Klempířské práce Klempířské práce jsou nedílnou součástí každé kvalitní střechy. Aby střecha správně plnila svoji ochrannou funkci je potřeba klempířů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spoje potrubí-pájené spoje1 VY_32_INOVACE_456.
Advertisements

1 Multi-neck hořáky, Chili vložky a LIFE+ špičky Technologie dělá rozdílné svary.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 17 Anotace.
Spoje potrubí-rozvod plynu-spoje u rozvodů z mědi1 VY_32_INOVACE_476.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Pájené a lepené spoje Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceRozdělení.
Spoje potrubí-zákl. informace1 VY_32_INOVACE_441.
4. Zásady provádění komínů Ing. Miloslava Popenková, CSc.
Konstrukce CNC strojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Technologie Teorie obrábění I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Bc. Martin Bártek Název prezentace (DUMu): 5. Stříhání plechů, rovnání a ohýbání, pájení (krabička) Název sady: Tematické.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceDrážkový.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch a oprav šikmých střech.
TECHNOLOGIE SPOJOVÁNÍ Svařování, pájení. Svařování Svařování slouží k vytvoření trvalého, nerozebíratelného spoje pomocí tepla při teplotě tavení obou.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
CHEMICKÉ PRVKY vlastnosti kovů. ZASTOUPENÍ PRVKŮ V PŘÍRODĚ  v současné době asi 115 známých prvků  asi 90 prvků se vyskytuje v přírodě, zbytek je uměle.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceZpůsoby.
Materiály a technologie Mechanik elektronik 1. ročník OB21-OP-EL-MTE-VAŠ-M Kovové slitiny a pájky.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 31 Anotace.
PÁJENÍ Výuková prezentace do předmětu UOPK 2OO4 Části strojů Luděk Protivínský Pájení na měkko: Princip Pájedla Páječky Měkké pájky Měkké pájky forma Tavidla.
TĚŽKÉ NEŽELEZNÉ KOVY A JEJICH SLITINY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Elektrické vodiče a izolanty
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
MAGNETICKÉ MATERIÁLY (MM) MAGNETICKY MĚKKÉ MATERIÁLY
NEROZEBÍRATELNÁ SPOJENÍ
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Dřevěná zednická koza CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_17
Montáž střešních oken -
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Technika svařování VY_32_INOVACE_16_323
SŠ-COPT Uherský Brod Bc. Martin Bártek 9. Výroba petlice
Vytápění Tepelné ztráty
VY_32_INOVACE_AUT1_17 Rámy.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Požadavky na okna
Výroba špalíku na broušení
MĚKKÉ PÁJENÍ (s praktickou ukázkou)
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Strojní zařízení – Test 1
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Objemové změny těles s teplotou
Zpracování drátu II Háček na tabuli
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
OSAZOVÁNÍ oken CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_05
Hromosvody - dokumentace
Elektromagnetická slučitelnost
Technické prostředky v požární ochraně
Ruční obrábění plastu II
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_ZJIŠŤOVÁNÍ TRHLIN_S4
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
PILOVÁNÍ VY_32_INOVACE_30_604
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Pájení Je nerozebiratelné metalurgické spojení kovových součástí roztavenou pájkou, přičemž pájené plochy nejsou nataveny, ale smáčeny roztavenou pájkou,
ZPRŮMYSLNĚNÝ MONOLIT.
Trojúhelníkové nerovnosti
Transkript prezentace:

Klempířské práce Klempířské práce jsou nedílnou součástí každé kvalitní střechy. Aby střecha správně plnila svoji ochrannou funkci je potřeba klempířů a jejich klempířského umění, aby odborně a správně zamezili zatékání vody a tím i narušení střešní konstrukce a střecha tak plnila svou ochrannou funkci. Patří sem montáže okapů, oplechování některých prvků střech a lemování komínů a jiných prostupů, oplechování celých střech (věže)

MATERIÁLY PRO KLEMPÍŘSKÉ PRÁCE: – plechy, – ocel pásová a tyčová, – dráty, – drobný spojovací a připevňovací materiál, – materiál pro spájení (měkké pájky ze slitiny cínu a olova) a svařování, – dřevěné špalíky a latě, – nátěrové hmoty, – hmoty pro těsnění

Plechy pro klempířské práce – z pozinkované oceli – z pozinkované oceli poplastované – z nerezové oceli – z hliníku – z mědi – z titanzinku – ze zinku – z olova

Vyztužení plechů (především okrajů)

Spojování plechů pájení – provádí se tam, kde je potřeba vodotěsný spoj; pájky se používají podle druhu plechu a musí mít nižší teplotu tavení, než je bod tavení spojovaných částí nýtování – při jednořadém nýtování musí plechy navzájem přesahovat o 25–30 mm; vzdálenost nýtů od sebe je 25–30 mm; při dvouřadém nýtování je předepsaná šířka spoje 35–40 mm; vzdálenost nýtu od okraje plechů činí 9–12 mm drážkování – nejde o vodotěsné spojení, ale umožňuje dilatační pohyb; druhy drážek: jednoduchá stojatá dvojitá stojatá jednoduchá ležatá dvojitá ležatá

spoje

Nýtování 1 – jednořadé 2 – dvouřadé

Umístění střešních žlabů

Velikost průřezu žlabu závisí na klimatických podmínkách sklonu a velikosti plochy střechy druhu krytiny sběrné délce žlabu a počtu odpadních trub Sklon žlabů žlab musí mít správný sklon, aby zachycená voda mohla odtékat sklon žlabu musí směřovat k odpadní troubě v praxi je nejběžnější sklon 1 : 150 (tj. na 1,5 m délky žlabu výškový rozdíl 1 cm) nejmenší sklon je 1 : 200, největší 1 : 100 Podmínky pro správně provedené žlaby žlaby musí mít dostatečný průřez a sklon spoje musí být nepropustné a pevné – nýtované a spojené měkkou pájkou konstrukce žlabu musí umožňovat dilatační pohyb, aby nedošlo k deformaci žlaby musí být dostatečně přístupné – čištění, opravy žlaby musí mít dostatečný průřez a sklon – zajištění bezpečného odvedení vody do odpadních trub

Dilatace při montáži klempířských výrobků musí být umožněn dilatační pohyb nesmí být porušena nepropustnost konstrukce oplechovací a lemovací klempířské prvky, které se připevňují ke zdivu, připevňujeme dilatačními lištami

Lemování komína