 35 079 Kč Sociální rehabilitace - terénní a ambulantní forma služby 35 192 Kč 34 808 Kč 35 057 Kč 36 167 Kč Telefonická krizová pomoc 27 582 Kč 36 105 Kč Terénní programy 42 592 Kč 41 825 Kč 37 776 Kč 36 177 Kč Tlumočnické služby 37 692 Kč 37 690 Kč 32 612 Kč 33 885 Kč Noclehárny  - -  36 660 Kč 36 635 Kč

Příklad stanovení hodnoty finanční podpory SAS pro seniory a osoby se zdravotním postižením Výpočet reálných nákladů na 1 jednotku (úvazek v PP) ID Celkové náklady služby - bez zdravotnického personálu Pracovníci v přímé péči (počet přepočtených úvazků) Počet měsíců poskytování Koeficient K Reálné náklady na jednotku z Vyúčtování 2016 24***** 521 881,00 Kč 1,69 12 1,3 19 795,21 Kč ID Celkové náklady služby - bez zdravotnického personálu Pracovníci v přímé péči (počet přepočtených úvazků) Počet měsíců poskytování Koeficient K Reálné náklady na jednotku z Vyúčtování 2015 24***** 530 054,00 Kč 1,575 12 1,3 21 573,22 Kč Výpočet se provedl u všech sociálních služeb v dané kategorii – z výsledků byl stanoven medián a průměr. Druh sociální služby 2015 - průměr 2015 - medián 2016 - průměr 2016 - medián Návrh normativů SAS pro seniory a osoby se zdravotním postižením 32 724 Kč 29 421 Kč 28 424 Kč 33 857 Kč 29 000 Kč Byly provedeny modelace na síť 2018 se zohledněním obdržené částky a požadavku na rok 2017. ID Optimální finanční podpora pro rok 2018 Požadovaná částka na rok 2017 Obdržená částka na rok 2017 Rozdíl OFP a obdržené z roku 2016 24***** 553 737,60 Kč 323 400,00 Kč 230 337,60 Kč

Stanovení hodnoty finanční podpory SAS pro seniory a osoby se zdravotním postižením Výpočet reálných nákladů na 1 jednotku (úvazek v PP) ID Celkové náklady služby - bez zdravotnického personálu Pracovníci v přímé péči (počet přepočtených úvazků) Počet měsíců poskytování Koeficient K Reálné náklady na jednotku z Vyúčtování 2016 2433789 623 342,00 Kč 1,3 12 33 298,18 Kč ID Celkové náklady služby - bez zdravotnického personálu Pracovníci v přímé péči (počet přepočtených úvazků) Počet měsíců poskytování Koeficient K Reálné náklady na jednotku z Vyúčtování 2015 2433789 671 758,00 Kč 1,4 12 1,3 30 758,15 Kč Výpočet se provedl u všech sociálních služeb v dané kategorii – z výsledků byl stanoven medián a průměr. Druh sociální služby 2015 - průměr 2015 - medián 2016 - průměr 2016 - medián Návrh normativů SAS pro seniory a osoby se zdravotním postižením 32 724 Kč 29 421 Kč 28 424 Kč 33 857 Kč 29 000 Kč Byly provedeny modelace na síť 2018 se zohledněním obdržené částky a požadavku na rok 2017. ID Optimální finanční podpora pro rok 2018 Požadovaná částka na rok 2017 Obdržená částka na rok 2017 Rozdíl OFP a obdržené z roku 2016 2433789 399 016,80 Kč 434 600,00 Kč -35 583,20 Kč

Filozofie konstrukce výpočtové části Pravidel pro rok 2018 pro skupinu B Cílem bylo nastavení normativů pro jednotlivé druhy sociálních služeb tak, aby zohledňovaly reálnou průměrnou nákladovost jednotlivých druhů sociálních služeb, ale také další informace související s KPSS a umožnily sociálním službám předvídatelně plánovat. Modelace reálné průměrné nákladovosti byla vyhotovena za rok 2015 i za rok 2016, jednak ve formě průměrných celkových nákladů na 1 úvazek pracovníka měsíčně a také ve formě mediánu průměrných celkových nákladů na 1 úvazek pracovníka měsíčně. Průměr = součet všech hodnot v podílu s jejich počtem. Medián = hodnota, jež dělí řadu vzestupně seřazených výsledků na dvě stejně početné poloviny. Přehled výsledných hodnot dokumentuje tabulka na dalším slidu.

SKUPINA B Skupina Druh sociální služby 2015 - průměr 2015 - medián Centra denních služeb 39 659 Kč 35 814 Kč 35 656 Kč 38 294 Kč Denní stacionáře 31 271 Kč 31 017 Kč 32 828 Kč 31 152 Kč Odlehčovací služby - pouze ambulantní a terénní forma 32 630 Kč 27 696 Kč 28 635 Kč 26 903 Kč Osobní asistence 32 726 Kč 27 733 Kč 28 589 Kč 28 055 Kč Pečovatelská služba 30 966 Kč 29 372 Kč 30 643 Kč 28 477 Kč Podpora samostatného bydlení 33 768 Kč 43 409 Kč Průvodcovské a předčitatelské služby 26 478 Kč 29 829 Kč Tísňová péče -

Filozofie konstrukce výpočtové části Pravidel pro rok 2018 pro skupinu C Cílem bylo nastavení normativů pro jednotlivé druhy sociálních služeb tak, aby zohledňovaly reálnou průměrnou nákladovost jednotlivých druhů sociálních služeb, ale také další informace související s KPSS a umožnily sociálním službám předvídatelně plánovat. Modelace reálné průměrné nákladovosti byla vyhotovena za rok 2015 i za rok 2016, jednak ve formě průměrných celkových nákladů na 1 lůžkoden a také ve formě mediánu průměrných celkových nákladů na 1 lůžkoden. Průměr = součet všech hodnot v podílu s jejich počtem. Medián = hodnota, jež dělí řadu vzestupně seřazených výsledků na dvě stejně početné poloviny. Přehled výsledných hodnot dokumentuje tabulka na dalším slidu.

SKUPINA C Skupina Druh sociální služby 2015 - průměr 2015 - medián Azylové domy - rodiny s dětmi 371 Kč 354 Kč 400 Kč 385 Kč Azylové domy - jednotlivci 344 Kč 332 Kč Domy na půl cesty 718 Kč 711 Kč Noclehárny - dle úvazků  - -  36 660 Kč 36 635 Kč Noclehárny - dle lůžkodnů 221 Kč 184 Kč 292 Kč 257 Kč Služby následné péče - pobytová forma 520 Kč 507 Kč Terapeutické komunity - Sociální rehabilitace - pobytová forma 399 Kč

Filozofie konstrukce výpočtové části Pravidel pro rok 2018 pro skupinu D Cílem bylo nastavení normativů pro jednotlivé druhy sociálních služeb tak, aby zohledňovaly reálnou průměrnou nákladovost jednotlivých druhů sociálních služeb, ale také další informace související s KPSS a umožnily sociálním službám předvídatelně plánovat. Modelace reálné průměrné nákladovosti byla vyhotovena za rok 2015 i za rok 2016, jednak ve formě průměrných celkových nákladů na 1 lůžkoden a také ve formě mediánu průměrných celkových nákladů na 1 lůžkoden. Průměr = součet všech hodnot v podílu s jejich počtem. Medián = hodnota, jež dělí řadu vzestupně seřazených výsledků na dvě stejně početné poloviny. Přehled výsledných hodnot dokumentuje tabulka na dalším slidu.

Podíl uživatelů v III. a IV. stupni závislosti SKUPINA D Druh sociální služby Podíl uživatelů v III. a IV. stupni závislosti 2015 - průměr 2015 - medián 2016 - průměr 2016 - medián D Domovy pro osoby se zdravotním postižením do 50 % - 1 007 Kč 1 072 Kč ve výši 51 - 65 % 886 Kč ve výši 66 - 80 % 963 Kč 909 Kč ve výši 81 - 100 % 1 355 Kč 1 414 Kč Domovy pro seniory 790 Kč 799 Kč 816 Kč 830 Kč 817 Kč 848 Kč Domovy se zvláštním režimem 1 532 Kč 1 110 Kč 832 Kč 807 Kč 641 Kč 1 106 Kč 934 Kč Chráněné bydlení 787 Kč 690 Kč 819 Kč 737 Kč Odlehčovací služby (P) 1 056 Kč 964 Kč 953 Kč 962 Kč Sociální služby poskytované ve zdrav. zařízeních 773 Kč 960 Kč 838 Kč Týdenní stacionáře 1 177 Kč 1 404 Kč 1 486 Kč 1 052 Kč