Teorie spiknutí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NĚMECKO KONSTANZ.
Advertisements

Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
¡ Zdá se to nereálné ! Generál Dwight D. Eisenhower Měl pravdu když vydal příkaz zaznamenat „svědectví“ v mnoha filmech a fotografiích …
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Zvuková automatická Slide Show Vracím se domů, zase mířím tam, kde měl jsem dávno být, ministrant na kůru co zpívával Ave Maria.
Ponoř se do modra ….
POLITICKÝ SYSTÉM ANTICKÉHO ŘECKA I.
Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Edward Jenner se narodil v Anglii roku Jako malý chlapec se Edward zajímal o přírodní vědy. Na břehu řeky Severn trávil dlouhé hodiny hledáním zkamenělin.
Medvídek Pú.
Všem lidem na celém světě přeji…
ČESKÝ STÁT 11. – 12. STOLETÍ Přemyslovské Čechy.
Irské štěstí.
Vznik státních útvarů III.
Svět v miniatuře aneb analýza populace Země.
Státy a jejich seskupení
Adolf Hitler Způsobil smrt milionů.
Morová rána 14. století.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMarie Terezie a Josef II. Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje dobu.
Mgr. Michal Oblouk SOUVĚTÍ SOUŘADNÉ.
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová
Kmen: Asmet Vypracoval: Tomáš K..
USA a studená válka Mccartismus Rasová diskriminace
Irské štěstí.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… (2.TES. 3,1)
Ze Skandinávie (Norsko, Švédsko) se vypravili zhruba v 8. století, plenili pobřeží Británie (kláštery Iona a Lindisfarne) a také pobřeží Francie (zejména.
Doba husitská v Čechách (Období po Husově smrti)
M I S E Slovo, které se stalo tělem A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn,
Johanka z Arku též Jana z Arku, přezdívaná Panna Orleánská či Panna Jana narodila se přibližně 6. ledna 1412 v severní Francii ve vesničce Domrémy žila.
Medvídek Pú.
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Bruncvíkovi VY_32_INOVACE_17 Sada 9
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Kubánská raketová krize (Karibská krize)
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
Napoleon Bonaparte Napoleon a jeho doba.
1. Věčný Bože, silný v boji, | jak jsou příbytkové tvoji rozkošní, | ze všech nejkrásnější. | A proto touží má duše | po síních tvých v každém čase, |
Zdá se,že to není možné ! GENERÁL DWIGHT D. EISENHOWER MĚL PRAVDU, KDYŽ DAL ROZKAZ NATOČIT A VYFOTIT CO MOŽNÁ NEJVÍC...
Svět plný dobrodružství, středověké hrady, města a vesnice, krajina plná skal, lesů potoků a řek. To je Naturalis. Celý příběh začíná v podhradí Naturalisu,
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
DOPIS PRO TEBE.
Teorie státu.
 1808 v Kutné Hoře Otec vojenský hudebník, později krejčí, matka dcera mlynáře. Vystudoval gymnázium, filozofickou fakultu nedokončil – odchází ke kočovné.
Lukáš 23,50-24,12 Josef z Arimatie Ježíšova smrt a vzkříšení 50 Členem židovské rady byl muž jménem Josef, člověk dobrý a spravedlivý, 51 který nesouhlasil.
Římské výboje v západním Středomoří Ovládnutí Makedonie a Řecka.
Jana (Johanka) z Arku. ..Narození Jany.. Narodila se v chudé rodině roku 1412 ve vesnici Domrény na vancouleurském panství Narodila se v chudé rodině.
Kde jsou Athény?.
Život na vesnici VY_32_INOVACE_2_DĚJEPIS_10_ŽIVOT NA VESNICI
DOPIS PRO TEBE.
VY_32_INOVACE_D9.16 Autor: Eva Žárová Datum vytvoření: červen 2012
Zdá se,že to není možné ! IT SEEMS IMPOSIBLE !
Zdá se,že to není možné ! IT SEEMS IMPOSIBLE !
Úvod do středověku.
ČESKÉ KRÁLOVSTVÍ. ČESKÉ KRÁLOVSTVÍ Obsah Přemysl Otakar I. Situace ve městech Přemysl Otakar II. Nástup Lucemburků Zdroje.
Bývalý ČeskoSlovenský prezident
Zdá se,že to není možné ! IT SEEMS IMPOSIBLE !
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Novověk – stavovské povstání a třicetiletá válka
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Zdá se,že to není možné ! GENERÁL DWIGHT D. EISENHOWER MĚL
Zem v miniatuře.
Transkript prezentace:

Teorie spiknutí

Kronika kláštera sv. Kateřiny pod horou Rotomagni, rok 1345:   „Malomocní v celé Francii byli uvězněni a odsouzeni papežem; mnoho jich poslali na hranici; ti, kteří přežili, byli drženi ve svých příbytcích. Někteří se přiznali, že se spikli, aby zabili všechny zdravé, urozené i neurozené, a aby získali vládu nad celým světem.“

Inkvizitor Bernard Gui, OP „Malomocní, nemocní na těle i na duchu, nasypali otrávený prach do studní, fontán a řek, aby nakazili leprou zdravé a způsobili jim nemoc nebo smrt. Zdá se to neuvěřitelné, ale zamýšleli ovládnout města a vesnice, již si rozdělili moc a úřady hrabat a baronů. Mnozí z nich se po uvěznění přiznali, že se účastnili tajných shromáždění nebo porad, které s nimi měli jejich vůdcové po dobu dvou roků, aby domluvili spiknutí. Bohu se však zželelo jeho lidí: v mnoha městech a vesnicích vyli viníci odhaleni a upáleni. Jinde vyděšené obyvatelstvo, aniž počkalo na plnoprávné rozhodnutí soudu, vzalo útokem domy malomocných a spálilo je i s jejich obyvateli. Později se však rozhodlo postupovat méně zbrkle: od té chvíle ty malomocné, kteří přežili a byli shledáni nevinnými pozavírali na oddělená místa, kde měli zůstat až do smrti a odkud nesměli vycházet. A aby už nemohli nikdy škodit a ani se rodit, přísně oddělili muže od žen.   „Říkalo se, že židé byli komplici malomocných v tomto zločinu a proto mnoho jich bylo upáleno společně s malomocnými. Prostý lid vzal spravedlnost do vlastních rukou, aniž dostal svolení probošta: zavíral tyto lidi do domů spolu s dobytkem a nářadím a domy podpaloval.“

„Říkalo se, že židé byli komplici malomocných v tomto zločinu a proto mnoho jich bylo upáleno společně s malomocnými. Prostý lid vzal spravedlnost do vlastních rukou, aniž dostal svolení probošta: zavíral tyto lidi do domů spolu s dobytkem a nářadím a domy podpaloval.“

Struktura spiknutí V čele mocný iniciátor – autor plánu Provádějí marginální skupiny, lidé vyčlenění ze společnosti

Protokoly sionských mudrců (1903) „ Je třeba podotknouti, že lidé se špatným instinktem číselně převládají nad lidmi dobrými a proto nejlepší výsledky v ovládání jich docilují se násilím a zastrašením, nikoli však akademickým usuzováním. Každý člověk snaží se dosáhnout moci. Každý byl by rád diktátorem, jestli by jen mohl. Avšak málokdo by váhal obětovat štěstí druhých pro dostižení svých cílů.“