Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola elektrotechnická, V Úžlabině 320, Praha10
Advertisements

Fai.utb.cz
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Přijímací řízení.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Možnost studia na Fakultě stavební a uplatnitelnost stavebních oborů
Ústav pedagogických věd
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
„Vybudování centra vzdělávání pro nové i stávající technické obory“ MIEZB.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Studijní program Ekonomika a management
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity

Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
Středoevropská komparativní studia na IMS FSV UK kombinovaná forma studia Den otevřených dveří 2016 Tomáš Nigrin.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Katedra elektrotechniky
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Asociace ředitelů gymnázií ČR
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Technické znalectví a pojišťovnictví
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Fyzika – Přenosová soustava ČR
Zpráva o studiu za rok 2015 Zdeňka Chmelíková
MEZIFAKULTNÍ MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM INTELIGENTNÍ BUDOVY
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Silnoproudá elektrotechnika
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Studijní obor Fyzioterapie
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Silnoproudá elektrotechnika
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Elektroenergetika úvod do předmětu.
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Studijní obor Management sportu
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
Studijní obor Bc. Regenerace a výživa ve sportu NMgr
Aplikovaná elektronika
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing. Radomír Goňo, Ph.D. Akreditace nového studijního programu navazující na stávající obor Elektroenergetika 1

Charakteristika programu Bakalářskýstudijníprogram,3letý Forma výuky–prezenční + kombinována Jazyk výuky: –Prezenční studium v českém a anglickém jazyce. –Kombinované studium v českém jazyce.

Profil absolventa Obecné způsobilosti absolventa Znalosti absolventa Absolventi jsou připravováni jako bakaláři s širokým základem v oblasti elektrotechniky. Základem jsou znalosti matematiky, fyziky a elektrotechniky, na které navazují odborné a praktické znalosti z oblasti elektroenergetiky. Absolvent bakalář je tedy kvalifikačně připraven jako komplexně vzdělaný elektrotechnický odborník, který dokáže působit zejména v oblasti silnoproudé elektrotechniky a elektroenergetiky. Znalosti absolventa Absolvent studijního programu Elektroenergetika získá během studia nezbytné znalosti z matematiky, fyziky, teorie obvodů, informačních a komunikačních technologií a speciální znalosti ze silnoproudé elektrotechniky a elektroenergetiky, zejména z oblastí: výroba elektrické energie, přenos a rozvod elektrické energie, elektrické stroje a přístroje, užití elektrické energie. Dovednosti absolventa Absolvent studijního programu Elektroenergetika je schopen navrhovat a používat v praxi technické postupy z oblasti silnoproudé elektrotechniky a elektroenergetiky.

Uplatnitelnost absolventů Absolventi bakalářského programu Elektroenergetika budou schopni řešit provozní a technické problémy v oblasti výroby, přenosu, rozvodu a užití elektrické energie. Uplatnění najdou v praxi v oblastech provozu elektrických sítí, elektrotepelných zařízení, elektrického osvětlení vnitřních i venkovních prostorů, dále v technických a provozních útvarech elektráren a rozvodných a distribučních podniků, útvarech přípravy a provozu elektrizační soustavy a také v technických, montážních a provozních útvarech průmyslových závodů. Typickými pracovními pozicemi jsou: energetik (průmyslové podniky, městské úřady, nemocnice,...), projektant elektroenergetických zařízení, projektant osvětlovacích soustav, návrhář elektrických strojů a přístrojů, technik provozu elektrických sítí.

Podmínky k přijetí ke studiu Pravidla přijímání ke studiu se řídí Statutem VŠB – TU Ostrava, konkrétně Článkem 8 Přijímání ke studiu a studium na VŠB-TUO. V souladu se Statutem VŠB-TUO se každoročně vyhlašují Pravidla přijímacího řízení a podmínky přijetí do bakalářského studia na Fakultě elektrotechniky a informatiky VŠB – TU Ostrava. Součástí přijímacího řízení je přijímací písemná zkouška z matematiky. Tato může být uchazeči prominuta, pokud uchazeč splňuje podmínky přijetí bez přijímací zkoušky. Těmito podmínkami bývají typicky: Dosažení požadovaného průměru z maturitní zkoušky event. maturitní zkoušku z matematiky nebo fyziky. Dosažení požadovaného percentilu v Národní srovnávací zkoušce (NSZ) z obecných studijních předpokladů, prováděné společností SCIO.

Personální zabezpečení Garant : doc. Ing. Radomír Goňo, Ph.D. 6 článků v časopisech databáze WoS 15 článků v časopisech databáze Scopus 74 příspěvků ve sbornících na WoS 77 příspěvků ve sbornících na Scopus Citační ohlas: 118 (ISI WoK), 159 (SCOPUS) H-index (ISI WoK): 5 H-index (SCOPUS): 7 Garanti předmětů (kromě TV společenských věd a jazyků) Celkem garantuje předměty 23 pedagogů. Profesorů a docentů je 18 (78%).

Oblast vzdělávání  Elektrotechnika 

Studijní plán

Státní závěrečná zkouška Státní závěrečná zkouška se uskutečňuje před státní zkušební komisí, která je jmenována v souladu se Studijním a zkušebním řádem pro studium v bakalářských studijních programech VŠB-TU Ostrava a je veřejná. Státní zkouška má 2 části: –Obhajoba bakalářské práce, která je posouzena vedoucím práce a oponentem. –Odborná zkouška ze dvou odborných předmětů: •Elektrotechnika •Elektroenergetika Celková doba trvání státní závěrečné zkoušky je 30 minut.

Příklady zadání bakalářských prací Obnovitelné zdroje energie a jejich začlenění do distribuční soustavy Fotovoltaický ohřev teplé vody v rodinném domě Regulace veřejného osvětlení Využití LED svítidel pro osvětlování přechodů pro chodce Poruchovost vedení nn a vn Kompenzace zemních spojení v sítích vysokého napětí Vodíkové technologie v systému akumulace elektřiny Inovace laboratorních úloh pro měření elektrických strojů točivých Optimalizace osvětlení elektrických stanic ČEPS pro kamerové systémy Měření a vyhodnocení vyšších harmonických Silové účinky elektrického proudu

Počty studentů stávajícího oboru Elektroenergetika 2013/2014 461 přijatých/357 zapsaných, o rok později na obor postoupilo 78 studentů 2014/2015 341 přijatých/265 zapsaných, o rok později na obor postoupilo 64 studentů 2015/2016 375 přijatých/300 zapsaných, o rok později na obor postoupilo 42 studentů 2016/2017 286 přijatých/229 zapsaných, o rok později na obor postoupilo 35 studentů 2017/2018 287 přijatých/234 zapsaných Počet absolventů bakalářského studijního oboru Elektroenergetika Akademický rok Počet absolventů 2012/2013 55 2013/2014    32 2014/2015    36 2015/2016    41 2016/2017    33

Děkuji za pozornost