Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zem v miniatuře.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zem v miniatuře."— Transkript prezentace:

1 Zem v miniatuře

2 Kdybychom mohli zredukovat populaci zeměkoule na jednu malou vesnici, která by měla přesně 100 obyvatel, při zachování existujících proporcí současnosti, potom by to vypadalo asi takto:

3 Z nich by bylo: 59Aziatů, 21 Evropanů, 6+6 osob ze západní polokoule (stejně ze severu jako z jihu) a Afričaů

4 52 by bylo žen 48 mužů 70 by nebylo bílých 30 by bylo bílých 70 by byli nekřesťani 30 křesťani 89 heterosexuálů 11 homosexuálů

5 6 lidí by vlastnilo 59 % z bohatství celé vesnice a 6
(ano 6 ze 6) by bylo ze Severní Ameriky. Ze 100 osob, by 80 žilo v nelidských podmínkách.

6 70 by neumělo číst 50 by trpělo špatnou výživou 1 osoba by byla na sklonku smrti 1 dítě by bylo před narozením Jenom1(ano, jenom1člověk) by měl vysokoškolské vzdělání.

7 V této vesnici by byla pouze1osoba s počítačem.
Analyzování našeho světa z této stlačené perspektivy dokazuje větší potřebu přijatelnosti, tolerance, porozumění a vzdělání.

8 Teď přemýšlej... Jestli jsi se dnes ráno vzbudil/a více zdráv/a než nemocen/a, potom máš více štěstí než milióny lidí, kteří se nedožijí konce tohoto týdne.

9 Pokud jsi nikdy neokusil/a nebezpečí války, samotu z uvěznění, agónii z týrání, anebo muka z podvýživy, potom jsi napřed - před 500 milióny lidí celého světa.

10 Pokud můžeš svobodně navštěvovat kostel bez strachu z ponížení, zatknutí, týrání anebo zabití…. Potom máš víc štěstí jako mil. ( ) lidí na tomto světě.

11 Pokud máš jídlo v lednici, šaty ve skříni, střechu nad hlavou a postel na spaní, jsi bohatší než 75% světové populace.

12 Jestli máš peníze v bance,v peněžence a na stole nějaké drobné… už patříš mezi 8% nejbohatších lidí tohoto světa.

13 Jestliže Tvoji rodiče stále ještě žijí a nejsou rozvedeni… jsi osoba VELMI neobvyklá

14 Pokud čteš tento vzkaz, dostal/a jsi dvojité požehnání: Někdo na Tebe myslí, a co dále, máš více štěstí než osob na tomto světě, kteří neumějí číst.

15 Pracuj, jakoby jsi nepotřeboval/a peníze.
Miluj, jakoby Ti nikdy nikdo, neublížil. Tancuj, jako by se na Tebe nikdo nedíval. Zpívej, jakoby Tě nikdo neposlouchal.

16 Co dávaš to se Ti vrátí. Pošli tento odkaz všem, které považuješ za své přátele a nebo si jich alespoň vážíš. Pošli to a potěš někoho. Jediné, co se může stát, když se rozhodneš to poslat – je, že Ti někdo bude vděčen, že jsi na něho vzpomněl/a.

17 Uvědomuješ a vážíš si všeho co máš?
Hezký den:-)


Stáhnout ppt "Zem v miniatuře."

Podobné prezentace


Reklamy Google