Operační program Životní prostředí 2014 – 2020

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
OPŽP p rogramové období Operační program Životní prostředí  Usnesením vlády č. 867 ze dne 28. listopadu 2012 vymezen samostatný operační.
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
OPERAČNÍ PROGRAM Životní prostředí Pro období
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Úvod do problematiky OPŽP
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Seminář V rámci projektu „Čisté povodí Svratky“ - Problematika zatížení vodních nádrží fosforem, zkušenosti s odstraňováním fosforu, možnosti.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Operační program Životní prostředí
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Plány pro zvládání povodňových rizik
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Nový Operační program Životní prostředí.
OPŽP PRIORITNÍ OSA 1 Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní SPECIFICKÝ CÍL 1.1 Snížit množství vypouštěného znečištění do povrchových i.
Zlepšování kvality vod a snižování rizika povodní
zelená linka: Operační program Životní prostředí
Programový rámec OP ŽP Členská schůze MAS Opavsko 2. června 2015.
zelená linka: Finanční možnosti čerpání z Operačního programu Životní prostředí na vodu.
zelená linka: PO 4 Ochrana a péče o přírodu a krajinu Lucie Landová Agentura ochrany přírody a krajiny ČR
Možnosti financování adaptačních opatření – Operační program Životní prostředí Přednášející: Datum: Ing. Jan Pištěk
zelená linka: Prioritní osa 1 – Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
DOTACE PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PLZEŇSKÝ KRAJ Informace odboru ŽP o možnostech financování projektů v roce 2015 zaměřených na ochranu a zlepšení.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
zelená linka: Nový Operační program Životní prostředí PRIORITNÍ OSA 3.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
Národní plány povodí Aktuální stav přípravy a souhrn programu opatření.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Adaptace v krajině, jejich potenciál a význam David Pithart, Beleco z.s., Koalice pro řeky z.s.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
zelená linka: Nový Operační program Životní prostředí PRIORITNÍ OSA 3 a předcházení vzniku odpadů.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
zelená linka: OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 2014 – 2020 KONFERENCE POVODNĚ A HOSPODAŘENÍ S VODOU Financování.
Opatření vázaná na vodu v SC 4.3
Setkání se starosty obcí Mgr. Vlastimil Peřina
Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Pracovní skupina Protipovodňová opatření
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Specifický cíl 4.4 – Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
OPŽP PO 4 Specifický cíl 4.1 a 4.2
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Operační program životní prostředí
PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP
1. Workshop pořizovatelů a projektantů k územní studii krajiny Kofinancování územní studie krajiny z NPŽP Petra Kolářová Odbor obecné ochrany přírody.
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Operační program Životní prostředí
Ochrana a péče o přírodu a krajinu Seminář MAS Sokolovsko o.p.s.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
4.4.1: Revitalizace funkčních ploch a prvků
Transkript prezentace:

Operační program Životní prostředí 2014 – 2020 Aktuální problematika malých vodních nádrží Ing. Lenka Čermáková Odbor ochrany vod Ministerstvo životního prostředí E-mail: lenka.cermakova@mzp.cz

Operační program Životní prostředí 2014 - 2020 Hlavním cílem OPŽP 2014 - 2020 je ochrana a zajištění kvalitního prostředí pro život obyvatel České republiky, podpora efektivního využívání zdrojů, eliminace negativních dopadů lidské činnosti na životní prostředí a zmírňování dopadů změny klimatu. alokace z fondů EU - Evropský fond pro regionální rozvoj (EFRR) a Fond soudržnosti (FS) Celková alokace 70,76 mld. Kč

Operační program Životní prostředí 2014 - 2020 26.12.2018 Operační program Životní prostředí 2014 - 2020 Prioritní osa 1 – Voda Prioritní osa 2 – Kvalita ovzduší Prioritní osa 3 – Zpracování odpadu Prioritní osa 4 – Ochrana přírody Prioritní osa 5 – Energetické úspory Prioritní osa 6 – Technická pomoc

Operační program Životní prostředí 2014 - 2020 26.12.2018 Operační program Životní prostředí 2014 - 2020 Alokace v rámci prioritních os PO 1 Celková alokace: 20,7 mld Kč PO 2 Celková alokace: 12 mld Kč PO 3 Celková alokace: 12,3 mld Kč PO 4 Celková alokace: 9,5 mld Kč PO 5 Celková alokace: 14,3 mld Kč PO 6 Celková alokace: 1,96 mld Kč Celkem za celý OP: 70,76 mld Kč

Operační program Životní prostředí 2014 - 2020 26.12.2018 Operační program Životní prostředí 2014 - 2020 Kdo může žádat o podporu? Podpora na ekologické projekty je otevřena širokému spektru žadatelů. Program je otevřen: obcím a městům, organizacím státní správy a samosprávy, výzkumným a vědeckým ústavům, fyzickým osobám podnikajícím, neziskovým organizacím. Přesný výčet subjektů, podmínky pro podání žádostí o podporu a podrobnější informace naleznete v Pravidlech pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP 2014-2020 (zveřejněných na http://www.opzp.cz/obecne-pokyny/dokumenty).

Operační program Životní prostředí 2014 - 2020 26.12.2018 Operační program Životní prostředí 2014 - 2020 Výše podpory Podpora může dosahovat až 85 % z celkových způsobilých výdajů na projekt (výjimečně i 100 % u některých opatření na ochranu přírody). U všech projektů je podmínkou spolufinancování ze zdrojů příjemce podpory. Podpora je poskytována rovněž na přípravu projektu i žádosti. Projekty mohou být omezeny minimální hranicí nákladů, která se liší podle druhu projektu. Podpora je poskytována příjemcům v CZK a to bezhotovostně.

Prioritní osa 1: Voda Specifické cíle 26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda Specifické cíle 1.1 Snížit množství vypouštěného znečištění do povrchových i podzemních vod z komunálních zdrojů a vnos znečišťujících látek do povrchových a podzemních vod 1.2 Zajistit dodávky pitné vody v odpovídající jakosti a množství 1.3 Zajistit povodňovou ochranu intravilánu 1.4 Podpořit preventivní protipovodňová opatření

Prioritní osa 1: Voda Alokace specifických cílů SC 1.1: 11 mld Kč 26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda Alokace specifických cílů 1.1 Snížit množství vypouštěného znečištění do povrchových i podzemních vod z komunálních zdrojů a vnos znečišťujících látek do povrchových a podzemních vod 1.2 Zajistit dodávky pitné vody v odpovídající jakosti a množství 1.3 Zajistit povodňovou ochranu intravilánu 1.4 Podpořit preventivní protipovodňová opatření SC 1.1: 11 mld Kč SC 1.2: 2 mld Kč SC 1.3: 5,8 mld Kč SC 1.4: 1,9 mld Kč Celkem: 20,7 mld Kč

Prioritní osa 1: Voda Aktuální stav, problémy, příčiny 26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda Aktuální stav, problémy, příčiny Vypouštění odpadních vod z bodových zdrojů! Ne všechny ČOV plní požadavky na jakost vypouštěných odpadních vod! Přetrvávají problémy s eutrofizací povrchových vod! Vodní režim krajiny je ovlivněn: Technickými úpravami vodních toků! Nevhodným obhospodařováním zemědělské půdy! Nárůstem zastavěných ploch!

Prioritní osa 1: Voda Hlavní očekávané efekty 26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda Hlavní očekávané efekty 350 km nově vybudovaných kanalizací 60 000 obyvatel nově připojených na zlepšené čištění odpadních vod 150 000 obyvatel nově připojených na zlepšené zásobování vodou 400 km toků řešených v souvislosti s protipovodňovou ochranou 64 000 m3 retardované dešťové vody 80 000 obyvatel chráněných proti povodním 400 obcí s digitálním povodňovým plánem 32 ha nově stabilizovaných objektů svahových nestabilit

26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.1 – Snížit množství vypouštěného znečištění do povrchových i podzemních vod z komunálních zdrojů a vnos znečišťujících látek do povrchových a podzemních vod Cílem je snížení znečištění podzemních a povrchových vod z komunálních bodových zdrojů.

26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.1 - Snížit množství vypouštěného znečištění do povrchových i podzemních vod z komunálních zdrojů a vnos znečišťujících látek do povrchových a podzemních vod Typy podporovaných aktivit: Výstavba kanalizace za předpokladu existence vyhovující čistírny odpadních vod v aglomeraci, výstavba kanalizace za předpokladu související stavby, modernizace a intenzifikace čistírny odpadních vod včetně decentralizovaných řešení likvidace odpadních vod Výstavba, modernizace a intenzifikace ČOV Odstraňování příčin nadměrného zatížení povrchových vod živinami

26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.2 – Zajistit dodávky pitné vody v odpovídající jakosti a množství Cílem je zajištění ochrany vodních zdrojů a zamezení vnosu znečišťujících látek do zdrojů pro pitné účely.

26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.2 - Zajistit dodávky pitné vody v odpovídající jakosti a množství Typy podporovaných aktivit: Výstavba a modernizace úpraven vody a zvyšování kvality zdrojů pitné vody včetně výstavby a modernizace systémů pro ochranu zdrojů pitné vody v jejich bezprostřední blízkosti, sloužící veřejné potřebě Výstavba a dostavba přivaděčů a rozvodných sítí pitné vody včetně souvisejících objektů sloužících veřejné potřebě

Poldr pod Borkem 2, Rychnov nad Kněžnou 26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.3 - Zajistit povodňovou ochranu intravilánu Cílem je omezit riziko nepříznivých účinků spojených s povodněmi, zejména na lidské zdraví a na život, životní prostředí, kulturní dědictví, hospodářskou činnost a infrastrukturu Poldr pod Borkem 2, Rychnov nad Kněžnou

Revitalizace Bořeňovického potoka, Benešov 26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.3, aktivita 1.3.1 - Zprůtočnění nebo zvýšení retenčního potenciálu koryt vodních toků a přilehlých niv, zlepšení přirozených rozlivů Typy podporovaných projektů: Realizace opatření podporující přirozený tlumivý rozliv povodní v nivách Zvýšení kapacity koryta, úpravy nevhodného opevnění Zvýšení členitosti koryta, tvorba mokřin a tůní Umožnění povodňových rozlivů do nivních ploch Revitalizace Bořeňovického potoka, Benešov Vytvoření nového, přírodě blízkého koryta potoka v délce cca 340,5 m

Zasakovací průlehy pro povrchové vsakování v Berlíně, SRN 26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.3, aktivita 1.3.2 – Hospodaření se srážkovými vodami v intravilánu a jejich další využití namísto jejich urychleného odvádění kanalizací do toků Typy podporovaných projektů: Plošná povrchová vsakovací a retenční zařízení doplněná zelení Podzemní vsakovací a retenční prostory vyplněné štěrkem nebo prefabrikáty Vsakovací šachty Podzemní retenční nádrže s regulací odtoku Stálé nadržení max. 50 %. Zasakovací průlehy pro povrchové vsakování v Berlíně, SRN

Suchá nádrž s mokřadním společenstvem 26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.3, aktivita 1.3.3 – Obnova, výstavba a rekonstrukce, případně modernizace vodních děl sloužící povodňové ochraně Typy podporovaných projektů: Výstavba ochranných nádrží Vybudování nebo rekonstrukce bezpečnostních přelivů vodních nádrží Stálé nadržení max. 20 %. Suchá nádrž s mokřadním společenstvem

Suchá nádrž s mokřadním společenstvem 26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.3 - Zajistit povodňovou ochranu intravilánu Specifikace projektů: Soulad s PpZPR a PDP Zlepšení (nezhoršení) ekologického stavu Zachování průtočné kapacity obce Transformační účinek Metodiky na povis.cz Suchá nádrž s mokřadním společenstvem

Studie odtokových poměrů, Hovorčický potok 26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.4 – Podpořit preventivní protipovodňová opatření Cílem je omezit riziko nepříznivých účinků spojených s povodněmi, zejména na lidské zdraví a na život, životní prostředí, kulturní dědictví, hospodářskou činnost a infrastrukturu Studie odtokových poměrů, Hovorčický potok

26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.4, aktivita 1.4.1 – Analýza odtokových poměrů včetně návrhů možných protipovodňových opatření Typy podporovaných projektů: Zpracování podkladů pro stanovení záplavových území a map povodňového ohrožení Zpracování podkladů pro vymezení území ohroženého zvláštní povodní Studie odtokových poměrů včetně návrhů možných protipovodňových opatření Návrh poldru

26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.4, aktivita 1.4.2 – Budování, rozšíření a zkvalitnění varovných, hlásných, předpovědních a výstražných systémů na celostátní úrovni, digitální povodňové plány Typy podporovaných projektů: Budování a modernizace systému předpovědní povodňové služby včetně budování a modernizace měřících stanic Budování a rozšíření varovných a výstražných systémů v rámci hlásné povodňové služby na státní úrovni, tvorba digitálních povodňových plánů včetně naplňování sdílených databází POVIS

26.12.2018 Prioritní osa 1: Voda SC 1.4, aktivita 1.4.3 – Budování a rozšíření varovných, hlásných, předpovědních a výstražných systémů na lokální úrovni, digitální povodňové plány Typy podporovaných projektů: Budování a modernizace systému předpovědní povodňové služby včetně budování a modernizace měřících stanic Budování a rozšíření varovných a výstražných systémů v rámci hlásné povodňové služby na regionální a místní úrovni, tvorba digitálních povodňových plánů včetně naplňování sdílených databází POVIS

Prioritní osa 4: Ochrana 26.12.2018 Prioritní osa 4: Ochrana Specifické cíle 4.1 Posílit biodiverzitu na majetku ČR, ve správě rezortních organizací MŽP 4.2 Posílit biodiverzitu 4.3 Posílit přirozené funkce krajiny 4.4 Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech

Prioritní osa 4: Ochrana 26.12.2018 Prioritní osa 4: Ochrana Alokace specifických cílů 4.1 Posílit biodiverzitu na majetku ČR, ve správě rezortních organizací MŽP 4.2 Posílit biodiverzitu 4.3 Posílit přirozené funkce krajiny 4.4 Zlepšit kvalitu prostředí v sídlech SC 4.1: 2,7 mld Kč SC 4.2: 1,9 mld Kč SC 4.3: 3 mld Kč SC 4.4: 1,9 mld Kč Celkem: 9,5 mld Kč

Prioritní osa 4: Ochrana 26.12.2018 Prioritní osa 4: Ochrana Aktuální stav, problémy, příčiny Snižování biodiverzity v souvislosti s nedostatečnou péčí! Ztráta a oslabování přirozených funkcí krajiny! Narušení přirozeného vodního režimu! Nedostatečná kvalita prostředí v sídlech!

Prioritní osa 4: Ochrana 26.12.2018 Prioritní osa 4: Ochrana Hlavní očekávané efekty 1 600 opatření pro podporu druhů a stanovišť 35 ha vytvořené návštěvnické struktury 5 500 opatření na podporu ZCHÚ a soustavy Natura 2000 1 200 opatření k omezení nepůvodních druhů 800 opatření k předcházení, minimalizaci a nápravě škod působených zvláště chráněnými druhy 75 opatření snížení mortality živočichů na technické infrastruktuře 295 ks zprůchodněných migračních překážek pro živočichy 3 500 opatření k obnově krajinných struktur 875 ha revitalizovaných přírodních ploch v zastavěném území obce

Prioritní osa 4: Ochrana 26.12.2018 Prioritní osa 4: Ochrana SC 4.3 – Posílit přirozené funkce krajiny Cílem je zlepšení vodního režimu krajiny, zpomalení povrchového odtoku vody, zvýšení přirozené retence, snížení ohroženosti půd erozí.

Prioritní osa 4: Ochrana 26.12.2018 Prioritní osa 4: Ochrana SC 4.3, aktivita 4.3.1 - Zprůchodnění migračních bariér pro živočichy a opatření k omezování úmrtnosti živočichů spojené s rozvojem technické infrastruktury Typy podporovaných projektů: Opatření na zprůchodnění migračních bariér Nové rybí přechody Odstranění migračních překážek na vodních tocích Obnova konektivity vodního toku s nivními biotopy Instalace opatření k usměrnění nebo přemístění ryb 26.12.2018

Prioritní osa 4: Ochrana 26.12.2018 Prioritní osa 4: Ochrana SC 4.3, aktivita 4.3.2 – Vytváření, regenerace či posílení funkčnosti krajinných prvků a struktur Typy podporovaných projektů: Zpracování plánu ÚSES Založení biocenter a biokoridorů ÚSES Výsadby dřevin Posílení ekologicko-stabilizační funkce VKP Obnova historické cestní sítě s nezpevněným povrchem Vytváření a obnova vodních prvků v krajině (tůně, mokřady…) 26.12.2018

Prioritní osa 4: Ochrana 26.12.2018 Prioritní osa 4: Ochrana SC 4.3, aktivita 4.3.3 – Revitalizace a podpora samovolné renaturace vodních toků a niv, obnova ekostabilizačních funkcí vodních a na vodu vázaných ekosystémů Typy podporovaných projektů: Vytváření a obnova přírodě blízkých koryt vodních toků, včetně navazujících říčních ramen Podpůrná opatření na vodním toku a v nivě umožňující přirozené korytotvorné procesy 26.12.2018

Prioritní osa 4: Ochrana 26.12.2018 Prioritní osa 4: Ochrana SC 4.3, aktivita 4.3.5 – Realizace přírodě blízkých opatření vyplývajících z komplexních studií cílených na zpomalení povrchového odtoku vody, protierozní ochranu a adaptaci na změnu klimatu Typy podporovaných projektů: Opatření proti plošnému a soustředěnému povrchovému odtoku Stabilizace drah soustředěného odtoku Podpora opatření zamezujících větrné erozi 26.12.2018

OPŽP 2014 – 2020 – Systém podávání žádostí Žádosti se podávají výhradně elektronicky - IS KP14+ (součástí jednotného monitorovacího systému MS2014+), realizuje MMR – slouží k podání i administraci žádosti Přístup z webových stránek OPŽP - www.opzp.cz

Zelená linka pro žadatele (provoz od pondělí do pátku - 7:30 až 16:00) Pro více informací: www.opzp.cz Zelená linka pro žadatele tel. 800 260 500 (provoz od pondělí do pátku - 7:30 až 16:00) dotazy@sfzp.cz

Národní program Životní prostředí www.sfzp.cz -> Národní program ŽP

NP ŽP doplňuje OPŽP prioritních oblastí 1. PO Voda 2. PO Ovzduší 3. PO Odpady, staré zátěže, environmentální rizika 4. PO Příroda a krajina 5. PO Životní prostředí ve městech a obcích 6. PO Environmentální prevence

NP ŽP: PO 1 Voda Podoblast 1: Čistota povrchových i podzemních vod Podoblast 2: Preventivní opatření a nápravy škod

NP ŽP: PO 1 Voda Výběr podporovaných aktivit: vybudování nebo rekonstrukci bezpečnostních přelivů vodních nádrží; vytváření a obnovu vodních prvků v krajině s ekostabilizační a retenční funkcí, včetně doprovodních opatření, např. litorálních zón, tůní, revitalizace přítoku apod. (jedná se o malé vodní nádrže)

Zelená linka pro žadatele tel. 800 260 500 (provoz od pondělí do pátku - 7:30 až 16:00) dotazy@sfzp.cz

Ing. Lenka Čermáková lenka.cermakova@mzp.cz Děkuji za pozornost! Ing. Lenka Čermáková lenka.cermakova@mzp.cz