SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Advertisements

VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 19. února 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem SETKÁNÍ.
V letech 2010 – 2012 na škole probíhá projekt Comenius The European START: Solutions through Tales and ART.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Moje budoucnost.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Rozvoj a zkvalitňování odborného vzdělávání na středních školách a vyšších odborných školách Moravskoslezského kraje s důrazem na odbornou praxi Tento.
Ing. Eva Forgáčová * Podání žádosti o udělení autorizace – * Udělení autorizace – na dobu 5 let * Pro 4 profesní.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
UNIV 2 Kraje – Kraj Vysočina Mgr. Zdeněk Musil. Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o.
Soukromá podřipská střední odborná škola a
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽEB, MĚSTO ALBRECHTICE - CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ NA OSOBLAŽSKU.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 – 3 K-č Téma:Gastronomické.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – číšník - sevírka
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět:Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Sommeliérství.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Praktická stáž „Osvojení odborných kompetencí – uplatnění obecných ekonomických principů při řízení hotelu“ 17. –
3. ročník gastronomické soutěže pro žáky učebních oborů vzdělání kategorie,,E“,, Srdce na talíři“
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
Hana Hašková Místo konání stáže DRUMEL a Co. s. r. o. Obor stáže
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Škola jako partner firmy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Speciální technologie 3. ročník obor kuchař
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Milena Dušková Místo konání stáže BUJNOCH s. r. o. Chrudim
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
EdTRANS transition from school to work
Setkání kariérových poradců
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Transkript prezentace:

SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií Prezentace oboru Kuchař – číšník 9.12.2018

Bezmála 20 let je součástí nabídky vzdělání na SOŠ a SOU Blansko obor Kuchař – číšník. Pod vedením učitelů odborných předmětů, učitelů odborného výcviku a lektorů odborných kurzů Barman, Barista a Carving, se z patnáctiletých dětí stávají o tři roky později mladí odborníci svého oboru. 9.12.2018

Barmanský kurz 9.12.2018

Po úspěšném ukončení Barmanského kurzu se žáci účastní barmanských soutěží Metelka Austerlitz Cup, Amundsen Cup a Martini & Bacardi Cup. V posledních letech se žáci naší školy pravidelně umisťují na prvních místech výsledkových listin. 9.12.2018

9.12.2018

9.12.2018

9.12.2018

9.12.2018

Baristický kurz 9.12.2018

Kurz Carvingu 9.12.2018

Odborné exkurze Neodmyslitelnou součástí odborné přípravy na budoucí povolání jsou i exkurze jak přímo v podnicích a zařízeních, tak i na gastronomických veletrzích. 9.12.2018

Žáci mají možnost pomocí exkurze proniknout do tajů výroby piva v pivovaru Starobrno, mohou si prohlédnout zázemí firmy Mc Donalds a nebo se vydat po stopách výroby vína v některém z vinařských závodů. 9.12.2018

9.12.2018

IPAA A. Motti v Reggio nell´ Emilia Odborná stáž v Itálii Každoročně mají vybraní žáci oboru možnost zúčastnit se odborné stáže v Itálii na gastronomickém veletrhu ve Scandianu, který odborně zaštituje partnerská škola IPAA A. Motti v Reggio nell´ Emilia 9.12.2018

Projekt Comenius Od 1 . 8. 2010 do 31. 7. 2012 se žáci školy zúčastnili projektu Comenius s názvem The Revival of the historical food of Europe and benefits for healthy diet of population. Hlavní myšlenkou projektu bylo obeznámení se s tradičními pokrmy a surovinami jednotlivých evropských regionů, a to nejen z teoretického hlediska, podstatnou částí realizace projektu byla i jejich praktická příprava. 9.12.2018

Do projektu se zapojily školy z Itálie, Švédska a Portugalska. První setkání proběhlo v říjnu roku 2010 v naší škole, na jaře roku 2011 žáci navštívili Magnuss Abergsgymnasiet ve švédskémTrollhättanu, na podzim téhož roku se vydali do italského Reggio nell Emilia a na jaře roku 2012 proběhla poslední schůzka v portugalském Porto. Konečnými produkty celého projektu jsou kuchařská kniha s jednotlivými národními pokrmy (suroviny, pracovní postup, fotodokumentace) v digitální formě, vícejazyčný gastronomický slovník v tištěné podobě, PowerPoint prezentace, fotodokumentace z přípravy pokrmů a dalších realizovaných aktivit. 9.12.2018

pro firmy i fyzické osoby ve školní výcvikové kuchyni Součástí výuky odborného výcviku je i zajištění slavnostních hostin, rautů a oslav životních jubileí pro firmy i fyzické osoby ve školní výcvikové kuchyni a restauraci. 9.12.2018

9.12.2018

9.12.2018

9.12.2018

9.12.2018

9.12.2018

9.12.2018

Závěrečné zkoušky Konec školního roku patří závěrečným zkouškám žáků všech oborů. Žáci oboru Kuchař – číšník vykonávají zkoušku písemnou, ústní a praktickou. Praktická zkouška se skládá ze tří částí : přípravy teplého pokrmu z vlastního slavnostního menu, přípravy slavnostní tabule k vylosované příležitosti a číšnických dovedností vyšší formy složité obsluhy. 9.12.2018

Dovednosti složité obsluhy 9.12.2018

9.12.2018

Zpracovala Markéta Sedláčková Učitelka OV 9.12.2018