Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
v Novém Strašecí Komenského nám. 209, Nové Strašecí tel , , ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OP VK NÁZEV: VY_42_INOVACE_02 AUTOR: Mgr. Petr Kubec OBDOBÍ: ROČNÍK: 7- 9 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace VZDĚLÁVACÍ OBOR: Matematika a její aplikace TÉMATICKÝ OKRUH: Číslo a proměnná TÉMA: Praktická využitelnost poznatků o procentech  ANOTACE: Prezentace je sestavena z pěti slovních úloh s výpočty procent. Zaměření úloh zvyšuje gramotnost ekonomickou, finanční, čtenářskou. Úloha č. 5 je náročnější úloha s procenty, určená pro talentované žáky.

2 Čerstvé zeleniny je potřeba 357 kg.
1. Zelenina ztrácí sušením 72 % své hmotnosti. Kolik je třeba čerstvé zeleniny, abychom dostali 100 kg sušené? Čerstvé zeleniny je potřeba 357 kg.

3 Vzniklá směs je 5 procentní.
2. Na 95 gramů vody přidáme 5 gramů kyseliny solné. Kolikaprocentní je vzniklá směs? Vzniklá směs je 5 procentní.

4 Dělnice vysázely 5044 smrčků.
3. Lesní dělnice měly vysázet 4 850 smrčků. Svůj úkol splnily na 104 %. Kolik smrčků skutečně vysázely? Dělnice vysázely 5044 smrčků.

5 Do elektrárny má být odvezeno 300 tun uhlí.
4. Kolik tun uhlí má být celkem odvezeno do elektrárny, když je naloženo 180 tun a je to právě 60 % celkového množství uhlí určeného k odvozu? Do elektrárny má být odvezeno 300 tun uhlí.

6 ÚLOHA S VYŠŠÍ OBTÍŽNOSTÍ
5. Nádoba s vodou měla hmotnost 1, 48 kg. Když jsme odlili 75 % vody, snížila se hmotnost na ,73 kg. Vypočítej hmotnost prázdné nádoby. Kolik vody bylo původně v nádobě? Prázdná nádoba vážila 0,48 kg a původně v ní byl 1 l vody.

7 ZDROJ: Archiv autora


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského"

Podobné prezentace


Reklamy Google