VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad:
Advertisements

uuuuuuuuuuuuuuuu Zjistila jsem, ž e cokoliv se stane, jakkoliv zl é se to zd á - ž ivot jde d á l a z í tra to bude lep ší.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
1. Setkání (nejen) křesťanských pedagogů litoměřické diecéze Myšlenka a smysl setkávání pedagogů „Naši učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Náhradní rodinná péče TÉMA SADY: Občanská výchova.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Maya Angela a její moudrá slova
Bůh je moje jistota..
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název projektu: Moderní škola
Název vzdělávacího materiálu
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Název vzdělávacího materiálu
Ahoj děti, já jsem Medvídek Pú a budu vás provázet dnešním příběhem.
Užitečné závaží.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ANOTACE POLOŽIT ŽÁKŮM NĚKTERÉ OTÁZKY Z OBLASTI PRÁVNÍHO VĚDOMÍ
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Volby v ČR Název školy: ZŠ Salvátor
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Právo sociálního zabezpečení
SKLOŇOVÁNÍ ZÁJMEN MNĚ? VÁM? SOBĚ? NAŠIMI?
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Žít svůj život naplno.
ZDRAVÍ JAKO HODNOTA.
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Moudra pana Horníčka !.
U holiče.
VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
VY_32_INOVACE_VO.9.A.02 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.02_typy_a_formy_statu.
9. Rozlišování v modlitbě
Práva a povinnosti členů rodiny
Přeji Ti sílu všech živlů
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Obědy ve Školní jídelně 5.A 2016/2017
Přeji krásný den... Pro Tebe.
Citáty . Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být.
Moudra s květinou.
ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Co je tvoje....
Dalo by se to označit jako moudra slavných…
ABY NEBYLO POZDĚ.
Tato TANTRA pochází původem z Indie.
Dalo by se to označit jako moudra slavných…
Naučil jsem se....
Pošli toto srdce všem, které nechceš v roce 2010 ztratit,
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
VERŠE… 1.
1. Rady pro udílení svátosti smíření
Věda a etika.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Za malou chvíli vkročíte do záhadného světa ...
Přeji Ti sílu všech živlů
Každý den jsme trochu starší…
Výhody věku přes 50 let. Není to k smíchu (ale trochu přece),
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Co je tvoje....
PERLY MOUDROSTI.
Transkript prezentace:

VAŠE NÁBOŽENSTVÍ NENÍ DŮLEŽITÉ Překlad: www.adastra.estranky.cz Rozhovor brazilského teologa Leonarda Boffa s tibetským dalajlámou Překlad: www.adastra.estranky.cz

“Vaše Svatosti, které náboženství je ze všech nejlepší?” Leonardo Boff je jedním z obnovitelů Teologie svobody V debatě u kulatého stolu, která se týkala náboženství a svobody, jsem se dalajlámy – s trochou zlomyslnosti, ale také se zájmem – zeptal: “Vaše Svatosti, které náboženství je ze všech nejlepší?”

To mě překvapilo, neboť jsem si byl vědom jízlivosti v mé otázce. Myslel jsem, že řekne: “tibetský buddhismus” nebo “východní náboženství“, jež jsou mnohem starší než křesťanství. Dalajláma se odmlčel, pohlédl mi do očí a usmál se... To mě překvapilo, neboť jsem si byl vědom jízlivosti v mé otázce. Odpověděl: “Nejlepší náboženství je to, které tě přivede co nejblíže k Bohu. Takové, co z tebe udělá lepšího člověka.”

Abych překonal rozpaky z tak moudré odpovědi, zeptal jsem se: “A co mě udělá lepším?” Odpověděl: “Cokoli, co tě udělá více - soucitným, - citlivým, - objektivním, - milujícím, - lidským, - odpovědným, - etickým. Náboženství, které tohle dokáže, je pro tebe tím nejlepším.”

Pamatuj: vesmír je ozvěnou tvých skutků a myšlenek.” Byl jsem chvíli zticha a žasl jsem (a dokonce i teď, když na to pomyslím) nad jeho moudrými a nezpochybnitelnými slovy: “Nezajímá mě, příteli, jaké náboženství vyznáváš a zda jsi zbožný, nebo ne. Důležité pro mne je to, jak jednáš s rodinou a přáteli, jak se chováš v práci, ve společnosti, před světem... Pamatuj: vesmír je ozvěnou tvých skutků a myšlenek.”

Jestliže se chovám dobře, dostanu zpět dobro. “Zákon akce a reakce neplatí jen ve fyzice. Týká se rovněž všech vztahů - k lidem, zvířatům, rostlinám, světu… Jestliže se chovám dobře, dostanu zpět dobro. Jestliže jednám se zlým úmyslem, vrátí se mi zlo.“ „Babička a dědeček ti říkali čistou pravdu: vždy budeš mít to, co přeješ i ostatním. Být šťastný není záležitostí osudu. Je to věc volby.”

A osud – to je tvůj život.“ “Není vyššího náboženství, než je Pravda.” Nakonec dodal: “Pečuj o své myšlenky, neboť se z nich stanou slova. Pečuj o svá slova, neboť se z nich stanou skutky. Pečuj o své skutky, neboť se z nich stanou zvyky. Pečuj o své zvyky, neboť utvářejí charakter. Pečuj o svůj charakter, neboť ten utváří osud. A osud – to je tvůj život.“ “Není vyššího náboženství, než je Pravda.”