Bylinky Šťovík kyselý Hana a Petr Ulrychovi Užívá se převážně zevně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hana a Petr Ulrychovi Použití třezalky je velmi rozsáhlé: působí antibioticky, čistí krev, má účinky protizánětlivé, dobře působí na ekzémy, odstraňuje.
Advertisements

Hana a Petr Ulrychovi Použití třezalky je velmi rozsáhlé: působí antibioticky, čistí krev, má účinky protizánětlivé, dobře působí.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_ZAPADNI_CECHY_LAZNE.
VY_32_INOVACE_Slo_I_07 Vzduch, kyslík ppt. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
SOUSTAVA ŽLÁZ S VNITŘNÍM VYMĚŠOVÁNÍM. Funkce: řízení celého organismu (spolu s nervovou soustavou) žlázy s vnitřním vyměšováním = endokrinní žlázy produkují.
Dýchací soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_7_Dýchací soustava Téma: Přírodověda.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Prvky a směsi Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_05_ Dělící metody Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: Př 8/17 Předmět: přírodopis Ročník: 8.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV53 Název školy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Chemie pro 9. ročník ZŠ. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název:
POCHUTINY VY_32_INOVACE_17_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník Předmět:
Léčivé rostliny a jejich využití u koní. Přírodními léčivy můžeme: Udržet koně v dobré kondici Předcházet nemocem Přispět ke zkrácení léčby mnoha zdravotních.
Var Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Člověk a svět práce Příprava pokrmů Úprava vajíček Autor: Mgr. Zdeněk Šebestík Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Vlastimil Kopečný VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Přírodopis_7_Mechorosty,
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_20_01_stavba trávicí soustavy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Energetická hodnota potravin (EH)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potraviny rostlinného původu VY_32_INOVACE_Kaluzova_
Bylinky - Kräuter.
Výukový materiál VY_52_INOVACE_27_ Hormony
VYS_32_INOVACE_491_Mytí, smáčivost, emulgace NÁZEV ŠKOLY
BIOLOGIE ČLOVĚKA TRÁVICÍ SOUSTAVA
Název školy Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 Autor
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
: Suroviny pro cukráře III. ročník
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
STŘEDNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ, HOTELNICTVÍ A SLUŽEB
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Hluchavkovité.
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název: VY_32_INOVACE_3B_01_Vylučovací
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Psychotropní látky.
Složení potravin Ing. Petra Pechová, 2012.
Bylinková spirála.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: 469 661 719, emaiI:
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
VY_32_INOVACE_17_Trávicí soustava 2. část
CHEMIE - Rozdělení a vlastnosti tuků
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Vitamíny rozpustné ve vodě
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Jarmila Kašparová nutriční terapeutka
AROMATICKÉ KOŘENÍ.
Léčivé rostliny Michaela Housková 3.A.
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
Trávicí soustava.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
VY_32_INOVACE_10_PRVOUKA 1. ROČNÍK_PRANOSTIKY I.
Gabriela Černohorská 3.A
Letní pozdrav.
TRÁVICÍ SOUSTAVA ČLOVĚKA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Vylučovací soustava funkce: vylučuje odpadní látky: oxid uhličitý voda
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Bylinky Šťovík kyselý Hana a Petr Ulrychovi Užívá se převážně zevně ve formě obkladů na různé kožní defekty nebo jako kloktadlo při aftech v ústech

usnadňuje odkašlávání uvolňuje hlen ,upravuje stolici JITROCEL usnadňuje odkašlávání  uvolňuje hlen ,upravuje stolici

Mateřídouška zvyšuje obranyschopnost organizmu proti infekčním chorobám , posiluje nervy... a krásně voní

Třezalka Použití třezalky je velmi rozsáhlé: působí antibioticky, čistí krev, má účinky protizánětlivé, dobře působí na ekzémy, odstraňuje otoky, pomáhá při chorobách plic, slinivky břišní i jater, léčí žaludek i dvanácterník .

Máta peprná odstraňuje křeče v trávícím ústrojí, působí protizánětlivě, je vhodné ji použít např. při nadýmání

Květ černého bezu je vynikající potopudnou rostlinou Květ černého bezu je vynikající potopudnou rostlinou. Má též účinky močopudné , příznivě také působí na cévy. Spektrum použití je široké, nejčastěji se používá k léčbě kašle

Medvědí česnek Najdeme v něm silice, vitamíny, minerální látky. Zanedbatelné nejsou ani látky snižující hladinu cukru v krvi . .

Šalvěj je vhodné používat jen v malých dávkách, krátkodobě Šalvěj je vhodné používat jen v malých dávkách, krátkodobě. Působí protizánětlivě, snižuje vylučování potu, zvyšuje vylučování moči, má protibakteriální účinky.

Čerstvou nať přidáváme do masitých a zeleninových pokrmů. Tymián Čerstvou nať přidáváme do masitých a zeleninových pokrmů. Směs sušených lístků a květů používáme jako koření, třeba do svíčkové.

Plátěný sáček se sušenou levandulí vložený pod polštář podporuje Levandule Plátěný sáček se sušenou levandulí vložený pod polštář podporuje klidný spánek.

Dobromysl Dobromyslová silice (hlavní složkou je thymol) dokáže zlepšovat vykašlávání. Kromě toho má silice povzbuzující a euforizující účinek na centrální nervovou soustavu

krásné léto Ti přeje Zdena